Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Αθηναίου: «Απλά… Ολυμπιακός»

Στο DNA που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός και την ετοιμότητα όλων των παικτών να βοηθήσουν απέδωσε ο Γιάννης Αθηναίου τη νίκη-ανατροπή επί της Εφές στην Κωνσταντινούπολη, μιλώντας στο www.sportfm.gr.

Αθηναίου: «Απλά… Ολυμπιακός»

Ο διεθνής γκαρντ, εκτός από το μεγάλο τρίποντο που πέτυχε στην παράταση, είχε καλή παρουσία και στην άμυνα, έκανε ένα σημαντικό κλέψιμο και έδωσε λύσεις για να έρθει τελικά το μεγάλο «διπλό». Το www.sportfm.gr μίλησε μαζί του για το χθεσινό παιχνίδι, το πώς ήρθε η ανατροπή, το τι άλλαξε σε σχέση με το νωθρό ξεκίνημα της ομάδας στην σεζόν, αλλά και τον ίδιο.

Συνέντευξη στον Νίκο Ζέρβα
-Έχεις παρακολουθήσει πολλές παρόμοιες ανατροπές του Ολυμπιακού, αλλά τώρα την έζησες ενεργά…
«Πραγματικά είναι τεράστια νίκη για εμάς και ειδικότερα με τον τρόπο που ήρθε. Ο Ολυμπιακός όλα αυτά τα χρόνια, έτσι και τώρα, έχει αποδείξει πως δεν παρατάει κανένα παιχνίδια, όποια και αν είναι η σε βάρος του διαφορά. Αυτό έγινε και κόντρα στην Εφές. Χρειάστηκαν κάποια μεγάλα σουτ, κάποιες πολύ καλές άμυνες και το καταφέραμε. Αυτό που έγινε είναι απλά ο… Ολυμπιακός».

-Μετά από ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο, στο δεύτερο χάσατε τα «πατήματά» σας και βάλατε στο παιχνίδι την Εφές. Τι έφταιξε;
«Μπήκαμε πολύ συγκεντρωμένοι στην άμυνα και γενικότερα πιο δυνατά στο πρώτο ημίχρονο. Δεν τους αφήσαμε να βρουν τις λύσεις στο πικ εν ρολ και μπλοκάραμε τα βασικά ατού τους. Στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η κούραση, αλλά και ο τραυματισμός του Γιάνγκ, που ανάγκασε τον προπονητή να «κλείσει» το rotation. Ο Οθέλο (σ.σ. Χάντερ) προερχόταν από τραυματισμό και όλα αυτά έπαιξαν ρόλο στο να πέσει η απόδοσή μας. Αυτό που κρατάμε όμως είναι η νίκη και πως παρά τις πολλές δυσκολίες που είχαμε κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, μείναμε συγκεντρωμένοι, ακούσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας και τελικά τα καταφέραμε».

-Πόσο σημαντικό είναι για την αυτοπεποίθησή σας το ότι η νίκη ήρθε με αρκετούς από τους παίκτες που ήρθαν φέτος στην ομάδα να είναι στο τέλος στην πεντάδα;
«Θα σου θυμίσω τι είχε πει ο κόουτς, ότι μας υπολογίζει όλους και μπορώ να σου επιβεβαιώσω πως όλοι όσοι παίζουμε σε αυτή την ομάδα έχουμε στο μυαλό μας. Πρέπει να είμαστε όλοι έτοιμοι ανά πάσα στιγμή. Ο καθένας μπορεί να χρειαστεί να κάνει κάτι μικρό ή κάτι μεγάλο μέσα στο παιχνίδι. Αυτό είναι μέσα στην φιλοσοφία του κόουτς να παίζει με όλους τους παίκτες. Έτσι είναι οι μεγάλες ομάδες και ο Ολυμπιακός ως μεγάλη ομάδα έτσι λειτουργεί. Προσπαθούμε μέσα από τη δουλειά να βάζουμε στους αγώνες ο καθένας από ένα… λιθαράκι για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε».

-Έκανες την πιο ουσιαστική σου εμφάνιση στον Ολυμπιακό. Έβαλες ένα μεγάλο σουτ, έβγαλες δύο καλές άμυνες…
«Για να βάλω εγώ αυτό το σουτ, εκτός του ότι δούλεψε όλη η ομάδα σωστά για να ξεμαρκαριστώ, προηγήθηκαν δυο άλλα μεγάλα τρίποντα του Ματ, δύο τρομερά καλάθια από τους Παπαπέτρου και Χάκετ. Όλα αυτά είναι μία αλυσίδα μέσα σε ένα παιχνίδι. Σου δίνουν ψυχολογία και ενέργεια, αλλά και εμπιστοσύνη στο ότι μπορείς να ανατρέψεις την κάθε διαφορά. Αυτή η νίκη είναι ξεκάθαρα νίκη ομάδας».

-Μετά το αρνητικό ξεκίνημα στη σεζόν, έχετε αλλάξει άρδην προς το καλύτερο. Που το αποδίδεις;
«Αρχικά κλειστήκαμε στο γήπεδο και δουλέψαμε πολύ. Και φυσικά συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο. Δεν πετύχαμε κάποιο στόχο μας με τη νίκη στην Τουρκία. Σταματήσαμε να ακούμε τι λεγόταν για εμάς τριγύρω μας και μείναμε συγκεντρωμένοι. Οι προπονητές μας κάθε μέρα παλεύουν για να μας κάνουν καλύτερους και εμείς προσπαθούμε να βγάζουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Όπως ήταν πολύ νωρίς για να κριθούμε μετά από δύο ήττες, έτσι και τώρα δεν έγινε κάτι επειδή έχουμε κάνει δύο-τρία καλά παιχνίδια. Στο τέλος θα δούμε τι έχουμε καταφέρει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: