Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Βασιλακόπουλος: «Να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί το μπάσκετ»!

Υπέρ της εφαρμογής δραστικών μέτρων για το καλό του μπάσκετ τάσσεται ο Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε δηλώσεις που έκανε αναφορικά με τις συζητήσεις ανάμεσα σε FIBA και Ευρωλίγκα.

Βασιλακόπουλος: «Να βοηθήσουμε να αναπτυχθεί το μπάσκετ»
Σε ένα οριστικό τέλος στο σχίσμα ανάμεσα στη FIBA και την Ευρωλίγκα, που κρατά από το 2000, ελπίζει ο Γιώργος Βασιλακόπουλος σε δηλώσεις που έκανε.

«Ακόμα και ο τρόπος με τον οποίο κάτσαμε στο τραπέζι ήταν ενδεικτικός. Από τη μία πλευρά η FIBA και από την άλλη η Ευρωλίγκα και οι ομάδες. Το τραπέζι ήταν στη μέση και στην ουσία μιλούσαμε για μια διαπραγμάτευση. Περιμένω αυτό να είναι η αρχή του τέλους σε ένα σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ που ξεκίνησε το 2000 με τη δημιουργία της Ευρωλίγκας και είναι καθήκον μας να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό. Έχουμε το ΝΒΑ μέσα στη FIBA με το βοηθό κομισάριο Μαρκ Τέιτουμ να είναι μέλος της εκτελεστικής επιτροπής, υπήρχε ένας εκπρόσωπος του NBC στη συνάντηση κι έτσι ρώτησα τι θέλουμε να κάνουμε; Να φέρουμε το ΝΒΑ στην Ευρώπη ή να δημιουργήσουμε το ευρωπαϊκό ΝΒΑ; Δεν πήρα απάντηση. Από την άλλη πλευρά, η Ευρωλίγκα εκπροσωπεί 40 ή 50 ομάδες. Υπάρχουν πολλές περισσότερες στην Ευρώπη που παράγουν ταλέντο και παίκτες. Υπήρχε μπάσκετ στην Ευρώπη και πριν από το 2000 και σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν για την Ελλάδα οι ομάδες μας έβγαζαν περισσότερα χρήματα από όσα έβγαλαν με την Ευρωλίγκα», δήλωσε αρχικά ο Γιώργος Βασιλακόπουλος στην κάμερα του ΟΤΕ TV.

Και συνέχισε ο πρόεδρος της ΕΟΚ: «Μιλάμε για μεγάλες ιδέες του αθλητισμού, τα ολυμπιακά ιδεώδη, αλλά συνήθως τα ξεχνάμε σε αυτές τις συζητήσεις. Από την άλλη πλευρά, έχουμε τις αμερικανικές λίγκες, όπως το ΝΒΑ, που προσπαθούν να πάρουν ένα μέρος της οικονομικής πίτας από την Ευρώπη, ακόμα και από το ποδόσφαιρο. Για αυτό πρέπει να δράσουμε και να δώσουμε στο άθλημα αυτό που του αξίζει, να το βοηθήσουμε ακόμα περισσότερο να αναπτυχθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: