Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

''Κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε μέρες του 1930''!

Η εφιαλτική αυτή προειδοποίηση δεν ανήκει σε κάποιον καταστροφολόγο αλλά στη Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ!

''Κινδυνεύουμε να ξαναζήσουμε μέρες του 1930''!
Μετρημένες μία προς μία οι λέξεις που επέλεξε, λόγω θέσης, η Λαγκάρντ για να επισημαάνει τους κινδύνους.
''Η παγκόσμια οικονομία αντιμετωπίζει κίνδυνο οικονομικής ύφεσης, αύξησης του προστατευτισμού, απομόνωσης. Ό,τι έγινε δηλαδή τη δεκαετία του 1930", υποστήριξε σε ομιλία της στο υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Καμία χώρα δεν είναι στο απυρόβλητο υποστήριξε η Λαγκάρντ, αφήνοντας τους αναλυτές να αναρωτιούνται εαν οι σπόντες είχαν γερμανικό στόχο.

''Θα χρειαστεί να ληφθούν μέτρα από όλες τις χώρες, αρχής γενομένης από τις ευρωπαϊκές, ώστε να συγκρατηθεί η κλιμακούμενη κρίση χρεών, η οποία ενέχει κινδύνους για παγκόσμια, βαθιά ύφεση.
Δεν υπάρχει καμία οικονομία στον κόσμο, ούτε χαμηλού εισοδήματος, ούτε αναπτυσσόμενη, ούτε μεσαίας τάξης ούτε υπερανεπτυγμένη, που θα αποδειχθεί απρόσβλητη στις κρίσεις, οι οποίες όχι μόνο γίνονται πραγματικότητα αλλά και κλιμακώνονται.
Είναι μια κρίση που δεν θα λυθεί με λήψη μέτρων από μια ομάδα κρατών μόνο. Θα λυθεί, ελπίζουμε, μόνο αν αναλάβουν δράση όλες οι χώρες, όλες οι περιφέρειες, όλες οι κατηγορίες οικονομιών''.
Πηγή: newsIt.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: