Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί και στην οκτάδα αν…!

Ο Τόλης Κοτζιάς γράφει για την πρόκριση του Ολυμπιακού στο "Τop 16" της Ευρωλίγκας και εξηγεί τι πρέπει να κάνει για να βρεθεί ακόμα και στην οκτάδα.

Ο Ολυμπιακός θα βρεθεί και στην οκτάδα αν…
Να, λοιπόν, που φθάσαμε μία αγωνιστική πριν από το τέλος της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός έβαλε στο τσεπάκι του το εισιτήριο της πρόκρισης για το TOP-16. Δεν είναι δα καμιά επιτυχία, όπως άλλωστε είπε και ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Για τον Ολυμπιακό μιλάμε! Μπήκαν, όμως, στο περιθώριο οι ανησυχίες πολλών ή μάλλον αρκετών, που δεν έβλεπαν την ομάδα του Πειραιά να προκρίνεται…
Ποια θέση θα πάρει ο Ολυμπιακός, θα το δούμε την άλλη εβδομάδα. Μάλλον πρώτο τον βλέπουμε, καθώς να χάσει στη Νανσί μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο και συν τοις άλλοις θεωρούμε πως η Καντού θα νικήσει την Φενέρ. Όπως και να έχει, ο Ολυμπιακός θα είναι ή πρώτος ή δεύτερος, μιας και όπως είπαμε είναι απίθανο να χάσει στην Γαλλία.
Αν πάρουμε ως δεδομένο πως θα καταταγεί πρώτος, ο δρόμος προς την οκτάδα δεν θα είναι και τόσο δύσβατος. Υπάρχουν πολλοί λόγοι, που το στηρίζουμε αυτό. Ο πρώτος έχει να κάνει με την πρόοδο, που λογικά θα εμφανίζει στην απόδοση του ο Ολυμπιακός όσο περνάει ο καιρός. Ένας άλλος αφορά στο ΣΕΦ, το οποίο μέχρι στιγμής είναι άτρωτο, τι κι αν ο κόσμος δεν βοηθάει όσο πρέπει. Και ένας τρίτος λόγος έχει να κάνει με την πολύ πιθανή ενίσχυση του ρόστερ.
Με έναν ή δύο παίκτες ποιότητας ακόμη, οι Πειραιώτες σίγουρα θα είναι πάρα πολύ πιο ανταγωνιστικοί σε σχέση με αυτό, που βλέπουμε μέχρι στιγμής. Τώρα η προσοχή των αντιπάλων στρέφεται σε μεγάλο ποσοστό στον Βασίλη Σπανούλη. Με δύο ποιοτικούς ακόμη παίκτες, ο πονοκέφαλος των «εχθρών» του Ολυμπιακού θα είναι αφάνταστα μεγάλος.
Και βέβαια σε όλα αυτά, πρέπει να βάλουμε και ότι αντίπαλοι στην επόμενη φάση δεν θα είναι η ΤΣΣΚΑ, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ. Πάντα, βέβαια, ως δεδομένο ότι ο Ολυμπιακός θα βγει πρώτος.

Αυτή η εκτίμηση, αυτή η τοποθέτηση εννοείται πως δεν είναι θέσφατο, τα πάντα μπορούν να ανατραπούν και άλλωστε το μπάσκετ είναι άθλημα, που σχεδόν ποτέ δεν μπορείς να βάλεις το χέρι σου στην φωτιά. Τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο. Η μοίρα, όμως, του Ολυμπιακού από την στιγμή, που πέρασε στους «16» του θεσμού, διαγράφεται όχι ακριβώς ιδανική, αλλά πολύ καλή, αν αναλογιστούμε εκτός των άλλων ότι είναι μία ομάδα, που όχι αδικαιολόγητα έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για το «ποιόν» της.
Για παρατηρήσεις ή οτιδήποτε άλλο θέλετε, ο τρόπος είναι ένας: στο facebook (Tolis Kotzias B).
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: