Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Όταν ο "Ράμπο" πλήγωσε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)

"ΣΑΝ ΣΗΝΕΡΑ": Στις 16 Δεκεμβρίου 1996 η Βέροια "έσπασε" το αήττητο σερί του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, με "δράστη" ένα από τα αγαπημένα παιδιά της "ερυθρόλευκης" κερκίδας!

Όταν ο "Ράμπο" πλήγωσε τον Ολυμπιακό (ΒΙΝΤΕΟ)
Με ωραία κεφαλιά στο 26ο λεπτό, ο “Ράμπο” αιφνιδίασε τον Ελευθερόπουλο και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού. Δεν πανηγύρισε το γκολ, παρότι όλοι οι συμπαίκτες του έπεσαν πάνω του για να γιορτάσουν την επιτυχία. Αν και είχαν περάσει τέσσερα χρόνια από τότε που είχε φύγει -όχι με τον καλύτερο τρόπο- από τον Πειραιά, αν και είχε μεσολαβήσει το σύντομο πέρασμα από τον Παναθηναϊκό, ο Μητρόπουλος απέδειξε ότι η καρδιά του χτυπούσε ακόμα για τον Ολυμπιακό. Αλλά η δουλειά, δουλειά!

Όταν τον Ιανουάριο του 1996 ο 39χρονος Μητρόπουλος πήγε στη Βέροια, πολλοί εξεπλάγησαν με την επιλογή του. Στη Β’ Εθνική έπαιζε τότε η ομάδα της Ημαθίας, κατηγορία στην οποία δεν είχε ξαναπαίξει ο διεθνής επιθετικός. Όμως, ο “Ράμπο” ταίριαξε αμέσως στο ούτως ή άλλως καλοδουλεμένο σύνολο του Μάκη Κατσαβάκη, είχε σημαντική συμβολή στην άνοδο και συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και στη μεγάλη κατηγορία!

Με το γκολ που σημείωσε σαν σήμερα, ο Μητρόπουλος απέδειξε σε όλους ότι δεν είχε “τελειώσει”. Και δεν αποκλείεται εκείνο το απόγευμα -κατά το οποίο οι “ερυθρόλευκοι” γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στο πρωτάθλημα με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο- ο Σωκράτης Κόκκαλης να πείστηκε ότι ο “Ράμπο” άξιζε να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, για να κλείσει την πλούσια καριέρα του. Όπως και έγινε.
Βέροια - Ολυμπιακός 1-0
(26’ Μητρόπουλος)
Βέροια (Μάκης Κατσαβάκης): Δέλλιος, Μαλλούς, Τσουλουκίδης, Κουλακιώτης, Παγγούρας, Τσαλουχίδης, Κατσαβός (29’ Φασίδης, 58’ Αβραμίδης), Στόικα, Προτάσοφ, Μητρόπουλος (70’ Ν. Κατσαβάκης), Τρούπκος.
Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Βαρεσάνοβιτς, Καραταΐδης, Νταμπίζας, Σαμπανάτζοβιτς, Καρασαββίδης (46’ Νινιάδης), Γεωργάτος (75’ Γκώνιας), Κακλαμάνος, Αλεξανδρής, Καραπιάλης (67’ Γιαννακόπουλος), Τζόρτζεβιτς.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: