Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Το προφίλ της Ρούμπιν Καζάν!!

Μία ομάδα που ξέρουμε καλά από τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό θα βρει στους "32" του Γιουρόπα Λιγκ ο Ολυμπιακος. Διαβάστε το προφίλ της Ρούμπιν.

Το προφίλ της Ρούμπιν Καζάν
Μόδα έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια οι επισκέψεις της ρωσικής ομάδας στην Ελλάδα. Πέρυσι ο Παναθηναϊκός στο Champions League και φέτος ο ΠΑΟΚ στο Europa League έπαιξαν με τη Ρούμπιν με τις τέσσερις αναμετρήσεις να λήγουν ισόπαλες. Βρέθηκε για πρώτη φορά στην μεγάλη κατηγορία της ρωσικής λίγκας το 2003, όμως κατάφερε να πάρει δύο σερί πρωταθλήματα πέντε χρόνια μετά (2008, 2009).
Είναι ομάδα που επενδύει χρήματα για μεταγραφές, έχει αστέρια στο ρόστερ, και έχει τεθεί ανάμεσα στις καλύτερες των τελευταίων ετών στη χώρα. Προσέχει την άμυνα, με στόπερ τον Ισπανό, Νάβας και τον Ιταλό, Μποκέτι. Περισσότερη ποιότητα υπάρχει από τη μέση και μπροστά, με τους Κασάεφ, Καραντενίζ, Νομπόα, Μάρτινς, Νάτχο αλλά και τον... γνωστό στον Ολυμπιακό, Νέλσον Βαλδές.
Φέτος τερμάτισε 7η στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, όμως έχει κάνει δύο νίκες σε δύο ματς στα πλέι οφ κόντρα σε ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-2) και Ντιναμό Μόσχας (2-0) και πλέον βρίσκεται στην 5η θέση, στο -2 από την 2η (ΤΣΣΚΑ) και στο -10 από την πρώτη (Ζενίτ).
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Ετος ίδρυσης: 1958
Πρόεδρος: Αλεξάντερ Γκούσεφ
Εδρα: «Τσεντράλσκι» (30.133)
Επίσημη ιστοσελίδα: www.rubin-kazan.ru
Τίτλοι: 2 πρωταθλήματα (2008, 2009), 1 σούπερ καπ (2010)
ΠΩΣ ΕΦΤΑΣΕ ΩΣ ΕΔΩ: Γνωστό σε όλους είναι το στόρι της Ρούμπιν καθώς ήταν στον όμιλο του ΠΑΟΚ στο Europa League και όπως και ο Δικέφαλος κατάφερε να αφήσει την Τότεναμ εκτός συνέχειας. Οι Ρώσοι βρέθηκαν στο τελευταίο ματς να χάνουν στην Τούμπα και να παίζουν με δέκα παίκτες, όμως μπόρεσε να σκοράρει και να δραπετεύσει με το 1-1 τσεκάροντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση. Η Σάμροκ Ρόβερς ήταν η τέταρτη ομάδα και σάκος του μποξ για το γκρουπ.
ΑΣΤΕΡΙ: Νέλσον Βαλδές. Πως τα φέρνει η μοίρα κάποιες φορές. Ο Παραγουανός επιθετικός έπαιζε καθημερινά στο ρεπορτάζ του Ολυμπιακού το καλοκαίρι για μεταγραφή, αφού ήταν γνωστό ότι θα φύγει απόμ την Ερκουλες, δεν έπιασε ποτέ λιμάνι, όμως θα βρεθεί στο ίδιο γήπεδο με τους παίκτες των Ερυθρόλευκων. Ο 28χρονος επιθετικός ήταν αυτός που έστειλε την Ρούμπιν Καζάν στους «32» του Europa League με το γκολ στην Τούμπα, το οποίο ήταν το τέταρτο σε έξι ματς στον όμιλο της διοργάνωσης.
ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΑΣ: Ο Κούρμπαν Μπερντίγεφ συνεχίζει να βρίσκεται στον πάγκο. Με... προσοχή στην άμυνα και αυτοματισμούς από το κέντρο και μπροστά, η Ρούμπιν μπορεί να κάνει πάντα τη ζημιά. Το επιθετικό κομμάτι της επίθεσης βασίζεται στην ατομική ποιότητα και στα στημένα. O 58χρονος τεχνικός από το Τουρκμενιστάν είναι εκείνος που έβγαλε την ομάδα από την αφάνεια καθώς την ανέλαβε από όταν βρισκόταν στην τρίτη κατηγορία το 2001 και την την οδήγησε σε δύο σερί πρωταθλήματα, Μάλιστα μέχρι πρότινος εκτελούσε και χρέη αντιπροέδρου.
ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ: Το «Τσεντράλσκι» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες του το 1960, όμως η Ρούμπιν ετοιμάζεται να το εγκαταλείψει, καθώς σε περίπου έναν χρόνο από τώρα θα μετακομίσει στο νεόκτιστο στάδιο της πόλης χωρητικότητας 45.000 θεατών (η ονομασία του δεν έχει ακόμη αποφασιστεί). Από το ξεκίνημα της φετινής σεζόν στην Ρωσία η ομάδα αγωνίζεται σε συνθετικό χλοοτάπητα, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο αγωνιστικός χώρος ήταν σε τραγική κατάσταση τον χειμώνα.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ vs ΡΩΣΙΑ
Δεν έχει παίξει ποτέ κόντρα σε ομάδα της Ρωσίας στα κύπελλα πρωταθλητριών ο Ολυμπιακός. Οι Ερυθρόλευκοι τη σεζόν 1975-76 βρήκαν στον δρόμο τους στο κύπελλο πρωταθλητριών της Ντιναμό Κιέβου της τότε Σοβιετικής Ενωσης στον πρώτο γύρο και αποκλείστηκαν με 2-2 στο γήπεδο της Τούμπας (λόγω τιμωρίας) και με 1-0 στην Ουκρανία.
ΡΟΥΜΠΙΝ vs ΕΛΛΑΔΑ
Παναθηναϊκός-Ρούμπιν Καζάν 0-0 (Champions League 2010-11)
Ρούμπιν Καζάν-Παναθηναϊκός 1-1 (Champions League 2010-11)
Ρούμπιν Καζάν-ΠΑΟΚ 2-2 (Europa League)
ΠΑΟΚ-Ρούμπιν Καζάν 1-1 (Europa League)
ΠΟΛΗ: Το Καζάν είναι η πρωτεύουσα και η μεγαλύτερη πόλη τη δημοκρατίας του Ταταρστάν στην Ρωσία. Με πληθυσμό 1.100.000 κατοίκους είναι η 8η μεγαλύτερη πόλη της χώρας. Εκτίνεται στις όχθες του Βόλγα αλλά και των ποταμών Καζάνκα. Από το 2009 είναι η τρίτη πρωτεύουσα της Ρωσίας, ενώ την ίδια χρονιά επιλέχθηκε σαν αθλητική πρωτεύουσα της χώρας. Το κρεμλίνο της (σ.σ. το σπίτι του άρχοντα, το σημείο από το οποίο ξεκινούσε να χτίζεται η πόλη) του Καζάν είναι από το πιο όμορφα της χώρας και θεωρείται μνημείο παγκόσμιας κληνομιάς.
ΡΟΣΤΕΡ

Τερματοφύλακες
1. Σεργκέι Ριζικόφ (Ρωσία, 30)
24. Γκιέντριους Αρλάουσκις (Λιθουανία, 23)

Αμυντικοί
4. Θέσαρ Νάβας (Ισπανία, 31)
22. Αλεξάντρ Ορένκοφ (Ρωσία, 27)
27. Σαλβατόρε Μποκέτι (Ιταλία, 24)
67. Σόλομον Κβερκβέλια (Γεωργία, 19)
76. Ρόμαν Σαρόνοφ (Ρωσία, 34)
3. Κρίστιαν Ανσάλντι (Αργεντινή, 24)
2. Όλεγκ Κουζμίν (Ρωσία, 30)
19. Βιτάλι Καλεσίν (Ρωσία, 30)

Μέσοι
15. Σεργκέι Κίσλιακ (Λευκορωσία, 24)
8. Αλεξάντρ Ριαζάντσεφ (Ρώσος, 24)
66. Μπίμπρας Νάτχο (Ισραήλ, 23)
9. Πετρ Νεμόφ (Ρωσία, 27)
61. Γκοκντενίζ Καραντενίζ (Τουρκία, 31)
7. Πετρ Μπιστρόφ (Ρωσία, 32)
16. Κρίστιαν Νομπόα (Εκουαδόρ, 26)
87. Κάρλος Εντουάρντο (Βραζιλία, 24)
10. Άλαν Κασάεφ (Ρωσία, 25)

Επιθετικοί
5. Ομπαφέμι Μάρτινς (Νιγηρία, 26)
11. Ιγκόρ Λεμπεντένκο (Ρωσία, 28)
20. Νέλσον Βαλδές (Παραγουάη, 27)
25. Βλάντιμιρ Ντιαντιούν (Ρωσία, 23)
26. Αλεξέι Μεντβέντεφ (Ρωσία, 34)
33. Ιγκόρ Πορτνιάγκιν (Ρωσία, 22)
 πηγή:gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: