Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

«Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο γνωστός νομικός, Δημήτρης Βαγιάκος και μίλησε για τις προτάσεις του εισαγγελέα για τους στημένους αγώνες.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Το συμβούλιο θα αποφασίσει οριστικά ποιοι παραπέμπονται, o εισαγγελέας απλά εισηγείται. Το πόρισμα είναι τεράστιο και εγώ είχα κάποιους ποδοσφαιριστές ως πελάτες που δεν θέλω να αναφέρω τα ονόματα τους. Πολλοί ποδοσφαιριστές και προπονητές έχουν βρεθεί σε αυτή την θέση μόνο και μόνο επειδή έχουν αναφερθεί τα ονόματα τους. Όλα αυτά είναι ενδείξεις και δεν αποτελούν απόδειξη ενοχής. Επειδή αναφέρεται κάποιο όνομα και επειδή κάποιοι παραπέμπονται δεν σημαίνει απαραίτητα πως έχει υπάρξει κάτι. Για κάθε έναν είναι προφανές πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία. Άλλοι έχουν κάνει πλημμελήματα, άλλοι κάτι άλλο. Δεν μπορούμε να πούμε για τον καθένα ξεχωριστά το τι έχει κάνει και πως οδηγήθηκε στη κρίση που οδηγήθηκε ο εισαγγελέας. Το να λέμε κάτι είναι αόριστο. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει και από την στιγμή που δεν έχουν τα στοιχεία δεν μπορούμε να πούμε κάτι».
Για τον πρόεδρο του Ολυμπιακού:
«Δεν το έχω προσέξει ιδιαιτέρως αλλά έχω ακούσει πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν παραπέμπεται. Βέβαια, όλα αυτά είναι προτάσεις του εισαγγελέα».
Για τα επόμενα βήματα:
« Θα συγκληθεί το συμβούλιο που θα αποφασίσει ποιους θα παραπέμψει. Θεωρώ πως αυτό θα τραβήξει και μετά το καλοκαίρι. Μετά θα γίνει η δίκη που πιστεύω πως θα ξεκινήσει μέσα στο 2016. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω πόσο θα πάρει η όλη η διαδικασία».
Για το αν υπάρχει κάποια πειθαρχική κύρωση:
«Όχι δεν αλλάζει κάτι απλά είναι κατηγορούμενοι αυτοί που κατηγορούνται. Σε κάποιους υπάρχουν κάποια μέτρα και αυτά θα τηρηθούν αλλά από εκεί και πέρα δεν αλλάζει κάτι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: