Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Θα βολευτούν μια χαρά Γιουβέντους κι Ατλέτικο…!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr την γνώμη του για τον χθεσινό Ολυμπιακό και τις…πιθανότητες να αλλάξει κάτι στον όμιλο.

Θα βολευτούν μια χαρά Γιουβέντους κι Ατλέτικο…
***Έγραφα παραμονή του ματς ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να έρθει από πρώτος έως τέταρτος στον όμιλό του. Τώρα, βέβαια, μπορεί να έρθει από δεύτερος έως τέταρτος.

***Μπορεί δεύτερος; Θα έδινα μία πιθανότητα στις εκατό! Κατ΄αρχήν, όπως ξέρουμε, πρέπει να κερδίσει εδώ τη Μάλμε, παιχνίδι που δεν θα είναι και τόσο απλό, νομίζω. Αλλά ούτως η, άλλως για να περάσει ως δεύτερος στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, πρέπει η Ατλέτικο να κάνει διπλό στο Τορίνο. Μπορεί; Ναι. Θα το κάνει; Όχι, λέω εγώ.

***Η Γιουβέντους θεωρητικά πρέπει να παίξει για να κερδίσει με 2-0, 3-1 κλπ, ώστε να πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο και να έχει καλύτερη κλήρωση στη φάση των νοκ άουτ. Όμως, είναι τόσο κυνική ομάδα που πιστεύω πως και με ισοπαλία θα βολευτεί. Θα σιγουρέψει τη δεύτερη θέση και την πρόκριση.

***Κι ακόμη κι έτσι να μη συμβεί, θα κερδίσει με 1-0 η, 2-1 και θα περάσει πάλι η Ατλέτικο πρώτη κι η ίδια δεύτερη. Δηλαδή, κι η Ατλέτικο βολεύεται μια χαρά όχι μόνο με την ισοπαλία (και με το μισό εκατομμύριο μπόνους για την κάθε ομάδα), αλλά και με ήττα στο γκολ, αφού στην ισοβαθμία έχει καλύτερη διαφορά γκολ γενικά στον όμιλο.

***Και πιστεύω κιόλας πως η Ατλέτικο θα θέλει να περάσει η Γιουβέντους κι όχι ο Ολυμπιακός του Μίτσελ, της μισητής αντιπάλου Ρεάλ. Άσε που οι Ισπανοί θα σκεφθούν ότι πιο πιθανό είναι στο μέλλον να βρουν μπροστά τους τη Γιουβέντους παρά τον Ολυμπιακό σε παιχνίδι που θα θέλουν οι ίδιοι (οι Ισπανοί) κάποια χάρη.

***Τώρα, για τον χθεσινό Ολυμπιακό δεν μπορείς να πεις και πολλά. Όταν πας να παίξεις στη Μαδρίτη με τη φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ και πρωταθλήτρια Ισπανίας, έχοντας ένα διακριθέντα, τον Ομάρ, δεν μπορείς να έχεις σοβαρή τύχη. Αναπόφευκτα δεν θα κάνεις ούτε μία καθαρή ευκαιρία για γκολ, αναπόφευκτα θα κινδυνεύσεις με πολλά γκολ.

***Απλά απορείς πως έμεινε τόσο ανοχύρωτη η αριστερή πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού από το Μίτσελ και τους παίκτες του, ιδίως στο κρίσιμο ξεκίνημα του αγώνα. Τουλάχιστον ο Ισπανός έκανε από το ημίχρονο τις σωστές αλλαγές, αφήνοντας στ΄αποδυτήρια Μανιάτη κι Αφελάϊ και βάζοντας Κασάμι και Φουστέρ. Όμως, πάνω που πήγε να κάνει κάτι στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου ο Ολυμπιακός, η ποιότητα του Μάντζουκιτς έκανε τη διαφορά και μετά πρέπει να είμαστε κι ευχαριστημένοι που το σκορ δεν πήρε άλλες διαστάσεις… *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: