Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Ολη η Σαουδική Αραβία στα πόδια του!!

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον Βλάσση Τσάκα που δεν βρίσκει Πρίγκιπες, αλλά αυτοί κινούν... γη και ουρανό για να κάνουν deal με τον άνθρωπό τους!

Ολη η Σαουδική Αραβία στα πόδια του
ΕΛΑ, ρε Τσάκα, και πώς θα χάσεις. Και τι έγινε που τον πούλησε αυτός ο Σουλτάν Μπιν Νάσερ Μπιν Αμπντούλ Ραχμάν Αλ Σαούντ. Το μοναστήρι να είναι καλά. Κι ο Βλάσσης. Οπως λοιπόν τα μοναστήρια είναι γεμάτα καλόγερους, έτσι η Σαουδική Αραβία είναι γεμάτη πρίγκιπες.
Οπως είχε πει κάποτε ο Χάρρυ Κλυνν για τους προέδρους στην Ελλάδα, έτσι και ρίξεις πέτρα στη Σαουδική Αραβία ή σκύλο θα χτυπήσεις ή πρίγκιπα. Πιο πολλοί είναι οι πρίγκιπες στη Σαουδική Αραβία απ' ό,τι οι Παπαδόπουλοι στον τηλεφωνικό κατάλογο. Δεν μιλάμε δηλαδή για περιορισμένο αριθμό αντιτύπων.
Μιλιούνια από πρίγκιπες υπάρχουνε. Αν έχασε λοιπόν ο Τσάκας στο δρόμο τον Αλ Σαούντ, δεν θα έβρισκε άλλον; Κι επειδή όπως λέει μια παροιμία από την Τζέντα, των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, ο Τσάκας πήρε τα μέτρα του.
Δεν αρκέστηκε αυτήν τη φορά σε έναν και μόνο πρίγκιπα. Βρήκε άκρη με ολόκληρο κονσόρτσιουμ. Τουλάχιστον τρεις είναι οι καινούργιοι πρίγκιπες και μίνιμουμ δύο οι πριγκιπέσσες. Αν δηλαδή κωλώσουν κάποιοι και την κάνουνε γυριστή όπως ο Αλ Σαούντ, θα έχει άλλους δύο τρεις καβάντζα. Δεν πρόκειται να μείνει ρέστος από πρίγκιπες. Γι' αυτό και στο μπανκ γκαραντί των 15 εκατομμυρίων ευρώ δεν υπάρχει από κάτω υπογραφή. Ο Τσάκας φρόντισε να κάνει αυτό που είχε υποχρέωση: να δείξει τα λεφτά. Κι ας μην υπογράφει από κάτω κανένας.
Εχει ανάγκη άλλωστε ο οποιοσδήποτε πρίγκιπας από διαφήμιση και λεζάντα επειδή έδειξε 16 ψωροεκατομμύρια; Για πρίγκιπες μιλάμε. Οχι για Νοτιάδες που στέλνουνε εκατόν πενήντα χιλιάρικα στην ΑΕΚ και το κάνουνε βούκινο. Αν οι Ελληνες κάνανε δέκα χρόνια να καταλάβουνε την Τροία, ο Βλάσαης Τσάκας έχει κάνει Τζέντα και Ριάντ πουτάνες. Αιχμάλωτους τους έχει πάρει όλους. Ολη η Σαουδική Αραβία είναι στα πόδια του.
Στην ουρά περιμένουν οι πρίγκιπες ποιος θα μιλήσει μαζί του. Εδώ ακριβώς είναι που ισχύει η παλιά ανατολίτικη ρήση ότι αν δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό, πάει το βουνό στον Μωάμεθ. Ετσι ακριβώς και με τον Τσάκα. Δεν ψάχνει ο Τσάκας να βρει τους πρίγκιπες. Οι πρίγκιπες είναι που κινούν γη και ουρανό για να βρουν τον Τσάκα. Μόλις λοιπόν διέρρευσε ότι υπαναχώρησε ο Αλ Σαούντ, οι πρίγκιπες έκαναν αγώνα δρόμου ποιος θα πλευρίσει πρώτος τον Τσάκα για να του κλείσει τη δουλειά με τον Παναθηναϊκό.
Κι ο Τσάκας, επειδή είχε καεί στο χυλό, φύσαγε και το γιαούρτι. Εξέταζε μετά προσοχής τα πριγκιπικά βιογραφικά και κάθε τόσο πεταγότανε ινκόγκνιτο στην Τζέντα για να τους περάσει από ακρόαση. Στην ουρά και στο περίμενε είχε τους πρίγκιπες ο Τσάκας. Κι έναν έναν τους πέρναγε από οντισιόν, μέχρι να καταλήξει στους καλύτερους και τους πλέον φερέγγυους. Δεν είναι ότι βρήκε δύο τρεις πρίγκιπες από το σωρό να τους φέρει στην Ελλάδα. Ο άνθρωπος έκανε σοβαρή δουλειά. Εκανε έρευνα αγοράς και φέρνει τους καλύτερους. Πρίγκιπες και πριγκιπέσσες να γλείφεις και τα δάχτυλά σου.
Σταμάτησε να μιλάει με παιδαρέλια και ασχολήθηκε μόνο με άντρες
ΟΥΑΙ υμίν γραμματείς, Φαρισαίοι και λοιποί υποκριτές που έχετε το θράσος να αμφισβητείτε έναν Βλάσση Τσάκα. Η εξομολόγησή του σχετικά με τον Αλ Σαούντ ήταν λες κι άκουγες μονόλογο της Μάρθας Βούρτση σε ελληνική ταινία: «Δεν άντεχα άλλο. Αυτό το παιδί με απογοήτευσε και απογοήτευσε και τον κύριο Γιάννη. Εξαντλήθηκε η υπομονή μου γιατί ήταν ασυνεπής σ' αυτά που έλεγε. Δεν πήγαινε άλλο. Κράτησα όσο μπορούσα την κατάσταση, αλλά τέλος. Μόνο εγώ ξέρω τι τράβηξα τόσο καιρό».
Πράγματι. Ο σοβαρός, ο αξιοπρεπής, ο φερέγγυος Τσάκας είχε την ατυχία να πέσει πάνω σ' ένα παιδάκι 28 χρόνων. Το 1983 γεννηθείς είναι ο πρίγκιπας. Οσο είναι δηλαδή και ο Κλέιτον. Και με τι μυαλό; Οι πρίγκιπες στη Σαουδική Αραβία είναι, μετά συγχωρήσεως, σαν τους τσιγγάνους στην Ελλάδα. Από μικρά οι μεν παίζουνε με τα Ντάτσουν και οι δε με τις Φεράρι και τις Πόρσε.
Γι' αυτό κι ο Τσάκας το πρώτο που ζήταγε από επόμενους υποψήφιους για επενδυτές στον Παναθηναϊκό πρίγκιπες ήταν η αστυνομική ταυτότητα. Σταμάτησε να μιλάει με παιδαρέλια κι ασχολήθηκε μόνο με άντρες. Και γι' αυτόν που κατέληξε βάζει το χέρι του στη φωτιά: «Ο νέος πρίγκιπας θα βρίσκεται εδώ μέσα στο Σαββατοκύριακο. Είναι σωστός, ώριμος στις αποφάσεις του, γιατί είναι γύρω στα 40, και δεν θα κάνει πίσω».
Μια δεύτερη ευκαιρία στον Βαγγέλη και τον Νικόλα
Ο,ΤΙ είναι να γίνει στον Παναθηναϊκό, πάντως, πρέπει να γίνει γρήγορα. Ο Βαγγέλης και οι άλλοι στον Πειραιά ακονίζουνε τα μαχαίρια. Ο Σάββας έχει πάρει φόρα και δεν κρατιέται με τίποτα. Ποιος θα τους παλέψει; Ο Γόντικας; Ο Τσάκας έκανε ήδη την πρόταση για πρόεδρο τον Θανάση Γιαννακόπουλο. Ο «τυφώνας», όμως, αρνήθηκε ευγενικά.
Ο προβληματισμός είναι έντονος. Πρίγκιπα βρίσκεις. Πρόεδρο δεν βρίσκεις. Μην πάνε δηλαδή σε κανέναν Κωνσταντόπουλο όπως ο Τζίγγερ. Η ταπεινότητά μου, λοιπόν, έχει να υποβάλει την εξής πρόταση: να στραφεί ο Τσάκας στη λύση Πατέρα. Οχι στη Λίτσα Πατέρα. Στον Νικόλα Πατέρα. Στον πρόεδρο του νταμπλ. Στον άνθρωπο που νίκησε Κόκκαλη και Γκαγκάτση. Στον άνθρωπο για τον οποίο όλοι οι οργανωμένοι πίνουνε νερό στο όνομά του.
Μπορεί ο Πατέρας από τότε που έφυγε από πρόεδρος να μην ξαναπάτησε το πόδι του στο γήπεδο, αλλά τον Παναθηναϊκό τον έχει πάντα μέσα στην καρδιά του. Αν απευθυνθεί σ' αυτόν ο ίδιος ο πρίγκιπας προσωπικά, δεν πρόκειται να πει «όχι». Θα θέσει εαυτόν στη διάθεση του Παναθηναϊκού. Για να έχει το ελληνικό ποδόσφαιρο μια δεύτερη ευκαιρία να είναι μαζί Βαγγέλης και Νικόλας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: