Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Επιστρέφοντας στη διαφθορά!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Θέλουμε δεν θέλουμε… «επιστρέφουμε» στο γνωστό σκηνικό του πλέον διεφθαρμένου πρωταθλήματος, υποχρεωμένοι να κλείσουμε όλοι (ομάδες, δημοσιογράφοι, φίλαθλοι) τον κύκλο των υποχρεώσεων μας, απέναντι σε μια ποδοσφαιρική φαρσοκωμωδία. Έτσι, δυστυχώς, έχουν καταντήσει το θεσμό –εδώ και χρόνια- οι «θείοι» και οι «κοκκαλιάρηδες» της θρυλικής παράγκας και οι «πακιστανοί» της εγκληματικής οργάνωσης. Αηδιασμένοι, ή απογοητευμένοι (αυτό δεν έχει σημασία), θα υποστούμε τη «δοκιμασία» προκειμένου να καταγράψουμε για την ιστορία το φινάλε της οργάνωσης και τα όσα θα προκύψουν σε επίπεδο διακρίσεων, αλλά και ελπίδων παραμονής, με δεδομένο πλέον το «πλιάτσικο» που έγινε για την κατάκτηση του τίτλου.

Στην προκειμένη περίπτωση το ενδιαφέρον φυσιολογικά περιορίζεται στον μικρό κύκλο των πλέι οφ και στη μάχη επιβίωσης με κάποιες υποψήφιες για υποβιβασμό ομάδες. Η «διαδικασία» είναι γνωστή και πανομοιότυπη. Άλλωστε, από τη στιγμή που ο πρωταθλητής είχε ήδη ανακηρυχθεί πριν και από την κλήρωση ακόμη των αγώνων, τα πάντα κρίνονται πλέον απλά και αναμενόμενα. Η «επιστροφή» μας σε αυτό το σκηνικό της διαφθοράς ως εκ τούτου δεν μπορούσε να αποφευχθεί. Έτσι, το θεωρούμε και θα ήταν υποκριτικό από μέρους μας, να μην προσπαθήσουμε σε αυτό το «υπόλοιπο» της εξαθλιωμένης οργάνωσης να βρούμε κάποια στοιχεία τα οποία θα προσέγγιζαν και ένα σχετικό ενδιαφέρον για όλους. Ένα από αυτά – αναφερόμαστε στα ενδιαφέροντα -  ίσως και το πιο «ερεθιστικό» είναι η γραμμή που θα ακολουθήσει το διευθυντήριο της οργάνωσης απαλλαγμένο τώρα από τις έννοιες και την αγωνία για την ανάδειξη του πρωταθλητή. Ποια ομάδα θα «πριμοδοτήσει», τόσο στα πλέι οφ, όσο και στη μάχη της επιβίωσης.

Για την πρώτη περίπτωση, ασφαλώς υπάρχουν ασφαλείς ενδείξεις για το ποιος θα είναι ο τυχερός. Για τη δεύτερη; Εκεί τα πράγματα είναι κάπως δεδομένα. Στο περιθώριο όλων αυτών όμως προκύπτει και ένα δεύτερο και πολύ λογικό ερώτημα. Και αυτό αφορά το αν οι επικεφαλής της οργάνωσης, μετά την πίεση και τον εντατικό ρυθμό με τον οποίο καλεί ο Ειδικός Εισαγγελέας Διαφθοράς τους κατηγορούμενους, θα έχουν τη διάθεση, πολύ περισσότερο και το κουράγιο, να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις.

Το ίδιο βέβαια, πιθανότατα να συμβαίνει και με τους διαιτητές-εκτελεστές των συμβολαίων, οι μισοί από τους οποίους ήδη επισκέφτηκαν τον κύριο Ανδρεάδη και σίγουρα θα αγωνιούν για τις αποφάσεις του. Είναι αλήθεια πως μετά τη διαρροή των πρώτων αποκαλυπτικών διαλόγων του πορίσματος Κορέα, μέσα από τους οποίους ξεμπροστιάστηκαν άγρια ΕΠΟ, ΚΕΔ, διαιτητές και οι γνωστοί άγνωστοι Πακιστανοί, η φίλαθλη κοινή γνώμη περίμενε να λουφάξει ολόκληρο το βρώμικο σύστημα. Κάτι που δεν έγινε όμως και για το οποίο υπάρχει η λογική εξήγηση ότι οφείλεται στο ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμη η υπόθεση τίτλος. Μετά όμως από την διαρροή ολόκληρου του κειμένου του πορίσματος και την ταχύτητα με την οποία «τρέχει» την υπόθεση ο κύριος Ανδρεάδης, έχουμε τελείως διαφορετικές συνθήκες και προοπτικές. Δεν είναι δα και μικρό πράγμα να βλέπεις τα «λαμόγια» που εκτελούσαν εν ψυχρώ τις ομάδες – για τους γνωστούς λόγους- να περνάνε με σκυμμένο το κεφάλι το εισαγγελικό κατώφλι έχοντας στο «δισάκι» τους βαριές κατηγορίες. Ούτε επίσης να βλέπεις τους αγέρωχους «δικαστές» της ΕΠΟ (της παράγκας δηλαδή) να μπαίνουν στη σειρά κατηγορούμενοι ότι προστάτευσαν άνομους. Υπάρχει μια διαφορά στις δυο περιόδους όχι χρονική,  αλλά ουσίας. Και αυτή η διαφορά εντοπίζεται,  αφενός στο γεγονός ότι δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή το «κίνητρο» του τίτλου και αφετέρου ότι η απόσταση από τον Κορυδαλλό ελαττώθηκε επικίνδυνα.

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: