Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Ουντινέζε!!

Δεν χαμογέλασε στον ΠΑΟΚ η κληρωτίδα και του έστειλε μία από τις ισχυρότερες αντιπάλους. Η ανανεωμένη Ουντινέζε του killer Ντι Νατάλε που φιγουράρει στην ιταλική κορυφή.


Το προφίλ της Ουντινέζε
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Ιδρυση: 1896
Πρόεδρος: Φράνκο Σολντάτι
Εδρα: «Φρίουλι» (30.900 θέσεις)
Τίτλοι: -
Επίσημο site: www.udinese.it/

Απόρθητο «Φρίουλι» και άμυνα
Το καλοκαίρι και αφού βρέθηκε στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, πούλησε τα μεγαλύτερα αστέρια της (πλην Ντι Νατάλε). Αλέξις Σάντσες (22,8 εκατ.), Γκιοκχάν Ινλέρ (15, 4 εκατ.), Κριστιάν Σαπάτα (7,9 εκατ.), Μάρκο Μότα (3,3 εκατ.) και Γκαετάνο Ντ' Αγκοστίνο (2,2 εκατ.) δημιούργησε αρνητικό κλίμα στις τάξεις των οπαδών.

Τότε όμως ο πρόεδρος, Φράνκο Σολντάτι ξεστόμισε το επικό: («φέτος θα είμαστε ακόμα καλύτεροι»). Με επενδύσεις σε παντελώς άγνωστους πιτσιρικάδες (ακριβότερη μεταγραφή ο Γκάμπριελ Τόριε από τη Ντιναμό Βουκουρσετίου αντί 4,4 εκατ.) παραδόξως δικαιώνεται, βλέποντας την ομάδα του στην κορυφή της Σέριε Α.

Οι περισσότεροι πιστώνουν αυτή την επιτυχία στο άστρο του μονίμως φορμαρισμένου και όσο γερνάει και καλύτερου, Αντόνιο Ντι Νατάλε. Ο αειθαλής επιθετικός στα 34 του περνάει κρίση ποδοσφαιρικού παλιμπαιδισμού και μετράει ήδη 12 γκολ και δύο ασίστ σε 16 ματς. Η καλή δουλειά όμως έχει γίνει από τον Φραντσέσκο Γκουιντολίν, ο οποίος έχει δημιουργήσει σε χρόνο ρεκόρ ένα πολύ δεμένο σύνολο.

Τα δύο μεγάλα όπλα του Ιταλού τεχνικού είναι το απόρθητο «Φρίουλι» (επτά στα επτά) και η ανασταλτική λειτουργία. Τα μόλις επτά γκολ παθητικό έχουν αναγάγει την άμυνα των Φριουλάνι ως την κορυφαία μεταξύ των πέντε μεγάλων ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων.

TO ΑΣΤΕΡΙ
Αντόνιο Ντι Νατάλε

Στα 34 του ο Αντόνιο Ντι Νατάλε παρουσιάζεται πιο ώριμος και καυτός από ποτέ. Ο προπονητής του όμως έχει επιλέξει μέχρι στιγμής να τον ξεκουράζει στα ευρωπαϊκά ματς. Είχε παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ (αποκλεισμός από Αρσεναλ) και καθόλου στο Europa League. Οχι μέχρι την Πέμπτη, όπου χρειάστηκε να αγωνιστεί. Το ότι έπαιξε βέβαια σήμαινε απ' ευθείας και το ότι θα σκόραρε και το έκανε δίνοντας ουσιαστικά την πρόκριση (1-1 με τη Σέλτικ). Κοντός, δαιμόνιος, με κοφτή επιτόπια ντρίμπλα, εξαιρετικό πλασέ και δίχως τον παραμικρό φόβο να βάλει το κεφάλι του στη φωτιά, αποτελεί απειλή που δύσκολα αντιμετωπίζεται.



Ο ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ
Φραντσέσκο Γκουιντολίν

Μία φορά κι έναν καιρό βρέθηκε πολύ κοντά στο να αναλάβει τη Γιουβέντους. Τελικά αυτό δεν συνέβη και στα 56 του πλέον ο έμπειρος τεχνικός (στους πάγκους από το 1988) έχει αποδεχτεί πως δεν προπονήσει ποτέ κάποια μεγάλη ομάδα. Με μικρές ή μεσαίες όμως έχει κάνει σημαντικά πράγματα. Λάτρης της πειθαρχίας και των αμυντικού ποδοσφαίρου, έφτιαξε το όνομα του τη διετία 1996-'98. Τότε που με τη Βιτσέντζα ανέβηκε κατηγορία (1996), κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας (1997) και έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων (αποκλεισμός από την μετέπειτα κάτοχο Τσέλσι). Εχει περάσει τα περισσότερα χρόνια του στην Παλέρμο, δοκίμασε ανεπιτυχώς στο εξωτερικό (Μονακό) και τώρα διάγει τη δεύτερη θητεία του στην Ουντινέζε, ΄την οποία πέρσι οδήγησε στην 4η θέση.

ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ
vs ΠΑΟΚ

Πρόκειται για το δεύτερο μεταξύ τους αντάμωμα. Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ συνάντησε την Ουντινέζε ήταν στο 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA τη σεζόν 2000-'01. Τότε ο Δικέφαλος είχε προκριθεί, νικώντας 3-0 στην Τούμπα, αποτέλεσμα που ανέτρεψε το 1-0 του Ούντινε. Η πρόκριση βέβαια είχε έρθει στην παράταση. Στην Ιταλία ο Μαρτζιότα στο 90' είχε δώσει προβάδισμα στους Φριουλάνι. Στον επαναληπτικό ο Πατρίσιο Καμπς (72') είχε φέρει την πρόκριση στα ίσια. Στον έξτρα χρόνο ο Αργεντινός είχε κάνει το 2-0 (102'), με τον Νίκο Φρούσο (108') να δίνει πανηγρικό τόνο στη βραδιά. Επίσης τον Αύγουστο του 2008 ο ΠΑΟΚ τη νίκησε 3-1 σε φιλικό προετοιμασίας.
 




vs ΕΛΛΑΔΑ
2005-'06: Ουντινέζε – Παναθηναϊκός 3-0, 2-1 (φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ)
2004-'06: Ουντινέζε – Πανιώνιος 1-3, 1-0 (1ος γύρος Κυπέλλου UEFA)

ΠΟΛΗ
Το Ούντινε είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας του Φρίουλι. Απέχει ελάχιστα από τα σύνορα με τη Σλοβενία και βρίσκεται μεταξύ της Αδριατικής θάλασσας και των Αλπεων. Ο πληθυσμός του δεν ξεπερνάει τις 100.000 κατοίκους. Η πρώτη αναφορά στο όνομα της εντοπίζεται στο 983 μ.Χ. Ως κάστρο όμως, ενώ ως κανονική πόλη έχει ιστορία από το Μεσαίωνα.

ΓΗΠΕΔΟ
Το στάδιο «Φρίουλι» απέχει τέσσερα χλμ. από το κέντρο του Ούντινε. Κατασκευάστηκε το 1976 με την προοπτική των 41,650 θέσεων, αλλά από το 2005 (εγκρίθηκε από την UEFA για αγώνες Τσάμπιονς Λιγκ) η χωρητικότητα του μειώθηκε κατά πολύ (30.900). Ανακαινίστηκε το 1990, όταν φιλοξένησε όλα τα παιχνίδια του 5ου ομίλου του Μουντιάλ της Ιταλίας.

ΡΟΣΤΕΡ
ΟΝΟΜΑ ΧΩΡΑ ΗΛΙΚΙΑ

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Σαμίρ Χαντάνοβιτς Σλοβενία 27
Ντανιέλε Παντέλι Ιταλία 26
Ράφαελ Ρόμο Βενεζουέλα 21

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ντανίλο Βραζιλία 27
Ντούσαν Μπάστα Σερβία 27
Μαουρίτσιο Ντομίτσι Ιταλία 31
Νέουτον Βραζιλία 21
Ντενιέλ Μπέλο Ιταλία 19
Μεντί Μπενάτια Μαρόκο 24
Τζόελ Εκστραντ Σουηδία 22
Πάμπλο Αρμέρο Κολομβία 25
Σιμόνε Σμπαρντέλα Ιταλία 18

ΜΕΣΟΙ
Μαουρίσιο Ισλα Χιλή 23
Εμάνουελ Μπαντού Γκάνα 21
Κβάντβο Ασαόα Γκάνα 23
Αλμέν Αμντί Ελβετία 25
Τιερί Ντουμπαΐ Ακτή Ελεφαντοστού 23
Ρομπέρτο Περέιρα Αργεντινή 20
Ματία Μπεντίν Ιταλία 17
Τζιαμπιέρο Πίντσι Ιταλία 30

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Πάουλο Μπαρέτο Βραζιλία 26
Αντόνιο Ντι Νατάλε Ιταλία 34
Ντιέγκο Φαμπρίνι Ιταλία 21
Νταβίντε Μαρσούρα Ιταλία 17
Αντόνιο Φλόρο Φλορες Ιταλία 28 
πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: