Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Πογέτ της δίνει ταυτότητα μακριά από το ΟΑΚΑ!!


Ο Πογέτ της δίνει ταυτότητα μακριά από το ΟΑΚΑ

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για τον αρχισκόρερ Μπαρμπόσα, τον «φύλακα-άγγελο» Ανέστη και για τον Πογέτ που με το 4-3-3 έχει κάνει πιο ουσιαστική την ΑΕΚ μακριά από το ΟΑΚΑ.

Η επιτυχημένη συνταγή του Πογέτ με το αποτέλεσμα συνεχίζεται. Κι επειδή η συγκομιδή είναι αυτή που μετράει πάνω απ’ όλα, ο Ουρουγουανός, πρέπει να πάρει τα εύσημα. Ο κόουτς είναι εκείνος που πιστώνεται την μεταμόρφωση του αρχισκόρερ της ΑΕΚ στο πρωτάθλημα Μπαρμπόσα, την τοποθέτηση του πολυμήχανου Γιόχανσον σε έναν ρόλο με περισσότερα παραγωγικά καθήκοντα, ακόμα και δημιουργού ή σκόρερ. Το 4-3-3, τουλάχιστον στα εκτός έδρας παιχνίδια, λειτουργεί ευεργετικότατα και πλέον η φτωχή σε γκολ ΑΕΚ, που σε όλο τον πρώτο γύρο σε 7 ματς είχε βάλει έξι γκολ μακριά από το ΟΑΚΑ, ήδη μετράει πέντε γκολ σε δύο παιχνίδια.

Ο Μπαρμπόσα από το ματς με τον Παναθηναϊκό και μετά άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του και από το ματς με τον Πανιώνιο και μετά έχει συνδεθεί για τα καλά με τα αντίπαλα δίχτυα. Ο Πορτογάλος, λίγο μετά τα μέσα του πρωταθλήματος, έχει κάνει ρεκόρ καριέρας σε ατομική επίδοση τερμάτων με επτά και αυτό είναι εξαιρετικά σπουδαία υπόθεση.

Στα πέντε τελευταία ματς έχει σημειώσει ισάριθμα γκολ, που είναι «χρυσάφι» για την ΑΕΚ. Την ίδια στιγμή ο Γιάννης Ανέστης, παίρνει μια μεγάλη ρεβάνς από τον εαυτό του. Στην πραγματικότητα, το τελευταίο 15ήμερο είναι ένας σοβαρός λόγος, για να χαμογελούν στην «Ένωση», αφού το «στοίχημα» του Ανέστη, δείχνει να έχει λαμπρή προοπτική. Έχω δει πολλά με τα μάτια μου, κρατώ ακόμα μικρό καλάθι, αλλά η ΑΕΚ οφείλει να ποντάρει πάνω του.

Είναι εξαιρετικά δύσκολο, για έναν τερματοφύλακα που θέλει να μονιμοποιηθεί σε οποιαδήποτε ομάδα που έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, να επιστρέψει μετά από ένα λάθος σαν αυτό που έκανε με τον Λεβαδειακό ο 24χρονος. Ωστόσο το νέο έτος, τον έχει βρει να κάνει σε πέντε διαφορετικά ματς, από μία καταλυτική επέμβαση. Καθοριστικές επεμβάσεις για την έκβαση της κάθε αναμέτρησης ξεχωριστά, με δύο αποκρούσεις μάλιστα να είναι σε εκτελέσεις πέναλτι.

Όσο υπάρχουν στοιχεία για αυτή την κατηγορία (από το 1998-99), από την εταιρεία που καλύπτει στατιστικά το πρωτάθλημα, δεν υπήρχε τερματοφύλακας της ΑΕΚ μέχρι τώρα, με πάνω από 1 απόκρουση σε μία σεζόν στο πρωτάθλημα. Πέρα απ’ αυτό ο Ανέστης, δείχνει σίγουρος και στις υπόλοιπες επεμβάσεις του σε σουτ. Εκεί που θέλει δουλειά είναι η έξοδος. Θα χρειαστεί προπόνηση και ανάκτηση της αυτοπεποίθησης και σε αυτόν τον τομέα.

Στα θετικά είναι πως αρχίζει και ο Βάργκας να ενεργοποιείται. Είτε με ασίστ όπως στα ματς με Πλατανιά και Ξάνθη, είτε με γκολ όπως με τον Λεβαδειακό στο Κύπελλο και σήμερα στο πρωτάθλημα.


Η ΑΕΚ μπήκε όπως αρέσει στον Πογέτ να κάνει στα εκτός έδρας ματς. Μπήκε δυνατά, προσπαθεί και καταφέρνει όλο και πιο συχνά η «Ένωση» να σκοράρει νωρίς και αυτό σαφώς ανεβάζει την ψυχολογία της ομάδας και της δίνει τη δυνατότητα να λειτουργεί πιο άνετα.


Το χρονικό σημείο που καλείται να διαχειριστεί καλύτερα η «Ένωση» είναι το δεύτερο κομμάτι του πρώτου μέρους, όπου παρουσιάζονται προβλήματα και θα πρέπει να είναι προσεκτική στη διαχείριση αυτού του διαστήματος κι αυτό το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί και με τον Δέλλα. Άλλο ένα θέμα προς επίλυση είναι η αδυναμία της ΑΕΚ να ελέγξει την εναέρια κυκλοφορία μέσα στην περιοχή της, όταν και ο Μανιάς στο πρώτο ημίχρονο κέρδισε πολλές μονομαχίες.


Η «Ένωση» πέτυχε την πιο σοβαρή νίκη της μέσα στη σεζόν και πλέον καλείται ν’ αλλάξει επίπεδο παίρνοντας παιχνίδι απέναντι σε αντίπαλο που βρίσκεται ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Κόντρα στον ΠΑΟΚ, είναι υποχρέωση η νίκη. Η ΑΕΚ έβαλε τις καλύτερες βάσεις για να κάνει σπουδαία πορεία μέσα στο 2016, αλλά τώρα πρέπει να βγει στο χορτάρι και η απόδειξης πως έχει φτάσει ο καιρός για τις σπουδαίες και σημαντικές νίκες. Που θα μετρήσουν βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά για τον κόσμο της «Ένωσης».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: