Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Από Δεκέμβρη στον Φλεβάρη!!

Η κληρωτίδα έβγαλε αντίπαλο τη Ρούμπιν για Ολυμπιακό και την Ουντινέζε για ΠΑΟΚ, στους "32" του Γιουρόπα. Πώς θα είναι, όμως, στα μέσα Φεβρουαρίου οι τέσσερις ομάδες; Ο σκύλος αναλύει...

Από Δεκέμβρη στον Φλεβάρη!
Τόσο οι "ερυθρόλευκοι" όσο και ο "δικέφαλος του Βορρά" έχουν αυξημένες πιθανότητες να προκριθούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, από την άποψη πως απέφυγαν πιο δύσκολες ομάδες.
Το ζήτημα, όμως, είναι να δούμε σε ποια κατάσταση θα βρίσκονται εκείνο το διάστημα ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ, όσο και οι αντίπαλοί τους. Από την άποψη, τουλάχιστον, του προγράμματος που θα έχουν στα εγχώρια πρωταθλήματά τους, αλλά και τις... ειδικές καιρικές συνθήκες, στα βάθη της Ρωσίας.
Ανέτοιμη, αλλά πολύ... κρύο!
Ο Ολυμπιακός, για παράδειγμα, καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ρούμπιν Καζάν, η οποία από τις 27 Νοεμβρίου δεν έχει εγχώριες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Το πρωτάθλημα στη Ρωσία θα αρχίσει ξανά στις 3 Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι στα παιχνίδια εναντίον των "ερυθρόλευκων", στις 16 και 23 Φεβρουαρίου, θα βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας της.
Κάτι που, θεωρητικά, είναι πολύ καλό, από την άποψη πως δεν θα είναι έτοιμη για ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, μετά από τρίμηνη αποχή από αγωνιστικές υποχρεώσεις. Την ώρα, μάλιστα, που ο Ολυμπιακός θα προέρχεται από έναν "γεμάτο" μήνα με παιχνίδια στην Ελλάδα.
Από την άλλη, όμως, δεν πρέπει να παραβλέψουμε το... κρύο που υπάρχει εκείνη την περίοδο στη Ρωσία, αν και ο καιρός "γλυκαίνει" εκείνο το διάστημα. Οι καιρικές συνθήκες είναι πάντα ένας πολύ σημαντικός παράγοντας και μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως σε αυτό το θέμα αναφέρθηκαν στις πρώτες τους δηλώσεις, μετά την κλήρωση, τόσο ο Βαλβέρδε όσο και οι παίκτες του.
Αντίστοιχα, οι Πειραιώτες το ίδιο διάστημα αγωνίζονται εντός έδρας εναντίον της ΑΕΚ (12/2) και του Πανιωνίου (18/2) και εκτός έδρας εναντίον του ΟΦΗ (26/2).
Βολεύει να παραμείνει... κορυφή!
Στην κορυφή του ιταλικού πρωταθλήματος βρίσκεται αυτό το διάστημα η Ουντινέζε, μαζί με τη Γιουβέντους (από 30 βαθμούς και οι δύο), με τη Μίλαν να ακολουθεί λίγο πιο πίσω (28 βαθμούς).
Το διάστημα που θα δώσει τα δύο παιχνίδια εναντίον του ΠΑΟΚ ο ιταλικός σύλλογος (16/2 και 23/2), θα αντιμετωπίσει τη Μίλαν (12/2) και την Κάλιαρι (19/2) εντός έδρας και την Μπολόνια εκτός (26/2). Δεν είναι λίγο πριν από το πρώτο ματς να υπάρχει το ντέρμπι κορυφής (;) με τη Μίλαν...
Αντίστοιχα, βέβαια και ο ΠΑΟΚ έχει δύσκολο πρόγραμμα. Στις 12/2 ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει τον επικίνδυνο ΟΦΗ (άρα θα έχει συν ένα κουραστικό εγχώριο ταξίδι στις "αποσκευές" του), ενώ στις 19/2 φιλοξενεί τον Άρη στην Τούμπα, στο ντέρμπι του Βορρά, και στις 26/2 κατεβαίνει στην Αθήνα για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό!
Αυτά είναι τα δεδομένα για Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, αλλά και τους αντιπάλους τους, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχουν. Κανείς, φυσικά, δεν μπορεί να ξέρει την κατάσταση που θα βρίσκονται τότε οι τέσσερις ομάδες, αλλά αυτό δεν αναιρεί ότι ο μεγαλύτερος αντίπαλος του Ολυμπιακού στη Ρωσία, για παράδειγμα, μπορεί να είναι το κρύο που θα αντιμετωπίσει. Ή ότι το ντέρμπι της Ουντινέζε εναντίον της Μίλαν, μπορεί να βοηθήσει τα μέγιστα τον ΠΑΟΚ να πάρει κάτι θετικό στο πρώτο μεταξύ τους ματς...

πηγή: sportdog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: