Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μπόλονι άνοιξε θέματα στον ΠΑΟΚ!!

Τη μυθική πρόταση που δέχτηκε ο Ρουμάνος κόουτς από τη Σαουδική Αραβία είναι λογικό -από οικονομικής άποψης- να τη σκέφτεται. Μήπως, όμως, του έδωσε λαβή κι η υπάρχουσα κατάσταση στον "Δικέφαλο"; Γράφει ο Ευγένιος Δαδαλιάρας.


Ο Μπόλονι άνοιξε θέματα στον ΠΑΟΚ
Κάθε νόμισμα, ως γνωστόν, έχει δύο όψεις. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση της πρότασης που έχει στα χέρια του ο Λάσλο Μπόλονι από τη Σαουδική Αραβία. Είναι ένα ζήτημα που μπορεί κανείς να το δει από δύο πλευρές. Από αυτή του ίδιου του ενδιαφερόμενου, δηλαδή του Ρουμάνου τεχνικού, αλλά και από αυτή του ΠΑΟΚ. Έτσι θα προσπαθήσουμε να το εξετάσουμε σε αυτό το άρθρο.
Κατ' αρχήν, σε ό,τι αφορά στην πλευρά του Μπόλονι, ποιος αλήθεια στη θέση του δεν θα καλοσκέφτονταν μια πρόταση της τάξης των δύο εκατομμυρίων ευρώ; Ειδικά στην εποχή της οικονομικής κρίσης που βιώνει ολόκληρη η Ευρώπη, μια τέτοια πρόταση μοιάζει με μάννα εξ ουρανού. Δικαιολογείται πέρα για πέρα, λοιπόν, ο Ρουμάνος τεχνικός να εξετάζει με προσοχή την προσφορά που του έγινε.
Στην πλευρά του ΠΑΟΚ τώρα, είναι λογικό να έρχονται προ εκπλήξεως οι "ασπρόμαυροι" με τον τρόπο που έβγαλε το θέμα ο Ρουμάνος προς τα έξω. Τη στιγμή που έγινε συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών και δεν υπήρξε συνέχεια από τον Μπόλονι, δεν είναι παράλογο να αισθανθούν τον απόλυτο αιφνιδιασμό οι διοικούντες από τη δήλωση που έκανε ο προπονητής της ομάδας στη συνέντευξη Τύπου περί των σκέψεων που κάνει για την πρόταση που έχει στα χέρια του από τη Σαουδική Αραβία.
Το φάουλ του Λάσλο...
Πέρα από το ανθρώπινο που αποδίδουμε στον Μπόλονι, πάντως, πρέπει να επισημάνουμε το φάουλ που έκανε. Φάουλ αντιαθλητικό, μάλιστα, για να μιλήσουμε στη γλώσσα του ποδοσφαίρου. Γιατί, δεν μπορεί να βγαίνει ο προπονητής της ομάδας και να... ξεφουρνίζει στη συνέντευξη Τύπου μια σκέψη και μια προοπτική, τη στιγμή που η διοίκηση δεν είναι απολύτως ενήμερη για αυτό που έχει κατά νου να πει δημοσίως.
Ο Μπόλονι μπορεί να είναι έμπειρος και τιμημένος κόουτς, μπορεί να έχει παρουσιάσει έργο μέχρι τώρα στην ομάδα, όμως, δεν παύει να είναι υπάλληλος του ΠΑΟΚ. Κι ως υπάλληλος, οφείλει να βάλει τον σύλλογο πάνω από τον εαυτό του. Κάτι που σημαίνει ότι πρώτα έπρεπε να ξεκαθαρίσει απολύτως την κατάσταση με τους διοικούντες τον ΠΑΟΚ και μετά να βγει να μιλήσει δημοσίως.
Ο Μπόλονι, είτε το κατάλαβε είτε όχι, με αυτό που είπε στη συνέντευξη Τύπου έβαλε μπουρλότο στην ομάδα. Και μάλιστα, το έπραξε σε μια βραδιά χαράς. Ακόμη χειρότερα, δηλαδή! Επιπλέον, άφησε ανοικτό το θέμα φυγής του από την ομάδα, που συνεπάγεται ανακατωσούρα στα αποδυτήρια.
...και το λάθος της διοίκησης
Φάουλ δεν έκανε, όμως, μόνο ο Μπόλονι. Λάθη έχει κάνει και η διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και μάλιστα απανωτά. Με πρώτο και καλύτερο το γεγονός ότι δεν έχει μιλήσει ανοικτά ακόμη στον κόσμο της ομάδας σχετικά με την υπάρχουσα κατάσταση και το σχέδιο που υπάρχει για το μέλλον.
Ο Μπόλονι άνοιξε με τον τρόπο του πολλά θέματα στον "Δικέφαλο". Διότι, με αυτό που πέταξε στη συνέντευξη Τύπου είναι σαν να είπε ότι στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο (π.χ. η διεκδίκηση υψηλών στόχων) που να λειτουργήσει ως αντίβαρο, για να αποφασίσει να μείνει στην ομάδα και στην Ευρώπη και όχι να "θαφτεί" προπονητικά στο ανύπαρκτο πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας.
Εύλογα δημιουργείται το ερώτημα, "γιατί στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει ισχυρό κίνητρο, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα οδεύει στους "32" του Europa League μπαίνοντας ως ισχυρή στην κλήρωση, στο Κύπελλο Ελλάδας τώρα ξεκινάει τις υποχρεώσεις της και στο πρωτάθλημα έχει την ευκαιρία να ανακάμψει"; Μήπως διότι στη συζήτηση που είχε με τους διοικούντες του μεταφέρθηκε ότι θα αποδυναμωθεί το ρόστερ και ότι είναι ειλημμένη η απόφαση για σκληρή οικονομική πολιτική και μεγάλη λιτότητα;
Η διοίκηση του ΠΑΟΚ για άλλη μία φορά άργησε να βγει δημοσίως και να τοποθετηθεί, ώστε να προϊδεάσει τους φίλους της ομάδας γι' αυτά που έρχονται. Οι εξελίξεις, δυστυχώς για τους διοικούντες, για άλλη μία φορά τους πρόλαβαν -όπως πολλές φορές συνέβη από το περασμένο καλοκαίρι και δώθε. Τώρα, τρέχουν οι "ασπρόμαυροι". Τη φωτιά θα μπορούσαν να την προλάβουν, όμως, πριν ανάψει...
Υ.Γ.: Η διοίκηση του ΠΑΟΚ οφείλει μια απάντηση και στη δήλωση του Βλάνταν Ίβιτς περί των εσόδων που έχουν φέρει ο ίδιος και οι συμπαίκτες του τα χρόνια που είναι στην ομάδα και παρά το γεγονός αυτό οι διοικούντες θέλουν να κάνουν μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών. Δεν μπορεί ένας παίκτης να "ξεφωνίζει" δημοσίως και να μην παίρνει απάντηση.
Υ.Γ. 1: Ο Βλάνταν Ίβιτς και ο κάθε Βλάνταν Ίβιτς όταν θέλει να στείλει το μήνυμά του στη διοίκηση ή να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, καλό είναι να μην βάζει τους δημοσιογράφους στη μέση. Οι δημοσιογράφοι που σέβονται τη δουλειά τους δεν γράφουν επειδή έτσι τους ήρθε, αλλά με βάση τις πληροφορίες που έχουν. Κατά σύμπτωση, την ώρα που έλεγε ό,τι έλεγε ο Ίβιτς στην τηλεόραση, στο ίδιο κανάλι ο Παντελής Κωνσταντινίδης δήλωνε ότι είναι ειλημμένη απόφαση από τη διοίκηση του ΠΑΟΚ να πάει σε σφιχτή οικονομική πολιτική. Άρα, ποιοι δημοσιογράφοι ευθύνονται για τα συμβόλαια των παικτών που θέλει να μειώσει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ;
Πηγή: olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: