Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Καλύτερα δε γινόταν!!

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού, ο ΠΑΟΚ ολοκλήρωσε το βράδυ της Πέμπτης στην Τούμπα τις υποχρεώσεις του στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει στο blog του για την επιτυχία.

Καλύτερα δε γινόταν!
Ο Δικέφαλος όχι απλά προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, κατάφερε να κατακτήσει την 1η θέση στον όμιλο του γεγονός που του δίνει αβαντάζ για την κλήρωση.
Με δεδομένο επίσης ότι η ομάδα του Μπόλονι συμπλήρωσε φέτος 10 ευρωπαϊκούς αγώνες χωρίς να γνωρίσει ήττα μπορώ να πω πως… καλύτερα δε γινόταν!
Ο ΠΑΟΚ απέδειξε ότι διαθέτει μέταλλο στην Ευρώπη συνεχίζοντας φέτος την εκπληκτική πορεία που διέγραψε φέτος όταν και αποκλείστηκε από τους 16 στις λεπτομέρειες κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας.
Επί της ουσίας η φετινή πορεία του Δικεφάλου αποτελεί συνέχεια της περσινής. Είμαι πεπεισμένος –ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που θα φέρει η κλήρωση στη Νιόν- ότι η ομάδα θα καταφέρει να κάνει ένα βήμα παραπάνω και να πετύχει ότι δεν πέτυχε πέρσι.
Σε αγωνιστικό επίπεδο το παιχνίδι με την Ρούμπιν Καζάν αποτελεί εγχειρίδιο διαχείρισης. Τόσο ο Μπόλονι όσο και οι παίκτες του απέδειξαν εμπράκτως ( ο προπονητής με την τακτική που επέλεξε και οι παίκτες με το πάθος που κατέθεσαν στον αγωνιστικό χώρο) ότι ήθελαν να κερδίσουν το παιχνίδι αλλά δεν ήταν διατεθειμένοι να ρισκάρουν.

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Βιειρίνια (πέναλτι που προήλθε από την εκπληκτική ενέργεια του Γεωργιάδη) και εκμεταλλευόμενος την αριθμητική του υπεροχή πίεσε τους αντιπάλους του για ένα δεύτερο γκολ που θα του έδινε τη νίκη.

Λίγο η επιπολαιότητα λίγο η ατυχία στην τελική προσπάθεια στέρησαν από τον Δικέφαλο τη δυνατότητα να σφραγίσει τη νίκη, γεγονός που έδωσε την ευκαιρία στους Ρώσους να αναθαρρήσουν στην επανάληψη και να ισοφαρίσουν.

Ήταν φανερό ότι στο μυαλό των παικτών του Δικεφάλου ήταν οι αγώνες που ακολουθούν. Μπορεί τα ονόματα της Δόξας Δράμας και του Εθνικού Αστέρα –με όλο το σεβασμό- να μην προκαλούν μεγάλη ανησυχία για τον Δικέφαλο όμως είναι επιτακτική ανάγκη να καλύψει το χαμένο έδαφος στο πρωτάθλημα και να… ταξιδέψει μακριά στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η συντηρητική τακτική που ακολούθησε ο ΠΑΟΚ στο β΄ ημίχρονο ήταν λίγο πολύ αναμενόμενη καθώς αυτό που απασχολούσε προπονητή και παίκτες (με δεδομένο ότι όλοι απολάμβαναν τα προνόμια της πρόκρισης που σφραγίσθηκε με τη νίκη επί της Τότεναμ στο Λονδίνο) ήταν το παιχνίδι της Κυριακής στο Καυτανζόγλειο.

Υ. Γ. 1 Πολύ μου άρεσε αυτό που έκανε ο Μπόλονι με τον Γλύκο. Δεν δίστασε να τον χρησιμοποιήσει σ΄ ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι δείχνοντας ότι δεν σκοπεύει να μείνει στις δάφνες που αποκόμισε χρησιμοποιώντας επιτυχημένα τον Σταφυλλίδη. Ο ρουμάνος θα τολμήσει ξανά με τους παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ και ίσως το κέρδος για την ομάδα σε βάθος χρόνου να είναι τεράστιο.

Υ. Γ. 2 Με τον Λεονάρντο έγινε η αρχή των αποδεσμεύσεων. Σας έχω γράψει από καιρό ότι τουλάχιστον τέσσερις παίκτες (ίσως και πέντε) από το σημερινό ρόστερ του ΠΑΟΚ δεν θα συνεχίσουν την καριέρα τους στην Τούμπα μετά τον Δεκέμβριο. Θα ακολουθήσουν λοιπόν κι άλλες αποδεσμεύσεις.
πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: