Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΚ… τώρα που γυρίζει!!


ΑΕΚ… τώρα που γυρίζει!

Στο καταλληλότερο σημείο της χρονιάς έχει φορτσάρει η ΑΕΚ! Με πορεία πρωταθλητισμού στο 2016 και πετώντας από νίκη σε νίκη, η «Ένωση» δείχνει έτοιμη να χαθεί απ’ τα μάτια των υπολοίπων στη 2η θέση.


Δεν είναι εντυπωσιακή. Δεν βγάζει μάτια. Έπειτα από καιρό όμως η ΑΕΚ βγάζει κάτι άλλο, πολύ σημαντικότερο: Χαρακτήρα ομάδας που μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό.

Χωρίς να κάνει κάτι παραπάνω από τα απαραίτητα, η «Ένωση» αφήνει στην άκρη την ποδοσφαιρική αφέλεια που τόσο της είχε κοστίσει στο παρελθόν και, όπως επιβεβαιώθηκε και χθες στα Γιάννενα, δεν χαρίζει… κάστανο πλέον στο γήπεδο.

Και το ακόμα πιο ενθαρρυντικό είναι ότι το κάνει αναδεικνύοντας ήρωες πέρα από τους «αναμενόμενους». Γιατί ενώ ο Τζεμπούρ, για παράδειγμα, έχει μετατραπεί σε αναπληρωματικό, ο Μπαρμπόσα έχει μετατραπεί σε «φονιά». Την ώρα που ο Μπουονανότε περιμένει να μπει αλλαγή, ο Γιόχανσον περιμένει να βρεθεί κάποιος που θα τον σταματήσει (είτε ως σκόρερ, είτε ως δημιουργό).

Και όλα αυτά ενώ η… ανάσταση του Ανέστη δημιουργεί υλικό για όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία και αισιοδοξία ότι μπορεί και να έχει βρεθεί τερματοφύλακας στον οποίο θα βασιστεί η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Κάπως έτσι η ΑΕΚ, δεν πετάει απλώς από νίκη σε νίκη. Δεν έχει χτίσει μονάχα ένα εξαιρετικό σερί (με πέντε επιτυχίες στις δυο διοργανώσεις και 10-1 τέρματα). Αλλά έχει χτίσει παράλληλα και την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για τα δύσκολα που έρχονται.

Έχοντας λοιπόν τρία συνεχόμενα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ (με ΠΑΟΚ, Βέροια στο πρωτάθλημα και Ηρακλή ενδιάμεσα για το Κύπελλο) έχει παράλληλα και μια μεγάλη ευκαιρία: Να «φτιάξει» ακόμα περισσότερο τον κόσμο της και συνεχίζοντας σαν τρένο, να χαθεί ακόμα περισσότερο από τα μάτια των άλλων διεκδικητών της δεύτερης θέσης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: