Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βουγιούκας: «Τυχερός που ήμουν στον Παναθηναϊκό»

Με νοσταλγία θυμάται τη θητεία του στον Παναθηναϊκό ο Ίαν Βουγιούκας, αλλά δεν παύει να ελπίζει σε νίκη της Ζαλγκίρις απόψε στο ΟΑΚΑ.

Βουγιούκας: «Τυχερός που ήμουν στον Παναθηναϊκό»
Ο Ίαν Βουγιούκας έχει ευχάριστες αναμνήσεις από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, αλλά πλέον ως παίκτης της Ζαλγκίρις έρχεται ως αντίπαλος απόψε στο ΟΑΚΑ. Ο διεθνής σέντερ μίλησε για το παιχνίδι της πέμπτης αγωνιστικής, αποθέωσε Διαμαντίδη και Καλάθη και αναφέρθηκε στην ιδιαιτερότητα του να έχεις παίξει και στους δύο «αιώνιους».

Αναλυτικά, ο Ίαν Βουγιούκας μίλησε για:

-την επιστροφή στην Αθήνα: «Είναι ιδιαίτερο για μένα το παιχνίδι. Πέρασα κάποια πολύ όμορφα χρόνια στον Παναθηναϊκό και επιστρέφω στην Αθήνα, που είναι η πόλη μου. Δεν έχω πάει εδώ και δύο και πλέον μήνες. Θα έχω την ευκαιρία να δω την οικογένειά μου, φίλους, αλλά και παλιούς συμπαίκτες».

-το πώς νιώθει έχοντας παίξει σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό: «Είναι σαν να πηγαίνεις από τη Ζαλγκίρις στη Λιέτουβος Ρίτας. Πάντα είναι δύσκολο να παίζεις από τη μία ομάδα στην άλλη, αλλά η δική μου περίπτωση ήταν διαφορετική. Παρότι είχα υπογράψει για τρία χρόνια με τον Ολυμπιακό μετά το κολέγιο, έμεινα εκεί μόνο για ένα χρόνο και δεν έπαιζα πολύ. Η αντιμετώπιση ήταν διαφορετική για παίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Περπέρογλου. Φώναζαν συνθήματα εναντίον τους, που δεν μπορώ να τα πω στην κάμερα».

-τις αναμνήσεις του από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας: «Είμαι λίγο κακομαθημένος γιατί την πρώτη μου χρονιά στον Παναθηναϊκό πήραμε το πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Είμαι τυχερός που ήμουν σε αυτή την ομάδα. Έζησα στιγμές που θα θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή και δύσκολα θα επαναληφθούν. Θα έχει πάντα ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου και θα τη θυμάμαι με νοσταλγία».

-την κατάσταση του Παναθηναϊκού: «Έχουν αρχίσει με 1-3 και δεν είναι πολύ ευχαριστημένοι. Ειδικά εκτός έδρας έχουν αντιμετωπίσει προβλήματα. Θέλουν πολύ τη νίκη, γιατί αν βρεθούν στο 1-4 θα έχουν πρόβλημα. Νομίζω πως χρειάζονται χρόνο για να δέσουν σαν ομάδα γιατί έχουν πολλά νέα πρόσωπα και νέο προπονητή. Πιστεύω πως σύντομα θα βρουν ρυθμό, ελπίζω όμως αυτό να μη γίνει από Την Παρασκευή».

-τους Διαμαντίδη και Καλάθη: «Είναι ηγέτες στο παρκέ. Είναι και οι δύο καταπληκτικοί πασέρ, σαν προπονητές στο παρκέ, που παίζουν πάντα για την ομάδα και όχι εγωιστικά. Συνήθως κάνουν τις σωστές επιλογές και αξιοποιούν τους συμπαίκτες τους εκμεταλλευόμενοι και τις αδυναμίες των αντιπάλων».

-τις πιθανότητες της Ζαλγκίρις για νίκη: «Πιστεύω πως έχουμε καλές πιθανότητες για τη νίκη. Ο Παναθηναϊκός είναι με την πλάτη στον τοίχο, αλλά αυτό μπορεί να είναι κακό για μας γιατί οι ελληνικές ομάδες όταν είναι με την πλάτη στον τοίχο βρίσκουν δύναμη και αντιδρούν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: