Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Τούντορ: «Πήρα τηλέφωνο τον Άρνεσεν και του ζήτησα τερματοφύλακα»


Τούντορ: «Πήρα τηλέφωνο τον Άρνεσεν και του ζήτησα τερματοφύλακα»

Εισήγηση για απόκτηση τερματοφύλακα στον Φρανκ Άρνεσεν έκανε ο Ιγκόρ Τούντορ μετά το νέο πρόβλημα του Γλύκου. Το βάρος στο ροτέισον έριξε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ μετά τη νίκη κόντρα στην Βέροια.

Επιτακτική χαρακτήρισε την ανάγκη απόκτησης τερματοφύλακα ο Ιγκόρ Τούντορ. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη επί της Βέροιας, ο Κροάτης τεχνικός του ΠΑΟΚ τόνισε πως μόλις ενημερώθηκε για το νέο πρόβλημα του Γλύκου ζήτησε από τον Φρανκ Άρνεσεν να αποκτηθεί άμεσα γκολκίπερ.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στην διαχείριση του ρόστερ, έπειτα από τις συνεχείς υποχρεώσεις, ενώ στάθηκε στη θετική εικόνα του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ απέναντι στην «βασίλισσα του Βορρά».

Αναλυτικά:

Για τις πολλές αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι κόντρα στα λεγόμενα του τελευταία: Όπως έχω ξαναπεί όλοι θα έχουν την ευκαιρία τους. Κάποιοι θα την εκμεταλλευτούν και κάποιοι όχι. Κάποιοι θα με ικανοποιήσουν και κάποιοι όχι. Το περίμενα αυτό και ήθελα να το δούμε. Ήθελα να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο αυτά που ήδη ξέρω.

Για τους Κοροβέση (ως αριστερό μπακ) και Μπερμπάτοφ (ως επιτελικός μέσος) στο παιχνίδι με τη Βέροια: Ο Κοροβέσης ήταν αρκετά θετικός για εμένα. Κάτι διαφορετικό από ότι περίμενα. Δεν μπορώ να πω το ίδιο για το δεξί άκρο της άμυνας. Ο Μπερμπάτοφ είχε σήμερα άλλη ψυχολογία. Μου άρεσε η νοοτροπία του σήμερα. Όταν αγωνίζεται είναι περισσότερο επιθετικός και λιγότερο επιτελικός. Αλλάζουν λίγο οι κινήσεις μας και παίζουμε σαν 4-4-2 έτσι, αλλά στην πορεία θα δούμε πως θα το διαχειριστούμε αυτό. Σήμερα το επίπεδο του αντιπάλου με βοήθησε να το δω αυτό, στο παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ θα είναι διαφορετικό, δε θα μπορούμε να αμυνόμαστε με λιγότερους παίκτες.
Για τον Μυστακίδη και την εικόνα του στο σημερινό παιχνίδι: Πιστεύω ότι ο Μυστακίδης ήταν καλός σήμερα. Για αυτό ίσως αξίζει να ξεκινήσει την Τετάρτη. Καμιά φορά ένας παίκτης συμπεριφέρεται διαφορετικά στην ενδεκάδα και στον πάγκο. Το ίδιο συμβαίνει με τον Μυστακίδη, έρχεται από τον πάγκο και βοηθάει τουλάχιστον για 20 λεπτά. Όλες οι ομάδες έχουν έναν τέτοιο παίκτη.

Για την ξεκούραση παικτών και τη διαχείριση του ρόστερ: Το πιο εύκολο και ιδανικό για εμένα είναι να παίζουν οι ίδιοι έντεκα και στα 50 παιχνίδια. Υπάρχουν όμως τιμωρίες και τραυματισμοί. Εγώ σε αυτό το παιχνίδι θα ήθελα να ξεκουράσω λίγο τον Μακ, δεν μπόρεσα και τελικά έφυγε με ενοχλήσεις από το παιχνίδι. Σε όλα τα προηγμένα πρωταθλήματα συμβαίνει αυτό, να υπάρχουν πολλά παιχνίδια, θα πρέπει και εδώ να αρχίσουν να το συνηθίζουν οι παίκτες. Κάποιοι παίκτες μπορούν να παίζουν συνεχόμενα παιχνίδια και κάποιοι όχι. Τόσο καιρό εδώ το έχω μάθει αυτό. Είναι θέμα μυϊκής αντοχής των παικτών. Πρέπει όσοι δεν αντέχουν να τους ξεκουράσουμε. Ο Χαρίσης είχε κάποια προβλήματα και πρέπει να το διαχειριστούμε, ο Κίτσιου στο τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι είχε κάποιο πρόβλημα και θα πρέπει να το διαχειριστούμε αυτό.

Ένα σχόλιο για τον βοηθό που είχε μπροστά του: Για εκείνον δεν ήταν εύκολο να είναι κοντά μου. Είχε πολύ πίεση.

Για το ότι ο Όλσεν έμεινε στον πάγκο και ο Γλύκος δεν έπαιξε, απάντησε ξεκάθαρα:

«Αμέσως όταν πληροφορήθηκα τον τραυματισμό του Γλύκου χτες, πήρα τον κ. Άρνεσεν και του ζήτησα ένα τερματοφύλακα. Έχει ασχοληθεί ήδη και ελπίζω τις επόμενες ημέρες να πάρουμε έναν τερματοφύλακα. Όταν ζητάς τερματοφύλακα ή οποιοδήποτε παίκτη δε ζητάς χαρακτηριστικά. Ζητά έναν καλό ποδοσφαιριστή στη συγκεκριμένη θέση, έναν καλό τερματοφύλακα θέλουμε και τον θέλουμε όσο το δυνατό πιο γρήγορα…»

Δεν υπάρχουν σχόλια: