Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Του αρέσουν τα δύσκολα...!!


Του αρέσουν τα δύσκολα...

Ο ΠΑΟΚ έπαιξε πάλι με τη φωτιά, αλλά δεν κάηκε... Οι Θεσσαλονικείς προηγήθηκαν, στη συνέχεια έκαναν… δώρο την ισοφάριση στη Βέροια, αλλά τελικά επικράτησαν 2-1 και συνεχίζουν το κυνήγι της 2ης θέσης.

Ο φετινός ΠΑΟΚ μπορεί κόντρα σε ομάδες που αμύνονται στην Τούμπα να κυριαρχεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο, αλλά το παραμικρό του λάθος πληρώνεται, κι αυτό έγινε κόντρα στη Βέροια.

Η ομάδα του Ίγκορ Τούντορ «ξεμπλόκαρε» από την πολυπρόσωπη αμυντική γραμμή της Βέροιας, χάρη στο λάθος του Όστοιτς που παραχώρησε πέναλτι στον Σκόνδρα και ο Μπερμπάτοφ μετουσίωσε σε γκολ, αλλά όπως αποδείχθηκε για ακόμα μια φορά το ματς δεν είχε τελειώσει.

Παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έβλεπε την εστία του Μελίσσα μόνο με... κιάλια, κατάφερε να ισοφαρίσει με γκολ του Μαγέφσκι που εκμεταλλεύτηκε το δώρο της άμυνας του ΠΑΟΚ. Ωστόσο, αρκούσαν μόλις λίγα λεπτά για τον «Δικέφαλο» για να ανακτήσει το προβάδισμα με γκολ του Αθανασιάδη και να πάρει τελικά τη νίκη με 2-1 που τον διατηρεί σε τροχιά διεκδίκησης 2ης θέσης.

Το ματς



Από τη μία ο ΠΑΟΚ με ανεβασμένη ψυχολογία από τα τελευταία θετικά αποτελέσματα που συνοδεύτηκαν και από ενθαρρυντικές εμφανίσεις και από την άλλη η Βέροια που δεν μπορεί να σκοράρει με… τίποτα, έκαναν απόλυτα προβλέψιμη την εικόνα της αναμέτρησης πριν ακόμα πραγματοποιηθεί η σέντρα.

Η ομάδα του Γιώργου Γεωργιάδη έχοντας πολλά προβλήματα τραυματισμών και τιμωριών, είχε ξεκάθαρη πρόθεση να «μπλοκάρει» την κυκλοφορία της μπάλας, κρατώντας τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή της. Αυτή η νοοτροπία, μάλιστα, μετατράπηκε μέχρι και σε ανάγκη από τη στιγμή που μετά βίας μπορούσε να αλλάξει δύο-τρεις πάσες με επιτυχία.

Ο «Δικέφαλος» από την πλευρά του δεν είχε την ίδια ορμή και ένταση των προηγούμενων αγώνων και παρά το γεγονός ότι είχε στην αρχική του σύνθεση (4-2-3-1) τους Αθανασιάδη, Μπερμπάτοφ, Μακ και Ζάιρο δεν μπόρεσε να φανεί δημιουργικός, δείχνοντας επιπολαιότητα στην τελική πάσα και… ανυπόμονος στο να σπάσει την πολυπρόσωπη αμυντική διάταξη της Βέροιας, τη στιγμή που ο Τούντορ έκανε και αλλαγές θέσεων με τους Ζάιρο και Μακ να αλλάζουν συνεχώς πλευρές.

Τη μοναδική φορά που παρουσίασε… φαντασία στο παιχνίδι του, δημιούργησε και τη μοναδική του κλασική ευκαιρία στο α’ ημίχρονο. Στο 8’ ο Κάτσε έξω από την περιοχή πολύ σωστά σήκωσε το κεφάλι και πάσαρε στον Αθανασιάδη που βρισκόταν με πλάτη στην εστία στο ύψος του πέναλτι, με τη μία αυτός θέλησε να πασάρει στον Μακ, η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Μπερμπάτοφ που ίσα που πρόλαβε να αγγίξει την μπάλα, αλλά ο Καντιμοίρης μπλόκαρε.

Η λύτρωση για τον «μπλοκαρισμένο» ΠΑΟΚ ήρθε από το μοναδικό λάθος της άμυνας της Βέροιας και πιο συγκεκριμένα του Όστοιτς. Ο αμυντικός των φιλοξενούμενων ανέτρεψε στο 42’ τον Σκόνδρα με τον Δημητρόπουλο να υποδεικνύει ορθά την παράβαση και ο Μπερμπάτοφ, αφού έκανε δύο βήματα, με ιδανικό πλασέ άνοιξε το σκορ και το δρόμο της νίκης.

Το γκολ και ειδικά τη στιγμή που επιτεύχθηκε, φάνηκε να διώχνει το άγχος και την πίεση από τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ, καθώς στα πρώτα 10 λεπτά του β’ ημιχρόνου δημιούργησε τρεις καλές ευκαιρίες με σουτ των Μπερμπάτοφ και Χαρίση (μπήκε στη θέση του τραυματία Μαλεζά) και κορυφαία με τον Μακ στο 56’. Ο Σλοβάκος βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ με τον Καντιμοίρη, έπειτα από το τάκλιν του Μαραγκού και πριν πλασάρει, ο Νάστος έδιωξε σε κόρνερ.

Σαν να μην έφτανε στον ΠΑΟΚ η αστοχία του, ουσιαστικά έκανε… ευγενική χορηγία την ισοφάριση στη Βέροια στο 65’, όταν ο Μαγέφσκι εκμεταλλεύτηκε τρομερή ασυνεννοησία των Μελίσσα και Σκόνδρα σε γύρισμα του δεύτερου με το κεφάλι και ο Πολωνός με πλασέ σε άδεια εστία «έγραψε» το 1-1.

Παρά τον αρχικό πανικό στις εξέδρες της Τούμπας, δεν συνέβη το ίδιο με τους παίκτες του Ίγκορ Τούντορ. Αφού στο 67’ ο Ζάιρο έχασε σε κενή εστία αυτό που δεν… χάνεται, ο αρχηγός των γηπεδούχων, Κλάους Αθανασιάδης, ήταν αυτός που έδωσε τη λύση στο 74’.

Ο Μυστακίδης έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαραγκός απομάκρυνε με το κεφάλι, αλλά εκεί που υπήρχε μόνο ο Μακ. Ο Σλοβάκος σούταρε με τον Όστοιτς να αποκρούει προσωρινά, αλλά στη συνέχεια ο Αθανασιάδης δεν είχε κανένα πρόβλημα να δώσει και πάλι το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ με σουτ από τα 8-9 μέτρα.

Στο υπόλοιπο του αγώνα, οι Θεσσαλονικείς αναλώθηκαν σε κυκλοφορία της μπάλας χωρίς να ψάξουν το τρίτο γκολ, καθώς ήταν ξεκάθαρο ότι η Βέροια δεν μπορούσε να φανεί απειλητική και το 2-1 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Δημητρόπουλου.


Οι συνθέεις:



ΠΑΟΚ (Ίγκορ Τούντορ, 4-2-3-1): Μελίσσας - Σκόνδρας, Βίτορ, Μαλεζάς (46’ Χαρίσης), Κοροβέσης - Τζιόλης, Κάτσε – Μακ (77’ Πέλκας), Μπερμπάτοφ, Ζάιρο (69’ Μυστακίδης) – Αθανασιάδης

Βέροια (Γιώργος Γεωργιάδης, 4-2-3-1): Καντιμοίρης - Μαλόν, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νάστος (82' Ξόμπλιος) - Άρτσε, Σιόντης - Γεωργιάδης, Αμπντούν (46’ Νέτο), Μαγέφσκι – Κόλα (46’ Καϊκούτ)

*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: