Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Κι όμως έχει ντέρμπι το Κύπελλο!!


Κι όμως έχει ντέρμπι το Κύπελλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει μία παρατήρηση στο sport-fm.gr αναφορικά με την κλήρωση του Κυπέλλου.

***Βρε μπας και κάναμε όλοι λάθος χθες, που λέγαμε ότι δεν έβγαλε ντέρμπι η κλήρωση του Κυπέλλου;

***Το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος γιατί να μην είναι ντέρμπι; Παίζουν ο 4ος της βαθμολογίας ΠΑΟΚ με τον 5ο Πανιώνιο. Τρεις βαθμούς διαφορά τους χωρίζουν. Από το μεταξύ τους παιχνίδι στην Τούμπα, εκεί όπου ο ΠΑΟΚ κέρδισε 2-1 τον Πανιώνιο με ένα γκολ προς το τέλος του αγώνα (79’), από οριακή θέση οφσάϊντ.

***Σάμπως πέρσι τα αποτελέσματα των δύο ομάδων έδειξαν καμία μεγάλη διαφορά ανάμεσά τους; Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-0 και ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 3-2, με ένα γκολ από πέναλτι στο 72’.

***Κι αν θέλουμε να βρούμε και το αμέσως προηγούμενο παιχνίδι τους στη Ν. Σμύρνη; Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 2-0.

***Άρα, τι βλέπουμε από τα τέσσερα τελευταία μεταξύ τους ματς; Δύο νίκες του ΠΑΟΚ στην Τούμπα «στο γκολ», με ένα πέναλτι κι ένα γκολ «ψιλοοφσάϊντ» και μία νίκη 2-0 του Πανιώνιου κι ένα 0-0 στη Ν. Σμύρνη. Ισορροπία δηλαδή.

***Άρα, γιατί να μην είναι ντέρμπι το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος; Και δη σε μία διοργάνωση όπως του Κυπέλλου, όπου θεωρητικά οι μικρότερες ομάδες μπορεί να καλύψουν πιο εύκολα την απόσταση από τις μεγαλύτερες.

***Τα άλλα παιχνίδια των προημιτελικών δεν είναι το ίδιο.

***Ο Ολυμπιακός με τον Αστέρα έχουν 24 πόντους διαφορά (χωρίς να λαμβάνω υπόψιν το ντέρμπι της Λεωφόρου).

***Ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο έχουν 17 πόντους διαφορά (χωρίς να λαμβάνω υπόψιν το -3 από το ντέρμπι).

***Κι η ΑΕΚ με τον Ηρακλή έχουν 12 πόντους διαφορά. Εντάξει, έπαιζαν πέρσι κι οι δύο στη Β΄Εθνική, αλλά είναι σημαντικές ομάδες και στο μεταξύ τους παιχνίδι η ΑΕΚ του έριξε και πέντε γκολ.

***Όχι ότι δεν μπορεί να γίνει καμία έκπληξη και σε κάποιο η, κάποια από αυτά τα τρία ζευγάρια. Όμως, δεν είναι όπως το ΠΑΟΚ-Πανιώνιος. Εκεί άμα λάχει μπορείς να το πεις και ντέρμπι!
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: