Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η απάντηση της ΑΕΚ στην κρίση!!

"Αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει" ήταν η μόνιμη εξήγηση για τη μέτρια έως απογοητευτική εικόνα της ΑΕΚ τα δύο προηγούμενα χρόνια. Γράφει ο Νίκος Κατσαρός.

Η απάντηση της ΑΕΚ στην κρίση
Ηταν μια βολική τοποθέτηση για να απαλλάσσονται οι προπονητές από τις ευθύνες τους αλλά και για να μην έχουν οι οπαδοί απαιτήσεις από την ομάδα τους.
Παγιώθηκε έτσι ένα καθεστώς απαξίωσής της, που είχε ως φυσικό επακόλουθο να απομακρυνθούν και οι οπαδοί της από το γήπεδο. Ηρθε, όμως, πριν από ενάμιση μήνα ο Κωστένογλου και «εγένετο φως». Η ΑΕΚ και μπάλα παίζει και παίκτες έχει, χωρίς να έχουν γίνει μεταγραφές, και νίκες τη μία μετά την άλλη κάνει.
Αυτό που πέτυχε προχθές στο Γκρατς ήταν πάνω από κάθε προσδοκία. Δεν αναφέρομαι στη νίκη βέβαια, αλλά στην εμφάνισή της. Είδαμε μια ομάδα με όλα τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Μια ΑΕΚ που επιτέλους ΕΤΡΕΧΕ. Μια ομάδα που πίεζε σε όλο το γήπεδο, με πάθος, με σχέδιο, με φλόγα και ενθουσιασμό. Κι αυτή η ομάδα απαρτιζόταν από νεαρούς «άγνωστους» ποδοσφαιριστές. Αγνωστους όχι ως ονόματα, αλλά από πλευράς αγωνιστικής ποιότητας και αξίας.
Ο Μπουγαΐδης, ο Εγγλέζου, ο Σιαλμάς, ο Τσουκαλάς και ο Κλωναρίδης θεωρήθηκαν φθηνές επενδύσεις με κάποια προοπτική εξέλιξης. Προχθές αποδείχτηκε ότι είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις όχι μόνο του δικού μας πρωταθλήματος αλλά και των διεθνών υποχρεώσεων της ομάδας.
Αυτοί αποτελούν την απάντηση της ΑΕΚ στην κρίση και αποδεικνύουν πόσο λαθεμένη ήταν η αντίληψη ότι οι ομάδες γίνονται μόνο με ακριβοπληρωμένους και υπερεκτιμημένους ξένους. Εκτός από τον Κωστένογλου, που τους αξιοποίησε με ιδεώδη τρόπο, αξίζει νομίζω να μάθουμε και αυτόν ή αυτούς που εισηγήθηκαν την απόκτησή τους και να τους αποδώσουμε τα εύσημα.
Η ΑΕΚ έχει πλέον μια σημαντική παρακαταθήκη για το μέλλον. Το ζήτημα είναι να τη διατηρήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: