Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Η προσπάθεια για το «διπλό» στην Ρόδο με στόχο το 4Χ4!!


paok panionios basket
Θα αποτελούσε τεράστιο ψυχολογικό βάρος μια 6η σερί επίσημη ήττα σε Ελλάδα και Ευρώπη. Και με βάση την λογική η 6η θα φέρει και την 7η στο Σολέ. Για αυτό και στο αυριανό παιχνίδις την Ρόδο η νίκη είναι μονόδρομος για τον ΠΑΟΚ, όσο δύσκολη και αν είναι αυτή η αποστολή απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε καλή φόρμα και στην έδρα της δεν αφήνει κανέναν αντίπαλο να αναπνεύσει.
Άλλωστε ο ΠΑΟΚ σε επίπεδο πρωταθλήματος δεν έχει κερδίσει ποτέ στο Βενετόκλειο. Πέντε ματς, πέντε ήττες… Μόνο μια επιτυχία εκεί σε ένα παιχνίδι κυπέλλου την περίοδο 2008-09… Σε κάθε περίπτωση ο αναιμικός αυτή την εποχή Δικέφαλος θα πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κάνει το μπρέικ στην Ρόδο, έχοντας μετά την ευκαιρία για άλλες τρεις νίκες με Άρη («Παλατάκι»), ΚΑΟΔ (Δράμα) και Ίκαρο («Παλατάκι») μέχρι το κλείσιμο του πρώτου γύρου. Τουλάχιστον έτσι θα αρχίσει να καλύπτει εντός των τοιχών το χαμένο έδαφος.
Το ευχάριστο για τον Μαρκόπουλο είναι ότι χθες είχε όλους τους παίκτες στην προπόνηση. Μεταξύ αυτών και ο Αντριουσκεβίτσιους που δείχνει καλά και προετοιμάζεται για να πάρει αρκετά λεπτά συμμετοχής, έστω και αν ακόμα είναι ανέτοιμος. Τουλάχιστον θα μπορέσει να ξοεκουράσει τους βασικούς ψηλούς, προκειμένου στην διάρκεια του αγώνα να πάρουν ανάσες και να μην βγάλουν ένα ακόμα παιχνίδι με… 37άρια.
Μόνο που για να καταφέρει ο ΠΑΟΚ να περάσει νικηφόιρα από το Βενετόκλειο, θα πρέπει να τινάξει στον αέρα όλες τις μέχρι τώρα επιδόσεις του. Για παράδειγμα… Ο Κολοσσός σκοράρει 15.1 πόντους περισσότερους από τον ΠΑΟΚ μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα. Έτσι είναι όταν οι Ροδίτες σουτάρουν βολές με ποσοστό 14.5% μεγαλύτερο από αυτό του ΠΑΟΚ και δίποντα με ποσοστό 8% μεγαλύτερο. Ακόμα οι Ροδίτες έχουν σε μέσους όρους 3.6 ριμπάουντ, 3.2 ασσίστ και 2.8 κλεψίματα παραπάνω από τον ΠΑΟΚ, που υπερτερεί μόνο στα λάθη (κάνει 1.8 λιγότερα ανά αγώνα από τον Κολοσσό) και στην άμυνα (2.8 πόντοι ανά αγώνα καλύτερη αμυντική επίδοση).
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: