Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αήττητη εκτός έδρας εδώ και τρεις μήνες η ΑΕΚ!


Αήττητη εκτός έδρας εδώ και τρεις μήνες η ΑΕΚ

Οι εξαιρετικές επιδόσεις της «Ένωσης» στα παιχνίδια μακριά από το Ολυμπιακό Στάδιο, από τότε που ανέλαβε ο Ουρογουανός τεχνικός, σ’ ένα σερί που ξεκίνησε ο Στέλιος Μανωλάς.

Η συμπεριφορά της ΑΕΚ στα εκτός έδρας παιχνίδια από τις 30 Οκτωβρίου του 2015, όταν και ο Πογέτ ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία έχει αλλάξει άρδην, βοηθώντας την σε βαθμολογική αναρρίχηση, αλλά και σε άνετες προκρίσεις μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου.

Του Κώστα Μιαούλη

Επί της ουσίας η ΑΕΚ συμπλήρωσε τρεις μήνες αήττητη, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η επιτυχημένη παρουσία της «Ένωσης» στα εντός έδρας παιχνίδια, άρχισε με τον Στέλιο Μανωλά στον πάγκο της, όταν οι «κιτρινόμαυροι» πέρασαν νικηφόρα από τα Πηγάδια κόντρα στην Ξάνθη με το 1-0, χάρη στο γκολ του Μακόλεϊ Κρισάντους. Με εκτός έδρας παιχνίδι και μάλιστα στη Λεωφόρο, άρχισε και η θητεία του Γκουστάβο Πογέτ στον πάγκο της «Ένωσης» με το 0-0 στη Λεωφόρο για την Σούπερ Λίγκα.

Η ΑΕΚ έχει δώσει συνολικά από την 17η Οκτωβρίου και την ήττα στο Φάληρο από τον Ολυμπιακό, οκτώ εκτός έδρας αναμετρήσεις και έχει έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Οι τρεις νίκες ήταν στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ελλάδος με την Ξάνθη, την Λάρισα και τον Λεβαδειακό. Με τον Πογέτ μετράει πέντε νίκες (3 Σούπερ Λίγκ+2 Κυπέλλου) και 2 ισοπαλίες για την Σούπερ Λίγκα, μακριά από το ΟΑΚΑ.

Στα πέντε παιχνίδια της Σούπερ Λίγκας εκτός έδρας με τον Ουρουγουανό στον πάγκο η συνολική συγκομιδή είναι 11 πόντοι, με τέρματα 8-2. Απ’ αυτά η ΑΕΚ κατάφερε να κρατήσει απαραβίαστη την εστία της στα τρία παιχνίδια πρωταθλήματος (με ΠΑΟ, Πλατανιά και ΠΑΣ) και σε πέντε συνολικά αν υπολογίσει κανείς και τα δύο του Κυπέλλου. Στο Κύπελλο είχε ένα άνετο 5-0 επί της Λάρισας και το 1-0 στην Λειβαδιά. Με αυτές τις δύο νίκες η διαφορά τερμάτων συνολικά πάει στο 14-2 στα επτά εκτός έδρας ματς του Πογέτ, σε Σούπερ Λίγκα και Κύπελλο. Κι ασφαλώς σε ένα αθροιστικό 15-2 για το τρίμηνο μαζί με το ματς στα Πηγάδια που κοουτσάρισε ο Στέλιος Μανωλάς.

Την μερίδα του λέοντος ως προς το σκοράρισμα σε αυτά τα επτά εκτός έδρας παιχνίδια με τον Πογέτ στον πάγκο, έχει ο Έλντερ Μπαρμπόσα με 4 (σκόραρε με Πανιώνιο, Πλατανιά δύο φορές, ΠΑΣ για την Σούπερ Λίγκα), ακολουθεί ο Μπουανανότε με 3 (2 στη Λάρισα για το Κύπελλο και 1 με τον Πανθρακικό για την Σούπερ Λίγκα), ο Βάργκας έχει επίσης 3 (με ΠΑΣ για Σούπερ Λίγκα και με Λάρισα και Λεβαδειακό για το Κύπελλο) ο Τζιμπούρ έχει 2( με Λάρισα, για Κύπελλο και με Πλατανιά για Σούπερ Λίγκα), ενώ από ένα γκολ έχουν ακόμα ο Γιόχανσον στην Κομοτηνή και ο Μάνταλος στη Λάρισα.

Ημερολογιακά τα οκτώ ματς εκτός έδρας της ΑΕΚ μετά την τελευταία ήττα της:

28/10/2015:Ξάνθη - ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο-Μανωλάς)
1/11/2015: ΠΑΟ-ΑΕΚ 0-0 (Σούπερ Λίγκα -ντεμπούτο Πογέτ)
22/11/2015:Πανθρακικός - ΑΕΚ 1-2 (Σούπερ Λίγκα)
12/12/2015:Πανιώνιος - ΑΕΚ 1-1 (Σούπερ Λίγκα)
17/12/2015:Λάρισα -ΑΕΚ 0-5 (Κύπελλο)
3/1/2016: Πλατανιάς - ΑΕΚ 0-3 (Σούπερ Λίγκα)
6/1/2016: Λεβαδειακός - ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο)
17/1/2016: ΠΑΣ- ΑΕΚ 0-2 (Σούπερ Λίγκα)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: