Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ματσάρες… παντού!!!


Ματσάρες… παντού!

Ο δεύτερος γύρος στη Basket League αρχίζει με ματσάρες. ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και Παναθηναϊκός-Άρης ξεχωρίζουν, αλλά το μενού έχει κι άλλα μεγάλα παιχνίδια.

Το δεύτερο μισό της regular season μπαίνει με ένα άκρως χορταστικό πρόγραμμα.

Η αρχή γίνεται στην Πυλαία, όπου ο φορμαρισμένος και πλήρης ΠΑΟΚ φιλοξενεί την τρίτη της βαθμολογίας ΑΕΚ, για την ομάδα θα κάνει ντεμπούτο ο άλλοτε παίκτης του «Δικεφάλου του Βορρά», Ντιόντε Κρίστμας. Οι γηπεδούχοι έχουν την υπεροχή στην προϊστορία με 14 νίκες σε 22 ματς στη Θεσσαλονίκη, ενώ έχουν κερδίσει και τα έξι τελευταία ανεξαρτήτως έδρας.

Μάχη νεοφώτιστων γίνεται στο Λαύριο με τους γηπεδούχους να κάνουν άλμα για τη σωτηρία εφόσον νικήσουν την ουραγό Καβάλα, η οποία μετρά μία νίκη στο πρωτάθλημα, επί της προσεχούς της αντιπάλου. Η ομάδα του Στιβ Γιατζόγλου θα έχει τρεις νέους ξένους τους Γουίλιαμς, ΜακΓκι και Κρομά.

Ο Αρκαδικός, που ενισχύθηκε με τον γκαρντ Τζόναθαν Λι «καίγεται» για τη νίκη απέναντι στην βελτιωμένη Κηφισιά, για την οποία επιστρέφει ο Ρομπ Λόουερι.

Ο Απόλλων Πατρών θέλει να ανέβει στις έξι νίκες συνεχίζοντας την πορεία του προς την… ασφάλεια κόντρα στο Ρέθυμνο που αντικατέστησε τον Σάρλον Κλουφ με τον Τόμας Ντελινινκάιτις. Ομοίως και τα Τρίκαλα, που κοντράρονται με τον Κόροιβο έχοντας αποδεσμεύσει τον Ντάουελ.

Την Κυριακή ο Παναθηναϊκός θέλει να κάνει το 14/14 και να οδηγηθεί σε θέση ισχύος απέναντι στον Ολυμπιακό στο ντέρμπι της επόμενης Δευτέρας, απέναντι στον Άρη. Οι «πράσινοι» δεν υπολογίζουν σε Παππά και Μποχωρίδη, ενώ οι «κίτρινοι» θα είναι πλήρεις. Οι δύο ομάδες ψάχνουν να… συνέλθουν από τις οδυνηρές ήττες από Ερυθρό Αστέρα και Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο. Ο Παναθηναϊκός μετρά φέτος δύο νίκες σε ισάριθμους αγώνες απέναντι στον Άρη, στο Nick Galis Hall για την πρεμιέρα και στο ΟΑΚΑ για τα ημιτελικά Κυπέλλου.

Τη Δευτέρα ολοκληρώνεται η αγωνιστική με τον Ολυμπιακό να δοκιμάζεται χωρίς Λοτζέσκι στη Ρόδο απέναντι στον Κολοσσό, που προέρχεται από θρίαμβο επί του Άρη.

Αναλυτικά, η 13η αγωνιστική
Σάββατο 16 Ιανουαρίου
ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (16:30, Novasports 4)
Τρίκαλα-Κόροιβος Αμαλιάδας (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Απόλλων Πάτρας-Ρέθυμνο (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Λαύριο-Καβάλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Αρκαδικός-Κηφισιά (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)

Κυριακή 17 Ιανουαρίου
Παναθηναϊκός-Άρης (16:30, Novasports 3)

Δευτέρα 18 Ιανουαρίου
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός (16:00, Novasports 2)

*Τη Δευτέρα στις 18:00 θα παιχτούν ξανά τα 27,5 τελευταία δευτερόλεπτα του αγώνα της Κηφισιάς με το Λαύριο.

H επόμενη (15η) αγωνιστική:

Σάββατο 23 Ιανουαρίου
Καβάλα-Τρίκαλα (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Άρης-Αρκαδικός (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Κηφισιά-ΠΑΟΚ (17:00, Novasports 4)
Κόροιβος-Απόλλων Πάτρας (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου (17:00, Novasports 2 Λεπτό προς Λεπτό)
AEK-Λαύριο (17:00, OTE Sport 4)

Δευτέρα 25 Ιανουαρίου
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 19:00 (OTE Sport 4)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: