Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Ποια Εθνική; ΠΑΟ - Ολυμπιακός 180-135! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Εθνική έχασε 1-3 από τη Ρουμανία σε φιλικό στην Αυστρία. Γκολάρα "Κάρα", πρώτη ήττα Σάντος. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 180-135 τον Ολυμπιακό στα λεπτά συμμετοχής των διεθνών. Ή, μήπως, έχασε;
Ποια Εθνική; ΠΑΟ - Ολυμπιακός 180-135! (ΒΙΝΤΕΟ)
Καπίνο, Καραγκούνης έπαιξαν όλο το ματς, όπως και ο Μανιάτης, ενώ ένα ημίχρονο αγωνίστηκε ο Αβραάμ. Πάντως, στο σύνολο των δύο αγώνων με Ρωσία και Ρουμανία, ο Ολυμπιακός έπαιξε περισσότερα λεπτά: 405 έναντι 324! Να πούμε και τίποτα ...σοβαρό ή να μην ασχοληθούμε με το παιχνίδι και να μετράμε πόσο έπαιξε ο καθένας, πόσο έτρεξε και πόσο κουράστηκε ενόψει ντέρμπι;

Στα... σοβαρά και αγωνιστικά, η Ελλάδα ήταν κάκιστη και γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά το Μουντιάλ με 3-1 από την Ρουμανία. Οι Ρουμάνοι άνοιξαν το σκορ στο 17', με τον Καπίνο να φέρει ευθύνη για το γκολ, ενώ το 1-1 έγινε στο 33' με γκολάρα του Καραγκούνη με απευθείας φάουλ. Στο δεύτερο μέρος όμως η Εθνική ήταν ανύπαρκτη, η Ρουμανία κυριάρχησε και πέτυχε... μόνο δύο γκολ.
Δύο «πράσινοι», ένας «κόκκινος»... δύο κίτρινοι!

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε με αρκετές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, καθώς σε σύγκριση με το ματς της Παρασκευής κόντρα στην Ρωσία είχε εννέα καινούρια πρόσωπα. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καπίνο, που έκανε και ρεκόρ ως ο πιο νέος που έχει αγωνιστεί στην εθνική ανδρών, στα αριστερά της άμυνας ο Γιαννούλης, δεξιά ο Μανιάτης και κεντρικό δίδυμο οι Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς. Στη μεσαία γραμμή ξεκίνησαν οι Τζιόλης, Μάκος και Καραγκούνης, ενώ στην τριάδα της επίθεσης έπαιζαν οι Χαριστέας, Λυμπερόπουλος και Κονέ.

Έτσι λοιπόν, όσον αφορά το θέμα που είχε δημιουργηθεί με τον Ολυμπιακό και τα παράπονα για την κούραση των διεθνών του, αξίζει να πούμε πως στην αρχική ενδεκάδα είχαμε έναν «κόκκινο», τον Μανιάτη, δύο «πράσινους» τους Καραγκούνη και Καπίνο και δύο «κίτρινους», Μάκο και Λυμπερόπουλο. Για να τα λέμε όλα...

Το λάθος και η γκολάρα

Οι πολλές αλλαγές και στις δύο ομάδες είχαν σαν αποτέλεσμα ο ρυθμός του αγώνα να είναι πολύ κακός στα πρώτα λεπτά. Μέχρι το 15' δεν είχαμε ούτε φάση στο ματς, αν και οι Ρουμάνοι είχαν αποκτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Τελικά, στο 17' η Ρουμανία έκανε και το 1-0. Μετά από βαθιά μπαλιά στα αριστερά η άμυνα... κοιμήθηκε, ο Ράντου έκανε την σέντρα και ο Τόργιε με συρτό σουτ έξω από την περιοχή νίκησε τον Καπίνο, που άργησε πολύ να πέσει. Παρά το γκολ που δέχθηκε η Εθνική μας στα επόμενα λεπτά δεν έδειξε σημάδια βελτίωσης και έτσι το πρώτο μισάωρο ολοκληρώθηκε χωρίς να έχουμε καν σουτ!

Ωστόσο, στην πρώτη ευκαιρία σκοράραμε. Στο 33' ο Χαριστέας κέρδισε το φάουλ έξω από την περιοχή και ο Καραγκούνης με υπέροχη εκτέλεση άφησε... άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα για το 1-1! Το τέρμα αυτό ανέβασε ψυχολογικά τους διεθνείς, οι οποίοι στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καλύτεροι, πίεσαν πολύ, αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν με κάποια ευκαιρία.


Ανύπαρκτοι επιθετικά, «τρύπες» στην άμυνα!

Ο Φερνάντο Σάντος ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με τέσσερις αλλαγές, καθώς πέρασε στο ματς στο 46' τους Αβραάμ Παπαδόπουλο, Φωτάκη, Σαμαρά και Μήτρογλου αντί των Παπασταθόπολου, Μάκου, Λυμπερόπουλου και Χαριστέα. Λίγο αργότερα, για να ολοκληρωθούν οι έξι αλλαγές που είχαν συμφωνήσει οι δύο προπονητές, πέρασαν στο γήπεδο και οι Θεοδωρίδης, Σαλπιγγίδης αντί των Κονέ και Τζιόλη. Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, η Ρουμανία ήταν καλύτερη στο δεύτερο μέρος, κυκλοφορούσε σωστά την μπάλα και δίκαια πέτυχε δύο τέρματα. Το πρώτο στο 61' με τον Τόργιε με δυνατό σουτ εντός περιοχής να... εκτελεί τον Καπίνο, που ίσως να μπορούσε να αντιδράσει καλύτερα και το δεύτερο με τον Τσίπτσιου στο 81'. Στο τελευταίο γκολ προηγήθηκαν τρεις κεφαλιές προς τα πίσω με τελευταία του Μαλεζά, ο οποίος έβγαλε τετ α τετ τον άσο των Ρουμάνων, που δεν δυσκολεύτηκε με προβολή να κάνει το 3-1.

Μάλιστα, πριν από τα γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, οι Ρουμάνοι είχαν χάσει τουλάχιστον άλλες τρεις καλές ευκαιρίες, σε αντίθεση με την Ελλάδα που ήταν ανύπαρκτη επιθετικά

90' + 3' Τέλος της αναμέτρησης
81' Γκολ για την Ρουμανία. Τρεις διαδοχικές κεφαλιές προς τα πίσω από την ελληνική άμυνα, τελευταία του Μαλεζά, ο  Τσίπτσιου ακολουθεί την φάση και με προβολή κάνει το 3-1.
79' Νέα καλή στιγμή για την Ρουμανία, κεφαλιά του Παπ, λίγο άουτ
77' Νέα μεγάλη στιγμή για την Ρουμανία. Ο Καπίνο αντιδρά σωστά σε τετ α τετ με τον Τόργιε και στην συνέχεια ο Μαλεζάς διώχνει σε κόρνερ με προβολή το νέο σουτ που έγινε.

75' Καλή ευκαιρία για την Ρουμανία, που φεύγει στην αντεπίθεση, όμως ο Τόργιε αμαρκάριστος εντός περιοχής σουτάρει στα... περιστέρια.
72' Εκτη και τελευταία αλλαγή για τον Σάντος. Σαλπιγγίδης αντί Τζιόλη
70' Κίτρινη κάρτα στον Κιρικές
65' Αλλαγή για την Ελλάδα, ο Θεοδωρίδης αντί του Κονέ.
63'
Αλλαγή για την Ρουμανία, Κιρικές αντί Γκαμάν.
61' Γκολ για την Ρουμανία. Ο Τανάσε από βαθιά μπαλιά βρίσκεται μόνος του στην περιοχή και με δυνατό βολέ από πλάγια θέση νικάει τον Καπίνο και κάνει το 1-2
58' Φιλόδοξο σουτ του Μήτρογλου έξω από την περιοχή, μπλοκάρει εύκολα ο Ρουμάνος πορτιέρο
51' Κίτρινη κάρτα στον Τζιόλη.

49' Ευκαιρία για την Ρουμανία. Ο Τόργιε μπαίνει ωραία από δεξιά, κάνει το γύρισμα, όμως η μπάλα φεύγει παράλληλα με την εστία.
46' Δυο αλλαγές για τη Ρουμανία. Νικουλάε και Λαζάρ
46' Αλλαγές για την Ελλάδα. Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο Φωτάκης, ο Σαμαράς και ο Μήτρογλου πέρασαν εντός αγωνιστικού στην θέση των Παπασταθόπολου, Μάκου, Λυμπερόπουλου και Χαριστέα,
46' Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου
45+1' Τέλος πρώτου ημιχρόνου
40'
Έχει ανεβάσει ρυθμούς η Ελλάδα μετά το γκολ της. Παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και κυκλοφορεί εξαιρετικά την μπάλα.
34' Γκολ για την Ελλάδα. Με απευθείας εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή, ο Καραγκούνης αφήνει... άγαλμα τον πορτιέρο της Ρουμανίας και κάνει το 1-1!
33' Κίτρινη κάρτα στον Νεάγκου
30' Μετά από μισή ώρα αγώνα, η Ελλάδα δεν έχει ακόμα ευκαιρία. Το πρόβλημα στο δημιουργικό κομμάτι, θα... υποχρεώσει τον Σάντος να κάνει άμεσα αλλαγή.
17' Γκολ για την Ρουμανία. Ο Ράντου κάνει την σέντρα από αριστερά, η μπάλα πάει στον Τόργιε και αυτός με δυνατό συρτό σουτ έξω από την περιοχή στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1. Λάθος αντίδραση από τον Καπίνο, που άργησε να πέσει.

10' Τίποτα ιδιαίτερο σε αυτά τα πρώτα λεπτά. Η Εθνική ξεκίνησε νωθρά, ωστόσο τώρα έχει ανεβάσει την απόδοσή της.
1' Έναρξη της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις:

Η ενδεκάδα της Ελλάδας (Φερνάντο Σάντος): Καπίνο, Μανιάτης, Γιαννούλης, Παπασταθόπουλος, Μαλεζάς, Τζιόλης, Μάκος, Καραγκούνης, Κονέ, Χαριστέας, Λυμπερόπουλος.

Η ενδεκάδα της Ρουμανίας (Βίκτορ Πιτούρκα): Μπαλγκρανεάν, Παπ, Γκοϊαν, Γκάμαν, Ράντου Σ., Τόργιε, Νεάγκου, Πιντίλι, Τανάσε, Μαζίλου, Στάνκου.

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: