Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δεν σκότωσε το αλκοόλ τον Τζόρτζ Μπεστ!!

Σε ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί στην Μεγάλη Βρετανία, γιατροί ισχυρίζονται πως τα φάρμακα -και όχι ο εθισμός του στο ποτό- ήταν η βασική αιτία θανάτου του καλύτερου βορειοϊρλανδού ποδοσφαιριστή.

Δεν σκότωσε το αλκοόλ τον Τζόρτζ Μπεστ

Στο ντοκιμαντέρ «Αυτοψία: Οι τελευταίες ώρες του Τζορτζ Μπεστ», που θα προβληθεί σύντομα στην αγγλική τηλεόραση, ο Τζέιμς ισχυρίζεται πως τα φάρμακα κατέστρεψαν το ανοσοποιητικό σύστημα του Μπεστ, καθιστώντας αδύνατη την αντιμετώπιση οποιαδήποτε λοίμωξης: «Ο Μπεστ είχε ενημερώσει τους γιατρούς του πως μετά την παραμονή του στο νοσοκομείο, συνέχισε να πίνει πολύ. Το αλκοόλ θόλωσε την κρίση του και η πιθανότητα υπερβολικής δόσης φαρμάκων ήταν μεγάλη. Επίσης ο ύπνος του ήταν ελάχιστος και η διατροφή του κακή, συνδυασμός πολύ κακός με την αγωγή που ακολουθούσε. Όλα αυτά όχι απλώς έθεσαν σε υπολειτουργία το ανοσοποιητικό του σύστημα αλλά το κατέστειλαν εντελώς».

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τον γιατρό, όταν ο Μπεστ προσβλήθηκε από λοίμωξη του αναπνευστικού, ο οργανισμός του δεν είχε καμία δύναμη να την αντιμετωπίσει και ο ιός εξαπλώθηκε σε όλα τα βασικά του όργανα σε χρόνο ρεκόρ: «Τόσο οι πνεύμονες, όσο και τα νεφρά, το συκώτι, η καρδιά αλλά και ο εγκέφαλος είχαν καταβληθεί από τον ιό και κανένα δεν μπορούσε να βοηθήσει τον Τζορτζ να παραμείνει στην ζωή».

Για την πραγματοποίηση του ντοκιμαντέρ ο καθηγητής Πέιν Τζέιμς εξέτασε όλες τις ιατρικές σημειώσεις που αφορούσαν τον θάνατο ενός εκ των σπουδαιότερων ποδοσφαιριστών του κόσμου, που έσβησε στις 25 Νοεμβρίου 2005. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: