Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Παπαδόπουλος: «Ο Σκίμπε ζητάει ό,τι και ο Ρεχάγκελ»

Ομοιότητές μεταξύ του Ότο Ρεχάγκελ και του Μίχαελ Σκίμπε στην Εθνική Ελλάδος, ειδικότερα στο θέμα της πειθαρχίας βρήκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6.

Παπαδόπουλος: «Ο Σκίμπε ζητάει ό,τι και ο Ρεχάγκελ»
Στην επόμενη μέρα της Εθνικής Ελλάδας στάθηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 εν όψει του σημερινού φιλικού με το Λουξεμβούργο.

Ο 34χρονος επιθετικός του Αστέρα Τρίπολης ρωτήθηκε για την πειθαρχία που θέλει ο Μίχαελ Σκίμπε στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, και εκείνος απάντησε πως τα ίδια πράγματα ζητούσε και ο Ότο Ρεχάγκελ με τα γνωστά αποτελέσματα.

Παράλληλα, ο διεθνής άσος αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι κλήθηκαν πολλοί νεαροί σε ηλικία παίκτες στη «γαλανόλευκη», λέγοντας πως «από τη στιγμή που σταμάτησαν ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, δεν υπήρχαν αρκετοί παίκτες να μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά που έκαναν τα δύο παιδιά».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος στην εκπομπή «Pick & goal» με τους Αλέξη Σπυρόπουλο και Θανάση Ασπρούλια

Για το γεγονός ότι είναι ο μοναδικός εν ενεργεία ποδοσφαιριστής από την ομάδα που κατέκτησε το Euro 2004: «Ήμουν 23 ετών. Εγώ με τον Γιούρκα ήμασταν οι πιο νέοι».

Για το restart της Εθνικής: «Ελπίζω να είναι καλύτερα τα πράγματα. Ό,τι χτίστηκε σε δέκα – έντεκα χρόνια ακυρώθηκε σε έναν χρόνο περίπου, σε κάτι μήνες. Είχαμε περάσει και στο παρελθόν ανάλογες καταστάσεις. Το μαθαίνεις μία, το μαθαίνεις δύο είναι λογικό. Πιστεύω ότι με τον καινούργιο προπονητή να υπάρχει μία λογική στην Εθνική, να μπουν οι βάσεις σωστές».

Για το γεγονός ότι δεκατρείς παίκτες έγιναν διεθνείς σε όλο αυτό το διάστημα: «Δεν πρέπει να είναι τόσο εύκολο. Σε αυτό συμφωνούμε όλοι. Όμως θα πρέπει να δοθεί μία ευκαιρία σε όλα τα παιδιά, από τη στιγμή που η κατάσταση ήταν όπως ήταν σε αυτά προκριματικά. Από τη στιγμή που σταμάτησαν ο Καραγκούνης και ο Κατσουράνης, δεν υπήρχαν αρκετοί παίκτες να μπορούσαν να κάνουν τη δουλειά που έκαναν τα δύο παιδιά. Επίσης, ότι δεν παίζουν πολύ Έλληνες στις μεγάλες ομάδες ή στο εξωτερικό επηρεάζει την ομάδα. Σχεδόν όλοι παίζαμε Champions League. Δεν έχουμε αυτό το επίπεδο που είχαμε σαν Έλληνες ποδοσφαιριστές. Ψάχνοντας θα βρεις τις επιλογές σου».

Για το θέμα της πειθαρχίας με τον νέο τεχνικό της ομάδας: «Εγώ θυμάμαι ότι και με τον Ρεχάγκελ υπήρχαν αυτά που ζητάει τώρα ο Σκίμπε. Όταν ήμουν σε εκείνη την ομάδα, αυτά υπήρχαν και ήταν οι κανόνες της ομάδας. Είναι κανόνες πειθαρχίας και από εκεί ξεκινούν οι βάσεις για να είσαι συγκεντρωμένος στην προπόνηση και μετά σε έναν αγώνα».

Για τον ρόλο που παίζει η προσωπικότητα ενός προπονητή: «Δεν είναι ποιος το ζητάει. Είναι πόσο σέβεσαι τον εαυτό σου, αυτό που κάνεις, αυτό που σου δίνει χρήματα και δόξα. Αυτό που αγαπάς στην τελική. Από τη στιγμή που ένας άνθρωπος είναι υπεύθυνος, πρέπει να τηρεί τους κανόνες. Πρέπει να σε νοιάζει στην τελική η λειτουργία της ομάδας. Αν δεν το κάνεις, τότε φαίνεται πως δεν υπάρχει ποδοσφαιρική παιδεία».

Για την καριέρα του και το καλύτερο… κεφάλαιο της ζωής του: «Δεν το έχω σκεφτεί τώρα. Με πιάνεις απροετοίμαστο. Παντού πέρασα ευχάριστα. Αλλού ήταν ευχάριστα, αλλού πιο δύσκολα. Όλα μετρούν ως εμπειρία ενός ποδοσφαιριστή. Και στην Ελλάδα, και στην Ισπανία και στην Ιταλία».

Για το χιούμορ που έδειξε μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ: «Όταν ήμουν πιο μικρός έβλεπα πιο χαλαρά τα πράγματα. Με ρώτησε ο Καραλής για τα αυτιά μου, και εγώ του απάντησα για τη μύτη μου. Δε θα το έλεγα μικρότερος ίσως. Δεν είχα την άνεση και την ευχέρεια λόγου που έχω τώρα. Όσο περνούν τα χρόνια είσαι πιο άνετος στις δηλώσεις. Όσο μεγαλώνουμε χαλαρώνουμε, δεν είμαστε τόσο ευαίσθητοι».

Για το αν έχει στο μυαλό του το κοινό που απευθύνεται: «Όχι, δεν το σκέφτομαι. Σκεφτόμαστε τα πράγματα που λέμε, αλλά εγώ δεν το σκέφτομαι έτσι. Γενικά στον κόσμο οτιδήποτε και αν πεις, καλό ή κακό θα υπάρξουν και οι δύο πλευρές. Το έχω συναντήσει αυτό. Κάνεις ένα καλό, δεν αρέσει. Κάνεις ένα κακό, αρέσει σε άλλους».

Για το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του: «Νομίζω ότι ο τελικός με τον Παναθηναϊκό το 2004 με τον Ολυμπιακό στο Κύπελλο. Γενικά εκείνη η χρονιά με το νταμπλ και μετά η πορεία της Εθνικής».

Για τον αγώνα της Ελπίδων με εκείνη της Αγγλίας στη Λεωφόρο: «Είχε έρθει ο τότε προπονητής της Μπέρνλεϊ και με είχε δει από κοντά. Ήταν ίσως ένα από τα καλύτερα ματς της καριέρας του. Ήταν η αρχή για να φύγω στο εξωτερικό».

Για τον θάνατο του Μάρτον Φούλοπ: «Είχαμε παίξει αντίπαλοι. Το θυμάμαι αυτό. Ήταν ένα θέμα που συζητήσαμε χθες στα αποδυτήρια με όλους εκείνους που ήταν στην ομάδα τότε, όσους είχαμε παίξει ως αντίπαλοι. Δεν το συζητήσαμε ιδιαίτ3ερα όμως. Ήταν μία πολύ λυπηρή είδηση».

Για το γεγονός ότι δεν είναι δηλωμένος στη λίστα του Europa League του Αστέρα Τρίπολης: «Θα χρειαζόταν να προετοιμαστώ καλύτερα για τα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος, όμως τα ευρωπαϊκά ματς είναι διαφορετικού επιπέδου και όλοι θέλουμε να παίζουμε σε αυτά».

Για το αν παρακολουθεί μπάσκετ: «Έβλεπα παλιά μπάσκετ. Τώρα δεν βλέπω».

Για τον στόχο των Αρκάδων: «Στόχος μας είναι η παρουσία μας στην πρώτη πεντάδα, για αυτό δουλεύουμε και προσπαθούμε πολύ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: