Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ζήσης: «Δεν έχουμε εγωιστές στην ομάδα»


Ζήσης: «Δεν έχουμε εγωιστές στην ομάδα»

Η λέξη «ομάδα» χαρακτηρίζει καθαρά την Μπάμπεργκ και όχι ο εγωισμός μέσα σε αυτή, όπως τόνισε ο Νίκος Ζήσης μετά τη νίκη στο ΣΕΦ.

Ο διεθνής Έλληνας γκαρντ τόνισε πως έπαιξαν καταπληκτικά για τρία δεκάλεπτα και τους βγήκαν στα σουτ, όμως δεν έχουν την εμπειρία κάποιοι να διαχειριστούν την πίεση που προέκυψε όταν μείωσε την τέταρτη περίοδο ο Ολυμπιακός. Έδωσε το σύνθημα για τα ματς με ΤΣΣΚΑ και Χίμκι, χαρακτήρισε μεγάλη ομάδα τον Ολυμπιακό, ο οποίος απλά δε βρέθηκε σε καλή μέρα και πως αισθάνεται περήφανος που οι ευρωπαϊκές ομάδες εμπιστεύονται τους Έλληνες παίκτες και προπονητές.

Αναλυτικά: «Για τρία δεκάλεπτα παίξαμε εξαιρετικό μπάσκετ, κάναμε στο γήπεδο αυτό που κάνουμε γενικά ως ομάδα. Η ομάδα μας δεν έχει εγωισμούς, ήμασταν καλοί και ‘διαβασμένοι’ και στην άμυνα. Ρισκάραμε το σουτ, ήμασταν τυχεροί. Περιμέναμε την αντίδραση του Ολυμπιακού. Πολλοί από τους συμπαίκτες μου δεν έχουν μάθει να διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις. Είναι λογικό.

Ποτέ δεν περιμέναμε να είμαστε στο +24 στο ΣΕΦ. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έχει το ‘μέταλλο’ του πρωταθλητή. Κάνοντας, όμως, λίγα έξυπνα πράγματα στο τέλος καταφέραμε να νικήσουμε.

Η ομάδα μας δεν μπορεί να σκέφτεται τίποτα παραπάνω από το επόμενο παιχνίδι. Έχουμε δύο σερί εκτός έδρας ματς στη Χίμκι και στην ΤΣΣΚΑ. Θα είναι ακόμα πιο δύσκολο αν πιστεύουν ότι πάμε για την πρόκριση. Η ομάδα έχει κάποιους παίκτες που θα παίξουν στο τοπ επίπεδο τα επόμενα χρόνια.

Ο Ολυμπιακός είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα. Το Top 16 είναι ‘μαραθώνιος’. Ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός σήμερα, αλλά έχει τα στοιχεία για να πάρει αυτό που θέλει. Το ίδιο και με τον Παναθηναϊκό που έχει ‘σκαμπανεβάσματα’.

Έχουμε πει ότι όλοι θα ήθελαν να έχουν Έλληνες στην ομάδα τους είτε παίκτες, είτε προπονητές. Πολλές ομάδες της Eυρωλίγκας ψάχνουν Έλληνες. Έχουμε από τους καλύτερους προπονητές στην Eυρωλίγκα. Πρέπει να είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.

Για την Εθνική δεν έχω να πω τίποτα. Θα τοποθετηθώ όταν θα έρθει η ώρα».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: