Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ξεκαθάρισμα γενικώς και όχι μόνο με Μπόλονι!!

Ο Κώστας Πετρωτός αναλύει πώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε μία μέρα φιέστας για την σπουδαία ευρωπαίκή πορεία του να την "σκεπάσει" με τα εσωτερικά του προβλήματα.


Ξεκαθάρισμα γενικώς και όχι μόνο με Μπόλονι
"Που να μην είχε προκριθεί κιόλας ο ΠΑΟΚ".... Αυτή η σκέψη περνά από το μυαλό κάθε απλού οπαδού όταν πληροφορείται όλα αυτά που ακολούθησαν μετά τη λήξη του αγώνα με την Ρουμπίν Καζάν.
Ο Λάσλο Μπόλονι αποκάλυψε δημόσια ότι έχει στα χέρια του πρόταση από σαουδαραβική ομάδα και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον "Δικέφαλο", ενώ ο Βλάνταν Ίβιτς αφήνει ξεκάθαρες μομφές κατά της διοίκησης (και ας βάζει... μπροστά τους δημοσιογράφους) λέγοντας ότι με τόσα έσοδα είναι αστείο να γίνονται συζητήσεις για μειώσεις στα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.
Ο Παντελής Κωνσταντινίδης δεν θέλησε στον "αέρα" της τηλεόρασης του ΑΝΤ1 να απαντήσει στον Σέρβο μέσο, λέγοντας ότι δεν είναι καλό να γίνουν εκείνη την ώρα οικονομικές αναλύσεις, ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα του ΠΑΟΚ: Ότι, δηλαδή, η διοίκηση της ΠΑΕ δεν είχε μέχρι σήμερα προχωρήσει σε ξεκάθαρες εξηγήσεις στους ποδοσφαιριστές για την κατάσταση στα οικονομικά της ομάδας και τώρα που πάει να εφαρμόσει μία πολιτική λιτότητας να δημιουργούνται αναταράξεις.
Η σκληρή πραγματικότητα
Δεν χρειάζεται να γνωρίζει και πάρα πολλά κανείς για να αντιληφθεί ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να καλύψει το τωρινό μπάτζετ του έμψυχου δυναμικού του. Αυτό το γνώριζαν όλοι από το περασμένο καλοκαίρι. Από τότε είχαν παρθεί αποφάσεις για περικοπές συμβολαίων που θεωρεί αστείες ο Ίβιτς, ακόμη και για λύση συνεργασίας με πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές.
Η ιστορία Φλωρίδη, όμως, καθυστέρησε την υλοποίησή τους. Στην αναμονή για την εισροή στα ταμεία των εκατομμυρίων του Κωνσταντινουπολίτη επιχειρηματία, ο ΠΑΟΚ έχασε πολύτιμο χρόνο για να κάνει ένα βιώσιμο σχεδιασμό για τη νέα περίοδο. Δυστυχώς, όπως αποδεικνύεται, τα δεδομένα δεν είχαν αναλυθεί πλήρως και στον Λάσλο Μπόλονι.
Ο Ρουμάνος, άλλα περίμενε όταν ήρθε και γι΄ αυτό μιλούσε συνέχεια για μεταγραφές (μέχρι και κερί στην εκκλησία είχε δηλώσει ότι θα ανάψει σε μία από τις ολιγοήμερες διακοπές του για να έρθουν παίκτες στην ομάδα) και άλλα βρήκε. Η γκρίνια για οικονομικά ζητήματα και καθυστερήσεις στις πληρωμές μέσα στα αποδυτήρια σαφώς και δεν μπορούσαν να τον αφήσουν ανεπηρέαστο.
Μόνο έτσι θα αποφύγει το αδιέξοδο
Αυτή η κατάσταση όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Οδηγεί σε αδιέξοδο. Γι' αυτό και απαιτείται ξεκαθάρισμα από τη διολικηση άμεσα. Εδώ και τώρα. Με τον Μπόλονι, με τους παίκτες, με τον κόσμο. Ναι, και ο απλός οπαδός του ΠΑΟΚ δικαιούται να μάθει που ακριβώς φθάνει η οικονομική στενότητα και επιτέλους να ακούσει με απλές κουβέντες και όχι με στείρα παράθεση αριθμών, πώς αυτή η στενότητα δημιούργηθηκε. Για να γίνω πιο κατανοητός θα φέρω ένα παράδειγμα επικαλούμενος τις σκέψεις του Ίβιτς.
"Πώς είναι δυνατό αυτή η ομάδα να έχει φέρει τόσα έσοδα κι όμως να γίνεται λόγος για μειώσεις;... Είναι αστείο", είπε ο Σέρβος μέσος, χωρίς προφανώς να γνωρίζει-γιατί κανείς από τη διοίκηση δεν του το είπε και δεν φταίνε οι δημοσιογράφοι γι' αυτό-ότι τα λεφτά της Ευρώπης που ο ίδιος θεωρεί εξτρά έσοδα, στην ΠΑΕ εδώ και δύο χρόνια τα θεωρούν απαραίτητη προϋπόθεση για να βγει το μπάτζετ της χρονιάς.
Με απλά λόγια, ενώ κάθε καλοκαίρι ο ΠΑΟΚ έχει... 5 φράγκα να διαθέσει για το έμψυχο δυναμικό του με βάσει τα στάνταρ έσοδά του, στήνει ομάδα των... 10 φράγκων προσδοκώντας ότι θα καλύψει τη διαφορά από τα επιπλέον έσοδα της Ευρώπης που και πάλι μπορεί να μην φθάνουν. Αυτά, όμως, είναι πράγματα που πρέπει να ειπωθούν από τα χείλη του Ζαγοράκη, του Βρύζα, του οικονομικού διευθυντή Άλκη Μαυροφρύδη που ο κόσμος του ΠΑΟΚ ακόμη δεν τον έχει δει και όχι να περιμένει να διαβάζει διάσπαρτα στοιχεία από 'δω και από εκεί.
Υ.Γ. Με όλα αυτά που έγιναν μετά τον αγώνα με την Ρουμπίν, κινδυνεύει να "θαφτεί" η αξία της πρόκρισης του ΠΑΟΚ στη φάση των "32". Ίσως δεν είναι τυχαίο που ό,τι συνέβη, συνέβη ανήμερα του τελευταίου αγώνα της φάσης των ομίλων του Europa League, γιατί έτσι θα καταλάβουν όλοι ανεξαιρέτως στον ΠΑΟΚ τι κινδυνεύουν να χάσουν αν δεν ξεκαθαρίσει άμεσα το τοπίο.
Πηγή: sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: