Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Ο Ρούνεϊ τιμώρησε τη Λίβερπουλ!! (video)


Ο Ρούνεϊ τιμώρησε τη Λίβερπουλ! (video)

Η Λίβερπουλ πέταξε στα σκουπίδια όσες ευκαιρίες της παρουσιάστηκαν και ο Ρούνεϊ την τιμώρησε! Ο αρχηγός της Γιουνάιτεντ σκόραρε 10 χρόνια μετά στο «Άνφιλντ» και της έδωσε σπουδαίο «διπλό» (0-1).

Η… υπομονετική Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έβλεπε τη Λίβερπουλ να έχει μια ανούσια υπεροχή και τις όποιες ευκαιρίες της να πηγαίνουν στον… κάλαθο των αχρήστων ή πάνω στον εξαιρετικό Ντε Χέα και στη δεύτερη φάση της στο παιχνίδι πέτυχε το γκολ (78’) για να πάρει ένα σπουδαίο «διπλό»!

Σκόρερ, ο Γουέιν Ρούνεϊ, που έβαλε γκολ μετά από δέκα χρόνια μέσα στο «Άνφιλντ», στερώντας, πια, κάθε ελπίδα των «κόκκινων» για τετράδα και δίνοντας πολλές… ανάσες στον Λουίς Φαν Χάαλ.

Το ματς


Ματσάρα μπορεί να μην είδαμε, όπως είναι… καμπόσα παιχνίδια της Premier League μέσα στο 2016, είδαμε, όμως, ένα πραγματικό ντέρμπι! Το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε μία μικρή υπεροχή, ακολούθησε μία… προειδοποιητική βολή (10’) από τον Φιρμίνιο, την πρώτη φορά που η Λίβερπουλ επισκέφτηκε τα καρέ του Ντε Χέα. Το σουτ του Βραζιλιάνου, ωστόσο, αφού δεν… έκοψε στον Λαλάνα να κρεμάσει τον Ισπανό γκολκίπερ, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι των «κόκκινων διαβόλων».

Από εκεί και πέρα, και για ένα 20λεπτο, οι… κοκορομαχίες και η ένταση δεν επέτρεψαν σε καμία από τις δύο ομάδες να φτιάξει φάση. Το «Άνφιλντ»… έβραζε και κάπως έτσι φτάσαμε στη νέα ευκαιρία (30’) των γηπεδούχων, όταν ο Χέντερσον, έπειτα από πολύ ωραία συνεργασία των «κόκκινων», έκανε το σουτ από πλάγια θέση δεξιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Το δεύτερο 45λεπτο ήταν πραγματικό… ντέρμπι! Η Λίβερπουλ μπήκε πολύ δυνατά, είχε μεγάλη ευκαιρία με τον Εμρέ Τσαν για να ανοίξει το σκορ στο 50’, το σουτ του, όμως, έβγαλε ο Ντε Χέα, που απέκρουσε με απίθανο τρόπο και τη δεύτερη σουτάρα του Τούρκου, στο 67’. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο μεταξύ, είχε χάσει την πρώτη της μεγάλη φάση στο 56’, όταν ο Μαρσιάλ σούταρε από αριστερά και πλάγια, μέσα από τη μικρή περιοχή, αλλά η μπάλα έγλειψε το αριστερό δοκάρι του Μινιολέ.

Το ματς της Λίβερπουλ… φώναζε πως χρειάζεται τον Μπεντέκε, ο Κλοπ δεν άκουγε και η Γιουνάιτεντ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο, φτάνοντας στο 77’ στο γκολ! Ο Μάτα έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, ο Φελαϊνί έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στην αριστερή συμβολή των δοκαριών του Μινιολέ, η άμυνα… κοιμόταν και ο Ρούνεϊ πήρε το… ριμπάουντ για να δώσει μια σπουδαία νίκη στους «κόκκινους διάβολους».



Οι συνθέσεις


Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Μινιολέ, Κλάιν, Τουρέ (80’ Μπεντέκε), Σακό, Μορένο, Λούκας, Χέντερσον, Εμρέ Τσαν, Μίλνερ (90’ Κόλκερ), Λαλάνα (76’ Άιμπ), Φιρμίνιο.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Λουίς Φαν Χάαλ): Ντε Χέα, Γιανγκ (41’ Μπόρθγουϊκ-Τζάκσον), Σμόλινγκ, Μπλιντ, Ντέρμιεν, Σνέιντερλιν, Φελαϊνί, Λίνγκαρντ (66’ Μάτα), Ερέρα (72’ Ντεπάι), Μαρτιάλ, Ρούνεϊ


Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 16/1

Τότεναμ-Σάντερλαντ 4-1
(42',67' Έρικσεν, 59' Ντεμπελέ, 79' Κέιν πεν. - 40' Φαν Άανχολτ)

Μπόρνμουθ-Νόριτς 3-0
(10' Γκόσλινγκ, 54' πέν. Ντάνιελς, 75' Αφόμπε)

Τσέλσι-Έβερτον 3-3
(64' Ντιέγκο Κόστα, 66' Φάμπρεγκας, 90'+8'' Τέρι - 50' αυτ. Τέρι, 56' Μιραλάς, 90' Φούνες Μόρι)

Μαν. Σίτι-Κρίσταλ Πάλας 4-0
(22' Ντελφ, 41' και 68' Αγκουέρο, 84' Νταβίντ Σίλβα)

Νιούκαστλ-Γουέστ Χαμ 2-1
(6' Αγιόθε Πέρεθ, 15' Βαϊνάλντουμ - 49' Γέλαβιτς)

Σαουθάμπτον-Γουέστ Μπρομ 3-0
(5', 35' πέν. Γουόρντ-Πρόουζ, 72' Τάντιτς)

Άστον Βίλα-Λέστερ 1-1
(75' Ζεστέντ - 28' Οκαζάκι)

Κυριακή 17/1

Λίβερπουλ-Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1
(78' Ρούνεϊ) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: