Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ο Σα, ο Βαντίγιο και οι άλλοι!!


Ο Σα, ο Βαντίγιο και οι άλλοι

Πλησιάζει η πρώτη μεταγραφή της ΑΕΚ για το χειμώνα. Τα δεδομένα για τον διακαή πόθο για την επίθεση Ορλάντο Σα, το φαβορί Βαντίγιο για τη θέση του εξτρέμ και οι νέες εναλλακτικές Μάρτι και Πέσκο.

Το πρώτο μισό της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου πέρασε και η ΑΕΚ ακόμη δεν έχει προχωρήσει σε καμία κίνηση. Φαίνεται, ωστόσο, πως η ώρα για την πρώτη προσθήκη δεν θα αργήσει.

Ο Ορλάντο Σα αποτελεί τον διακαή πόθο της «Ένωσης» για την ενίσχυση της επίθεσης, αλλά η υπόθεση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Η Ρέντινγκ, που δαπάνησε 1,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει δείχνει να προτιμά την πώλησή του, κάτι που δεν συζητά η ΑΕΚ. Όπως δεν συζητά και να καταβάλει στους Άγγλους περίπου τα μισά χρήματα για να πάρει τον παίκτη δανεικό μέχρι το καλοκαίρι.

Οι επαφές θα συνεχιστούν και αν δεν υπάρξει αίσια κατάληξη, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα στραφούν σε έναν παίκτη που δεν θα είναι μπροστά από Αραβίδη και Τζεμπούρ στην ιεραρχία, αλλά θα λογίζεται ως τρίτη λύση, αποτελώντας ουσιαστικά τον… αντι-Κρισάντους. Ο Αργεντινός πανύψηλος φορ (1,90μ.) Ραμίρο Κόστα της ρουμανικής Τίργκου Μούρες είναι μια λύση, ενώ σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ» στο τραπέζι έπεσε και ο Ρότζερ Μάρτι. Ο 25χρονος Ισπανός παίζει τόσο σαν φορ, όσο και σε περιφερειακό ρόλο, ενώ μένει ελεύθερος το καλοκαίρι από τη Λεβάντε. Φέτος έχει 17 συμμετοχές και 1 γκολ. Έχει αναδειχθεί από τις ακαδημίες της Βαλένθια κι έχει παίξει ακόμη σε Σαραγόσα και Βαγιαδολίδ.

Στα του εξτρέμ, πιο προχωρημένη από όλες είναι η υπόθεση του Άλβαρο Βαντίγιο, που δεν υπολογίζεται από την Μπέτις και υπάρχουν συζητήσεις για να έρθει δανεικός ή με καθεστώς συνιδιοκτησίας. Στα υπόψη της ΑΕΚ τέθηκε και η λύση του 30χρονου Πολωνού Σλάβομιρ Πέσκο, που έχει παίξει σε Πάρμα και Κολωνία. Ο 33 φορές διεθνής με την Πολωνία άσος (έχει πετύχει και δύο γκολ) ανήκει μέχρι το 2018 στη Λέγκια Γκντανσκ, με την οποία έχει φέτος 17 εμφανίσεις. Σύμφωνα με τη Live Sport η ΑΕΚ επανεξετάζει τη λύση του 27χρονου Πορτογάλου Ούκρα, που το καλοκαίρι μένει ελεύθερος από τη Ρίο Άβε και φέτος έχει 18 εμφανίσεις.

Στην αναζήτηση στόπερ δεν υπάρχει κάποια ουσιαστική εξέλιξη, πέραν του ότι ο Τζόρντι Φιγκέρας που απασχόλησε την ΑΕΚ μετακομίζει σε ομάδα της Τουρκίας. Αν δεν έρθει πρόταση για να φύγει ο Θέσαρ Άρθο, το πιθανότερο είναι τελικά να μην αποκτηθεί κεντρικός αμυντικός.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: