Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΑΕΚ… ΠΑΣ για τον επόμενο!!

Τον αντίπαλο που θα τη σταματήσει στο 2016 συνεχίζει να ψάχνει η ΑΕΚ! Με σκόρερ Βάργκας-Μπαρμπόσα και τον Ανέστη να πιάνει ξανά πέναλτι, η «Ένωση» καθάρισε 2-0 τον ΠΑΣ και πάει φουριόζα στα ντέρμπι!
Ούτε στα Γιάννενα έκανε στάση η ΑΕΚ!

Εξίσου σοβαροί και αποτελεσματικοί με τα προηγούμενα παιχνίδια, οι «κιτρινόμαυροι» καθάρισαν 2-0 τον ΠΑΣ και πέτυχαν την πέμπτη συνεχόμενη νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Με το γρήγορο προβάδισμα ου Βάργκας (6’) να την κάνει αφεντικό και τον Ανέστη να την κρατάει (ξανά) όρθια αποκρούοντας πέναλτι του Τσουκαλά, η «Ένωση» σφράγισε το τρίποντο με μια ακόμη γκολάρα του (πρώτου σκόρερ της πλέον στο πρωτάθλημα) Μπαρμπόσα.

Άψογοι τακτικά οι παίκτες του Πογιέτ, δεν κινδύνευσαν σε κανένα άλλο σημείο του αγώνα πλην του πέναλτι και έφτασαν με σχετική άνεση στην επικράτηση που τους κρατά ανεξάρτητα από τα υπόλοιπα αποτελέσματα στη δεύτερη θέση.

Πώς έπαιξε

Χωρίς εκπλήξεις (αλλά και τους Τζεμπούρ-Μπουονανότε που έμειναν ξανά στον πάγκο) ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Γκουστάβο Πογιέτ. Ο Ουρουγουανός διατήρησε το ίδιο σχήμα του αγώνα με την Ξάνθη, με μοναδικές αλλαγές τη χρησιμοποίηση του Σοϊλέδη αντί του τιμωρημένου Ντίντακ και την επαναφορά του Άρθο αντί του Λαμπρόπουλου. Έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής:

inner

Το ματς

Το σκηνικό ήταν διαφορετικό από τα προηγούμενα ματς του 2016: Έδρα δυνατή, αντίπαλος ισχυρός, γήπεδο (αξιοπρεπές αλλά) όχι χαλί. Σημασία είχε όμως ότι η ΑΕΚ ήταν… ίδια: Αποτελεσματική και ανθεκτική. Πριν καν καταλάβει λοιπόν ο ΠΑΣ τι του γίνεται, η «Ένωση» είχε ήδη πάρει το κουμάντο. Χάρη σε μια απόδειξη ότι το πολύ-εργαλείο Γιόχανσον φτιάχνει κιόλας γκολ (εκτός από το να τα βάζει) και ότι ο Βάργκας -όταν θέλει- μπορεί να γίνει καθοριστικός.

Μάλιστα, αν δεν χαλούσαν το ποσοστό… ευστοχίας τους σπαταλώντας τριπλή ευκαιρία (με τον Βελλίδη να σταματά Βάργκας-Γιόχανσον και τον Αραβίδη να σουτάρει ψηλά) οι «κιτρινόμαυροι» θα καθάριζαν από νωρίς. Έτσι όμως δεν θα δινόταν η ευκαιρία στον Ανέστη να ξαναδείξει ότι «το λέει η καρδιά του». Και αποκρούοντας το πέναλτι που δόθηκε για χέρι του Γκάλο και εκτελέστηκε από τον Τσουκαλά, να γίνει ξανά ήρωας για την ΑΕΚ.

Έτσι, η «Ένωση» πήγε στ’ αποδυτήρια μ’ ένα προβάδισμα που θα μπορούσε να διευρύνει ο Μπαρμπόσα, αν δεν προτιμούσε την τέχνη (λόμπα) απ’ το να τελειώσει τη φάση και το παιχνίδι. Αποδείχθηκε όμως ότι απλώς… το κρατούσε για μετά. Αφού λοιπόν οι «κιτρινόμαυροι» διαμαρτυρήθηκαν για δεύτερη κίτρινη («θέατρο») στον Λίλα κι αφού απορρόφησαν την όποια πίεση του ΠΑΣ μετά το ημίχρονο, ο Πορτογάλος επανόρθωσε. Και με απευθείας πλασέ ιδανικότερο κι από την έξοχη σέντρα του Γκάλο, σχόλασε τον γάμο.

Γιατί ο ΠΑΣ δεν μπόρεσε ποτέ να συνέλθει. Οι παίκτες του Πογιέτ -παρά την αναγκαστική αλλαγή του Βάργκας με τον Τζεμπούρ- δεν έχασαν ποτέ τη χημεία και την αυτοσυγκέντρωσή τους. Όταν λοιπόν ο Ουρουγουανός έκανε το… καθιερωμένο τρικ (βάζοντας τον Λαμπρόπουλο αντί του Μάνταλου και γυρίζοντας σε 3-5-2) το παιχνίδι «κλείδωσε» οριστικά. Χωρίς άγχος, με συνοπτικές διαδικασίες και με τη σοβαρότητα που αρμόζει σε ομάδες που φιλοδοξούν να κάνουν πρωταθλητισμό.

inner



Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Γιάκος (70' Ηλιάδης), Μανιάς, Γαρουφαλιάς, Τσουκαλάς, Τζημόπουλος (46’ Κοζορώνης), Ακόστα, Μιχαήλ, Ίλιτς, Λίλα (63' Ναδάλες), Σκόνδρας

Στον πάγκο έμειναν οι: Περιστερίδης, Νικολιάς, Φερφελής, Μπέριος

ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογιέτ): Ανέστης, Σοϊλέδης, Άρθο, Κολοβέτσιος, Γκάλο, Σιμόες (89’ Μπουονανότε), Γιόχανσον, Μάνταλος (67’ Λαμπρόπουλος), Μπαρμπόσα, Βάργκας (46’ λ.τ. Τζεμπούρ), Αραβίδης

Στον πάγκο έμειναν οι: Βούρας, Τζανετόπουλος, Μπακάκης, Πλατέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Μερκενίδης (Μακεδονίας), Πάτρας (Μακεδονίας)

ΓΗΠΕΔΟ: «Ζωσιμάδες»

Γκολ και φάσεις*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: