Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!!


Αυτός ήταν Παναθηναϊκός!

Κόντρα στις κακές τελευταία εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός έβγαλε φουλ αντίδραση! Με πολύ καλή εμφάνιση και κομβικούς παίκτες να «ξυπνούν», το τριφύλλι ισοπέδωσε τον Άρη (80-59), που ήταν αλλού γι’ αλλού.

Έδειξε να… ξυπνά το θηρίο. Με επιβλητική εμφάνιση –κόντρα στις άσχημες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος- ο Παναθηναϊκός «πάτησε» τον τραγικό Άρη με 80-59 και διατήρησε το απόλυτο στην Α1, με 14/14.

Το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν 22-7 και… φυσιολογικά κρίθηκε απ’ τα αποδυτήρια ο νικητής, με τους κίτρινους να παρουσιάζουν εικόνα διάλυσης και να φτάσουν τις τρεις σερί ήττες σε όλες τις διοργανώσεις, δείγμα του… φεγγαριού που βρίσκονται.

Τα νέα για το τριφύλλι (που έχει μπροστά του πλέον τα εκτός έδρας ματς με Κουμπάν και Ολυμπιακό) ήταν και η «επιστροφή» παικτών. Ο Γιάνκοβιτς ήταν απολαυστικός με 17 πόντους (6/10 σουτ), 8 ριμπάουντ, 4 ασίστ, ο Φελντέιν βρήκε το χέρι του (15 πόντους με 3/3 δίποντα, 3/5 τρίποντα και 5 ασίστ), ο Πάβλοβιτς μετά από καιρό θετικότατος, 15 πόντους.

Δεν αγωνίστηκε προληπτικά ο Καλάθης, επανεμφανίστηκε για σχεδόν 4’ ο Μποχωρίδης, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Το ματς

Και οι δύο ομάδες προέρχονταν από σοκ στην Ευρώπη και μάλλον αυτό τις επηρέασε στο να ξεκινήσουν νευρικά την αναμέτρηση. Τα πράγματα ήταν ακόμα χειρότερα για τον Άρη που μπήκε στο παρκέ με 0/5 σουτ και ο Παναθηναϊκός πηγαίνοντας σε drive και σε επιλογές κοντά στο καλάθι προηγήθηκε 6-0. Με σύμμαχο την καλή του άμυνα (και το 1/10 των κιτρίνων), το τριφύλλι κατάφερε να χτίσει μια μικρή διαφορά (12-5), δίχως βέβαια να εντυπωσιάζει στο επιθετικό κομμάτι. Ο εξαιρετικός Γιάνκοβιτς και ο Ραντούλιτσα ήρθαν από τον πάγκο κι έδωσαν πολύτιμες λύσεις κόντρα σε έναν τραγικό Άρη. Φυσιολογικά, λοιπόν, η διαφορά έφτασε σε διψήφια επίπεδα (16-5), ενώ το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με το 22-7, με την πράσινη άμυνα να «μασάει σίδερα», με τον Βλάντο να φτάνει γρήγορα-γρήγορα τους 8 πόντους και το… μπάσκετ αλάνας των Θεσσαλονικέων (2/18 σουτ!) να μην οδηγεί πουθενά.

Η εικόνα διάλυσης του Άρη δεν μπορούσε να μείνει ατιμώρητη απ’ τον πολύ καλό Παναθηναϊκό. Παρά την έλλειψη γκαρντ (μόνο ο Διαμαντίδης αγωνιζόταν), οι Φελντέιν-Γιάνκοβιτς-Πάβλοβιτς έκαναν «παπάδες» και με τρία συνεχόμενα τρίποντα (έπειτα από εξαιρετική κυκλοφορία της μπάλας), οι πράσινοι έφτασαν στο 32-7 κόντρα στο κίτρινο… πτώμα! Για πρώτη φορά στο ματς, ο Άρης έβγαλε τρεις συνεχόμενες καλές φάσεις και… μείωσε σε 32-12, με τον Τζόρτζεβιτς να καλεί άμεσα τάιμ-άουτ, το οποίο λειτούργησε ευεργετικά. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας δεν επέτρεψαν στους αλλού γι’ αλλού αντιπάλους τους να μπουν στο «κόλπο» και συνεχίζοντας με τον ίδιο ρυθμό, έφτασαν στο +27, 43-16. Το ματς έμοιαζε ήδη… τελειωμένο και ο Σάλε έριξε από τόσο νωρίς στο παρκέ τους νεαρούς Λούντζη, Παπαδάκη, δείγμα της τραγικής κατάστασης του Άρη. Φυσιολογικά, λοιπόν, γράφτηκε το 49-21 του πρώτου μέρους, με το τριφύλλι να έχει 13 ασίστ έναντι… 3 απέναντι σε έναν Άρη (6/27 δίποντα και κακό μπάσκετ, πέραν της αστονίας) που δεν βλεπόταν.

Να εμφανιστεί το ίδιο τραγικός όπως στο πρώτο μέρος ήταν αδύνατο. Μπορεί, λοιπόν, ο Άρης να βρήκε σκορ απ’ τους Αμερικανούς του κυρίως, ωστόσο την ίδια το τριφύλλι παρέμενε «ζεστό» επιθετικά και κρατούσε άνετο την τεράστια διαφορά (55-31), προτού το τρίποντο του καλού σήμερα Πάβλοβιτς γράψει το 62-33 στο 25’. Η χαώδης απόσταση των δύο ομάδων, έφερε και μια… νορμάλ χαλάρωση των πρασίνων, που έκαναν κάποια λάθη και δεν είχαν τη συγκέντρωση του προηγούμενου διαστήματος στην άμυνα, ωστόσο δια χειρός Διαμαντίδη έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο… σταθερό +28, 71-43.

Οι Θεσσαλονικείς προσπαθούσαν ανορθόδοξα και με ατομικές προσπάθειες να μετριάσουν το εύρος της διαφαινόμενης ήττας τους, αλλά οι Γιάνκοβιτς-Πάβλοβιτς συνέχιζαν να «οργιάζουν» και κρατούσαν τον Παναθναϊκό στο +30, 77-47. Τα πάντα είχαν πάρει διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Τζόρτζεβιτς να ρίχνει στο παρκέ τους Παπαγιάννη και Μποχωρίδη, ο οποίος επανεμφανίστηκε μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες και απ’ τα δικά του χέρια γράφτηκε το 78-50. Τυπικά τα τελευταία τρία λεπτά, με τους Λούντζη-Παπαγιάννη να χρίζονται σκόρερ και τους φιλοξενούμενους… εν μέρει να το «μαζεύουν» για το τελικό 80-59…

Τα δεκάλεπτα: 22-7, 49-21, 71-43, 80-59

Παναθηναϊκός (Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 15 (2), Φελντέιν 15 (3), Διαμαντίδης 4, Γκιστ 6, Κούζμιτς 6, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 17 (1), Φώτσης 4, Ραντούλιτσα 10, Παπαδάκης, Παπαγιάννης 1, Λούντζης 1

Άρης (Πρίφτης): Πελεκάνος 2, Ουάιτ 8 (1), Ουότερς 13 (2), Χάγκινς 4, Μακ Νιλ 9, Ξανθόπουλος 2, Τσούπκοβιτς, Ζάρας 3 (1), Κόεν 2, Μούρτος 12, Σίμτσακ 4
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: