Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ για μεγάλα πράγματα, προπονητής με… πετροδόλαρα!!

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για τη σπουδαία πρόκριση του ΠΑΟΚ, την πρωτιά στον όμιλο και το... μπουρλότο που έβαλαν οι δηλώσεις Μπόλονι.

ΠΑΟΚ για μεγάλα πράγματα, προπονητής με… πετροδόλαρα
Αυτός ο ΠΑΟΚ, με τον σοβαρό Γκαρσία, τους καλούς αμυντικούς, τον σπουδαίο Λίνο, τον πολύτιμο Έτο, τον Ίβιτς που τρέχει σαν 20χρονος, τον Βιεϊρίνια που έχει όρεξη για καταξίωση με τη… σέσουλα (ενδεχομένως να κυνηγάει και τη μεγάλη μεταγραφή στο εξωτερικό), το… ελάφι Γεωργιάδη να περνάει σαν σταματημένους τους αντιπάλους και τον Αθανασιάδη να έχει την ωριμότητα 35χρονου επιθετικού, ο «Δικέφαλος» μπορεί να ελπίζει σε… μεγάλη πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ.

Στην κλήρωση (Παρασκευή) της Νιόν, αν όλα πάνε καλά και δεν έρθει στο δρόμο του κάποιος σπουδαίος σύλλογος με παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, η πρόκριση στη φάση των «16» μόνο θαύμα δε θα αποτελεί. Αλλωστε και την περσινή χρονιά η ατυχία ήταν εκείνη που σταμάτησε τον ΠΑΟΚ στην παγωμένη Μόσχα (1-1 με την ΤΣΣΚΑ) και δεν τον έστειλε στις 16 καλύτερες ομάδες του Γιουρόπα Λιγκ.

Ο φετινός ΠΑΟΚ δεν έχει χάσει σε κανέναν ευρωπαϊκό του αγώνα. Σε 10 παιχνίδια είναι αήττητος και με τον ευρωπαϊκό μανδύα πάντα στις αποσκευές του μπορεί να κάνει… θαύματα. Οι παίκτες του είναι έτοιμοι (ο καθένας για διαφορετικούς λόγους) για την υπέρβαση στην Ευρώπη και το γεγονός ότι πήρε το «Χ» (άξιζε και τη νίκη) στο ματς με την Ρούμπιν και ότι τοποθετήθηκε στο γκρουπ των ισχυρών, ενισχύει όλα τα παραπάνω.

Το μόνο που απομένει πλέον είναι ο Θόδωρος Ζαγοράκης, ο οποίος θα βρεθεί στη Νιόν για πρώτη φορά (σε κλήρωση), να είναι γουρλής και να φέρει στο δρόμο της ομάδας του έναν αντίπαλο στα μέτρα της. Και μετά, όπως είπε και ο Κοστίν Λαζάρ στην «SportDay», μπορεί ο ΠΑΟΚ να συναντήσει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ…

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ, ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ…

Αυτό που συμβαίνει στον ΠΑΟΚ δεν έχει προηγούμενο… Η ομάδα τερμάτισε πρώτη στον όμιλό της, είναι αήττητη σε ένα σερί 11 αγώνων στο Γιουρόπα Λιγκ, μπήκε στο γκρουπ των ισχυρών και τα προβλήματα αυξάνονται παρά να μειώνονται.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς με την Ρούμπιν, ο Λάζλο Μπόλονι άφησε τους πάντες… παγωτό. «Δέχθηκα πρόταση από τη Σαουδική Αραβία, αλλά δεν είναι αλήθεια ότι αρνήθηκα μέχρι αυτή τη στιγμή. Είμαι ένας επαγγελματίας προπονητής . Η ζωή δεν είναι εύκολη σε αυτό το επάγγελμα και πρέπει να αναλύσω όλα τα δεδομένα». Κι από εκείνο το σημείο και μετά οι διαβουλεύσεις είναι αρκετές.

Οι διοικούντες στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ πραγματοποίησαν έκτακτο Δ.Σ. και αποφάσισαν να συναντηθεί σήμερα ο Ζήσης Βρύζας με τον Ρουμάνο προπονητή για να ξεκαθαριστούν οι προθέσεις του. Λέτε, ενώ ο Ζαγοράκης θα βρίσκεται στη Νιόν για την κλήρωση του Γιουρόπα Λιγκ, ο Βρύζας να μην ξέρει αν ο Μπόλονι τού απαντήσει θετικά στο ζήτημα παραμονής του στον ΠΑΟΚ; Αυτά δε γίνονται πουθενά…

Πάντως αν αληθεύουν οι πληροφορίες για διετές συμβόλαιο, που προτάθηκε στον Ρουμάνο, με ετήσιες απολαβές 2 εκατομμύρια ευρώ, τότε ο Μπόλονι καλά κάνει και σκέφτεται την μετακόμισή του στη Σαουδική Αραβία. Το πρόβλημα, όμως, είναι ότι ο Ρουμάνος δεν ξεκαθαρίζει τα πράγματα. Ας βγει κι ας πει την ΟΛΗ την αλήθεια. Να μην αφήσει καμία… σκιά. Και τότε όλοι, ακόμη κι αυτοί που τον κριτικάρουν για το τάιμινγκ των δηλώσεών του, θα του βγάλουν το καπέλο και θα σεβαστούν την απόφασή του.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: