Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Έπεσε σε… τοίχο ο Παναθηναϊκός!!!

Ο Παναθηναϊκός δημιούργησε ένα κάρο ευκαιρίες, έπαιζε μονότερμα τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά ο απίθανος Διούδης κατέβασε ρολά και κράτησε το 0-0 στην άδεια Λεωφόρο.

Ο ένας «νίκησε» τους πολλούς!

Ο Παναθηναϊκός έχασε ένα «τσουβάλι» ευκαιρίες, έπαιζε μονότερμα τον Πανιώνιο στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά ο απίθανος Διούδης ήταν απροσπέλαστος (με εκπληκτικές επεμβάσεις) και κράτησε το 0-0 στην άδεια (για τελευταία φορά) Λεωφόρο, «επιβεβαιώνοντας» τις... φωνές του Στραματσόνι για τα τελειώματα των παικτών του στις φάσεις.

Οι πράσινοι ήταν καταιγιστικοί (κυρίως μέχρι το 75’), οι Εσιέν-Κλωναρίδης-Κουτρουμπής, Αμπέντ βρέθηκαν σε πολλές περιπτώσεις κοντά στο γκολ, αλλά ο αντίπαλος τερματοφύλακας με 11(!) αποκρούσεις έγινε «κέρβερος» και υποχρέωσε σε γκέλα το τριφύλλι (στο -4 από την δεύτερη ΑΕΚ).

Στο 56', ο Αμπέντ κόπηκε λανθασμένα με οφσάιντ κι ενώ δέχθηκε κίτρινη κάρτα, επειδή τελείωσε την φάση και κατέληξε στα δίχτυα των κυανέρυθρων.

Το ματς
Σαν τη γάτα με το ποντίκι εκτυλίχθηκε η αναμέτρηση με το καλημέρα. Ο Παναθηναϊκός πίεζε ασφυκτικά τον Πανιώνιο, είχε κατοχή περίπου 75%, έπαιζε μονότερμα και απλώς ο Πανιώνιος αμυνόταν με… νύχια και με δόντια για να μην φάει γκολ. Οι κυανέρυθροι οφείλουν να ανάψουν μια λαμπάδα στον Διούδη, διότι χάρη σ’ αυτόν το τριφύλλι δεν μπορούσε να βρει δίχτυα και παρέμενε το 0-0. Τι έκανε ακριβώς ο Έλληνας γκολκίπερ; Τα πάντα, έπαιζε μόνος του τους γηπεδούχους!

inner

Είπε «όχι» σε εκτέλεση φάουλ του Πράνιτς, αρνήθηκε το γκολ σε ευθύβολο σουτ του εξαιρετικού Εσιέν, έκανε το ίδιο σε τρομερό εν κινήσει βολέ του Γκανέζου, ενώ σταμάτησε και τον Κλωναρίδη σε κοντινό σουτ! Κι όλα αυτά μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών, δείγμα του άκαρπου μονοτέρματος που έπαιζε το τριφύλλι απέναντι σε έναν τραγικό Πανιώνιο, που δεν μπορούσε… καν να ακουμπήσει μπάλα! Ο Μπουμάλ μπήκε στην εξίσωση (μετά το 25’ καθώς ως τότε κυρίως η ανάπτυξη γινόταν από τα αριστερά), αλλά όσο κι αν πίεζαν οι πράσινοι –που είχαν δέκα τελικές έναντι μίας στο πρώτο ημίχρονο- δεν μπορούσαν να λύσουν το γόρδιο δεσμό!

inner

Κι αφού το πρώτο δεκάλεπτο στην επανάληψη κύλησε μάλλον… χαλαρά, με τον Πανιώνιο να δείχνει πιο κεφάτος και πιο «μεστός», μην επιτρέποντας φάσεις στον Παναθηναϊκό. Φυσικά αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς το τριφύλλι πίεζε… απίστευτα (πάνω από 75% η κατοχή) για ένα χρυσό γκολ. Έλα όμως που είτε η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα, είτε ο Διούδης έκανε το παιχνίδι της ζωής του. Αφότου, λοιπόν, ο Κλωναρίδης σημάδεψε άουτ από πλεονεκτική θέση και μόνος του, στη συνέχεια ήρθε ο «κέρβερος» των Νεοσμυρνιωτών να σταματήσει από κοντά τον Αμπέντ, με τον Χατζηισαΐα στην εξέλιξη της φάσης να προλαβαίνει τελευταία στιγμή το αυτογκόλ!

inner

Μετά το 70’ κι ενώ ο Στραματσόνι έριξε στο χορτάρι τους Καλτσά-Πέτριτς, ο Πανιώνιος έβγαλε μεγαλύτερο «σφυγμό» και έδειξε έτοιμος να πάρει πολύτιμο βαθμό στη Λεωφόρο. Κι όχι μόνο αυτά, αλλά πάνω στην «φούρια» του Παναθηναϊκού για ένα γκολ (που «έκατσε» επιθετικά στο τελευταίο τέταρτο), λίγο έλειψε ο Μπακασέτας να πυροδοτήσει –με μακρινό σουτ που έβγαλε ο Στιλ- «βόμβα». Το φινάλε του αγώνα δεν θα μπορούσε παρά να έχει την υπογραφή του, MVP, Διούδη! Ο τερματοφύλακας του Πανιώνιου έκανε (νέα) μυθική επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Τελάντερ (που βρήκε στον Κουτρουμπή κι άλλαξε πορεία) και κράτησε με επιβλητικό τρόπο το 0-0!



Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Εσιέν, Ζέκα, Αμπέντ (76’ Πέτριτς), Κλωναρίδης (62’ Καλτσάς), Μπουμάλ, Μπεργκ

Πανιώνιος: Διούδης, Τασουλής (81’ Βιγιάλμπα), Χατζηισαΐας, Κόρμπος, Καραμάνος, Ανσαριφάρντ (66’ Καθάριος), Μπακασέτας, Μασούρας, Σιώπης, Βλάχος, Ρισβάνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: