Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Αποκαλυπτικότατος Δώνης!!

Κάθε ατάκα του και είδηση. Ο Γ. Δώνης παραχώρησε μια άκρως ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην οποία μίλησε μεταξύ άλλων για: τον Πάμπλο Γκαρσία, τον Σαββίδη, την Εθνική και τη συμβουλή του στον Αναστασίου.

Αποκαλυπτικότατος Δώνης
Και ΠΑΟΚ και Πάμπλο Γκαρσία και Σαββίδης και ΑΕΚ και Εθνική και Αναστασίου.

Ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος αποτελεί παρελθόν από τις 6 Ιανουαρίου από τον ΑΠΟΕΛ, μίλησε στη «Live Sport» και αναφέρθηκε σε πάρα πολλά θέματα, όπως τα όσα δεν πήγαν καλά στον «Δικέφαλο του Βορρά», το καλό ξεκίνημα στη σχέση του με τον Πάμπλο Γκαρσία, που δεν είχε… ρόδινο φινάλε.

«Θα πηγαίνεις στη δουλειά σαν να είναι η τελευταία σου μέρα. Εγώ μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί, να έχω μαλώσει με την γυναίκα μου και να σε διώξω», του είχε πει ο Ιβάν Σαββίδης, όπως ανέφερε ο ίδιος. Ακόμη, αναφέρθηκε και στη συμβουλή που είχε δώσει στον Γιάννη Αναστασίου, αλλά και στην παρότρυνση του προς τον γιό του, Χρήστο, να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Ο 45χρονος τεχνικός μίλησε για:

- την ΑΕΚ: «Τώρα μπορώ να πω ότι ήταν μια περίοδος που και εγώ ήμουν άγουρος. Ήταν διπλό το κακό. Έμπλεξα και σε μια κατάσταση διάσπασης της ομάδας».

- το τι μπορούσε να αλλάξει αν έμενε ο Νικολαΐδης: «Δεν μου αρέσει να κάνω υποθέσεις. Δεν υπήρχε ενότητα και μέσα στην διοίκηση και με μία μερίδα του κόσμου. Όλα αυτά οδήγησαν στην αποχώρηση του Νικολαΐδης».

- τους δύο χαμένους τελικούς Κυπέλλου: «Η μεγάλη πίκρα είναι ο χαμένος τελικός με τον Ολυμπιακό, μετά από εκείνον με την ΑΕΚ. Είχε και τραυματία ο Ολυμπιακός τον τερματοφύλακά του και χάσαμε το παιχνίδι. Τι σου είναι το ποδόσφαιρο... Αγαπάς τους παίκτες, αλλά καμιά φορά θες να τους πνίξεις. Έβαλα αλλαγή τον Ζουέλα, μπροστά από τους στόπερ, και η μόνη οδηγία που του έδωσα ήταν όταν σεντράρουν να ακολουθείς διαρκώς τον Φουστέρ. Και δεχθήκαμε έτσι το γκολ, από τον Φουστέρ, στο τελευταίο λεπτό της παράτασης».

- τα προβλήματα που αντιμετώπισε στον ΠΑΟΚ: «Για μένα τα προβλήματα λύνονται από τη διοίκηση. Θα σου πω την αληθινή ιστορία Δώνη - Γκαρσία. Στην προετοιμασία ήθελα να βγάλω τους αρχηγούς. Φώναξα τον Γκαρσία και του είπα θέλω να είσαι ο πρώτος αρχηγός. Μου απάντησε ποτέ δεν το έχω δεχθεί αυτό, αλλά μου αρέσει ο τρόπος που λειτουργείτε στην προπόνηση, ο τρόπος που διαχειρίζεστε τους παίκτες και αφού μου δίνετε συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα το αποδεχτώ».

- τη σχέση του με το Γκαρσία: «Πολύ καλά. Παίξαμε το πρώτο ματς για τα προκριματικά του Europa League και έπαθε θλάση. Μετά έρχεται το δεύτερο παιχνίδι, εκτός έδρας, με τη Ραπίντ. Παίζονται οι όμιλοι, ο Γκαρσία πάλευε να το προλάβει. Μου είπε ότι είναι έτοιμος και όταν τελείωσε το παιχνίδι είχε πάλι θέμα. Και άρχισε μια κατάσταση όπου δεν μπορούσε να προπονηθεί. Ο ίδιος νόμιζε ότι με δυο-τρεις προπονήσεις μπορούσε να παίξει στα ντέρμπι. Εκεί ήρθε η ρήξη. Και με τον κόσμο, που ήταν συνδεδεμένος με τον Γκαρσία».

- τον Ιβάν Σαββίδη: «Άλλου είδους παράγοντας. Στο πρώτο ραντεβού μου είπε "θα πηγαίνεις στη δουλειά σαν να είναι η τελευταία σου μέρα. Εγώ μπορεί να ξυπνήσω ένα πρωί, να έχω μαλώσει με την γυναίκα μου και να σε διώξω". Εγώ δεν κλείνω το στόμα μου. Του είπε "μην ανησυχείτε, και να με διώξετε, άξιος είμαι, θα βρω δουλειά". Το πρόβλημα με τον ιδιοκτήτη ήταν ότι δεν βρισκόταν στην ομάδα, δεν υπήρχε επαφή. Και, ταυτόχρονα, υπερβολή στον πήχη που είχε θέσει. Εμείς ξεκινήσαμε με μειωμένο μπάτζετ, αλλά όταν ήρθε ζήτησε Κύπελλο, έξοδο στο Champions League».

- το αν αισθάνθηκε αδικημένος: «Ο κόσμος δεν μπορεί να καταλάβει ποιο είναι ένα πραγματικό γεγονός. Αφού αγαπάμε τον Γκαρσία, έχει δίκιο ο Γκαρσία. Ο προπονητής έχει πάντα άδικο. Και η διοίκηση δεν πήρε ποτέ θέση. Το πιο άσχημο περιστατικό που μου έχει συμβεί είναι όταν παίζαμε με τον Παναθηναϊκό. Όταν ακούστηκε από τα μεγάφωνα το όνομά μου, με αποδοκίμαζαν τα παιδάκια που συνόδευσαν τις ομάδες στο γήπεδο! Πέντε χρονών, από τις ακαδημίες του ΠΑΟΚ. Και λέω "Χριστέ και Παναγία μου. Τι ακούν αυτά τα παιδιά στο σπίτι τους ότι έχω κάνει στον Γκαρσία"».

- το πως αντιμετώπισε τις απειλές η οικογένειά του: «Ειδικά ο Χρήστος, που ήταν εδώ, στην Αθήνα, φοβήθηκε πάρα πολύ. Και η οικογένειά μου στη Θεσσαλονίκη. Για μεγάλο διάστημα είχαμε ανθρώπους να μας προστατεύουν. Τουλάχιστον δύο μήνες».

- την συμβουλή του στον γιο του (Χρήστο) να μείνει στον Παναθηναϊκό: «Ο Χρήστος είναι κλειστός χαρακτήρας. Όταν το περιβάλλον τού δείχνει εμπιστοσύνη, μπορεί να κάνει σπουδαία πράγματα. Αυτό το κέρδισε στον Παναθηναϊκό, η ομάδα του το πρόσφερε και έπρεπε να αφήσει το περιβάλλον να τον βοηθήσει πλέον ακόμη περισσότερο. Γι' αυτό του είπα να ανανεώσει με τον Παναθηναϊκό».

- την επιλογή να πάει στον ΑΠΟΕΛ: «Τη μελέτησα πολύ καλά. Στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί ομάδα με την οποία θα μπεις στους ομίλους του Champions League. Με τον ΑΠΟΕΛ είπα "θα παλέψουμε και, αν τα καταφέρουμε, θα είναι τεράστια επιτυχία για το βιογραφικό μου". Τελικά, μέσα σε 16 μήνες, πήραμε πρωτάθλημα, Κύπελλο και περάσαμε στους ομίλους του Champions League. Σίγουρα έγινα καλύτερος σε όλα τα επίπεδα, μέσα από την εμπειρία του Champions League».

- το αν είχε έρθει σε επαφή με τον Παναθηναϊκό: «Το τι μπορεί να συζητιέται στις ομάδες, δεν έχει νόημα. Εμένα δεν μου αρέσει η ίντριγκα. Το μόνο που θα πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Από τους καλύτερους της νέας γενιάς. Είναι άστοχο, επειδή ο Γιώργος Δώνης έχει συνδεθεί με τον Παναθηναϊκό ως παίκτης, να δημιουργούμε κάτι που δεν υπάρχει».

- την διαφορά που έχει ο Παναθηναϊκός από την πρώτη θέση του πρωταθλήματος: «Αν δεν ήξερα τη βαθμολογία, δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο πίσω. Θεωρώ ότι στο επιθετικό κομμάτι παίζει καλύτερα από τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ. Πληρώνει λίγο ο Αναστασίου ότι είναι πιστός στις αρχές, όπως ήμουν και εγώ πριν από χρόνια. Ως προπονητής, ως φίλος, σε έναν προπονητή που, όπως σου είπα, εκτιμώ πολύ, θα του έλεγα: "Γιάννη, κοίτα λίγο παραπάνω το αποτέλεσμα. Δεν χρειάζεται πάντα να παίζουμε καλά. Κάποιες στιγμές πρέπει να πάρουμε τους βαθμούς"».

- το ενδεχόμενο να πάει στην Εθνική ομάδα: «Στο βάθος του μυαλού μου, θα ήθελα κάποια στιγμή να προπονήσω την Εθνική Ελλάδας. Την αγαπάω, ο ρόλος του ομοσπονδιακού είναι σημαντικός. Για τώρα, όμως, η ερώτηση είναι υποθετική...».

- τη Λάρισα: «Σκέφτομαι ότι είναι πολύ δύσκολο για έναν τεχνικό να βρει σε διοίκηση αυτό που είχα εγώ στην Λάρισα. Ήταν τόσο καλά, που θα έλεγα ότι είναι το όνειρο κάθε προπονητή. Ό,τι καλύτερο μπορούσε να μου συμβεί. Η Λάρισα, προπονητικά, είναι η πρώτη ομάδα στην καρδιά μου. Και αυτό συνδέεται με τις επιτυχίες και το κλίμα». *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: