Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΟΚ: Είναι θέμα διαχείρισης ή προπόνησης;


ΠΑΟΚ: Είναι θέμα διαχείρισης ή προπόνησης;

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για τον ΠΑΟΚ που φοβάται τους τραυματισμούς και δεν χρησιμοποιεί σταθερή ενδεκάδα και για τη νίκη με τη Βέροια.

Του Γιώργου Ζαχαριάδη
zahariadis@hotmail.com


Θα πρέπει να συμβιβαστούμε οριστικά σε αυτή τη λογική με τις συνεχείς αλλαγές στην ενδεκάδα, χωρίς να συντρέχουν σοβαροί λόγοι για κάτι τέτοιο. Δηλαδή, συντρέχουν λόγοι, αλλά, είναι σοβαροί λόγοι που αφορούν στον προπονητή του ΠΑΟΚ και που, με βάση αυτούς, δεν πρόκειται να δούμε από τη μια Κυριακή στην άλλη, την ίδια ενδεκάδα.

Αντιλαμβάνομαι ότι φοβάται όχι τόσο για την κούραση, όσο για το ενδεχόμενο τραυματισμού. Και σε αυτό τον δικαιολογώ απόλυτα. Δεν τους κουράζει για να μην έχουμε περισσότερες θλάσεις. Έτσι κι αλλιώς, το… κοντέρ γράφει καμιά 25αριά και αυτό είναι μεγάλο ρεκόρ.

Ποιος να το καταρρίψει…

Ο ΠΑΟΚ του Τούντορ ανέκαθεν είχε μια διάθεση να παίξει κάτι και να απαλύνει τον πονόματο, ακόμη και σε μέρες που δεν τέλειωνε το παιχνίδι με νίκη.

Με τη Βέροια, συνέβη το ίδιο και οι ενστάσεις, για όλους εμάς τους κακεντρεχείς, είναι προφανείς και ανάμεσα στην ενδεκάδα και τις επιλογές του. Ανάμεσα σε επιλογές που ο ίδιος είχε απορρίψει, αλλά, να που έρχεται η στιγμή να τις ανασκευάσει, να τις σκεφτεί καλύτερα και να προτιμήσει- για παράδειγμα- τον Μπερμπάτοφ, σε δίδυμο με τον Αθανασιάδη. Που να χωρέσουν αυτοί οι δύο στην ίδια ενδεκάδα, έλεγε.

Το τι έλεγε ο άνθρωπος πριν και τι συμβαίνει τώρα, είναι μια άλλη υπόθεση και δεν θα μας απασχολήσει σύντομα. Θα το αφήσουμε για αργότερα.

Με τη Βέροια υπήρχε ευχάριστη εικόνα από τη στιγμή που η κατοχή ήταν εποικοδομητική και ο ΠΑΟΚ έφτασε μέσα στην αντίπαλη περιοχή και διεκδίκησε περισσότερα από το τελικό 2-1. Οι αλλαγές στην ενδεκάδα ήταν εντυπωσιακές και προφανώς έπαιξαν ρόλο στις επιδόσεις της, αλλά, στον απολογισμό δεν μπορεί κανείς παρά να είναι ικανοποιημένος.

Αν είναι οι τραυματισμοί που απειλούν τους παίκτες του και κάνει διαχείριση του υλικού του για να πετύχει τις μικρότερες απώλειες, δεν μπορώ παρά να του δώσει μεγάλα δίκια που δεν χρησιμοποιεί ένα βασικό σχήμα για να αποκτήσει ρυθμό. Αλλά, μου φαίνεται ότι το πρόβλημα με τους τραυματισμούς έρχεται από αλλού, από τις προπονήσεις κι όχι από τους αγώνες…
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: