Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Αυτά τους «είπε» ο Σίλβα!


Αυτά τους «είπε» ο Σίλβα

Το μήνυμα του Σίλβα στον Φορτούνη και οι άλλες πτυχές της υπόθεσης που αφορούν όλους τους παίκτες.

Του Χριστόφορου Ευαγγελάτου

Η αγωνία του Κώστα Φορτούνη, αναφορικά με το αν θα ήταν στην αποστολή των “ερυθρόλευκων” για το αυριανό ματς με τον Πλατανιά έλαβε τέλος μετά τη σημερινή προπόνηση των πρωταθλητών στου Ρέντη. Ο Μάρκο Σίλβα συμπεριέλαβε στην 20άδα τον Έλληνα μέσο με τον Πορτογάλο τεχνικό να “δείχνει” στον παίκτη με τη συγκεκριμένη απόφαση πως κοιτάζει μπροστά και περιμένει ανάλογη συμπεριφορά και από την πλευρά του νεαρού μέσου.

Αυτό που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι ο 39χρονος προπονητής των Πειραιωτών έστειλε το “μήνυμα” στον Φορτούνη αλλά υπάρχουν κι άλλες “πτυχές” στην υπόθεση, οι οποίες αφορούν όλους τους παίκτες αλλά και τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του λιμανιού.

1. Πρώτα απ' όλα ο Σίλβα έδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο στον Φορτούνη ότι δεν του άρεσε η εικόνα του νεαρού μέσου στις προπονήσεις. Τον άφησε εκτός ομάδας για τρία ματς ώστε να καταλάβει ο Φορτούνης πως τ' αγωνιστικά πλάνα είναι του προπονητή. Αυτό σημαίνει λοιπόν πως για το που θ' αγωνιστεί ο κάθε παίκτης (είτε λέγεται Φορτούνης είτε λέγεται Ντομίνγκες) αποκλειστικά υπεύθυνος είναι ο προπονητής.

Αίσθηση όλων στου Ρέντη είναι πως ο Φορτούνης το κατάλαβε και γι' αυτό άλλωστε ο 39χρονος τεχνικός αποφάσισε να τον συμπεριλάβει στην αποστολή για τον αυριανό αγώνα με τον Πλατανιά. Αν δεν είχε αλλάξει η εικόνα του παίκτη στις προπονήσεις, ο Σίλβα δε θα είχε πρόβλημα να τον αφήσει ξανά εκτός ματς.

inner

2. Με την τακτική που ακολούθησε ο Μάρκο Σίλβα στην περίπτωση του Φορτούνη, φρόντισε να “μιλήσει” σε όλους τους παίκτες της ομάδας του, αναφορικά με το ποιος κάνει κουμάντο στην ομάδα. Γιατί όταν ο προπονητής αφήνει εκτός τον καλύτερο και πιο φορμαρισμένο ποδοσφαιριστή της ομάδας, δείχνει ότι δεν έχει πρόβλημα να πράξει κάτι...ανάλογο (αν το κρίνει απαραίτητο) με οποιονδήποτε παίκτη του, είτε αυτός λογίζεται στις φίρμες είτε όχι.

inner

3. Θα πρέπει εδώ να σημειώσει κάποιος και τη στάση της διοίκησης του Ολυμπιακού, η οποία απέδειξε, με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο, πως άρχοντας στην ομάδα είναι ο προπονητής. Κι αυτό το έχουν καταλάβει όλοι οι παίκτες και μάλιστα πολύ καλά. Πολλοί προπονητές του Ολυμπιακού έχουν βρεθεί κατά καιρούς σε δύσκολη θέση στου Ρέντη, γιατί δεν μπόρεσαν να επιβληθούν στα αποδυτήρια. Αυτή τη στιγμή ο Μάρκο Σίλβα είναι κάτι παραπάνω από ισχυρός και αυτό άλλωστε επιτάσσει η ποδοσφαιρική λογική. Ο προπονητής να είναι στην κορυφή της “πυραμίδας” και με την πορεία που έχει κάνει φέτος ο Ολυμπιακός, δε θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά τα πράγματα.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: