Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Φάκελος "ΚΑΕ ΑΡΗΣ": Στο βάθος... Λέσχη ή Πρωτοδικείο!!

Η κατάσταση στον "Αυτοκράτορα" έχει φτάσει σε οριακό σημείο και οι λύσεις φαίνεται να είναι δύο...

Φάκελος "ΚΑΕ ΑΡΗΣ": Στο βάθος... Λέσχη ή Πρωτοδικείο
Αρκετό καιρό, ο μπασκετικός ΑΡΗΣ βρίσκεται σε καθεστώς κινδύνου και τίθεται σε αμφιβολία η βιωσιμότητά του. Δεν αναλύθηκε, αλλά ούτε περιγράφηκε η πραγματικότητα. Ακόμη και το περασμένο καλοκαίρι, όταν πια οι φήμες είχαν φουντώσει περί μεγάλων και σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, οι απόψεις για «διαχειρίσιμα χρέη» μάλλον δεν αποτύπωναν την αλήθεια. Υποβαθμίστηκε το μέγεθος του προβλήματος και μερικές «μεγάλες» κουβέντες που ειπώθηκαν εξελίχθηκαν σε ανεκπλήρωτες υποσχέσεις. Πλέον, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο και οι κίνδυνοι είναι μεγάλοι.
Το κατασχετήριο που επιδόθηκε από τον Σάββα Ηλιάδη για την προσωπική οικεία του Γιάννη Δαμιανίδη, αναδεικνύει πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση. Η ενέργεια αυτή του Ηλιάδη είναι λανθασμένη 100%. Ακόμη κι αν ισχύουν οι πληροφορίες για λογομαχία των δύο ανδρών, προ καιρού. Κατάσχεση προσωπικής περιουσίας όμως, δεν κάνεις, ακόμη κι όταν έχεις 1000 δίκια. Δημοσιοποιείς τα πάντα, αλλά η κατάσχεση είναι κατακριτέα ενέργεια. Πέραν του Ηλιάδη, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΑΡΗΣ έχει υπογράψει κι άλλες επιταγές, άρα ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει η ιδιωτική περιουσία του.
Η απόφαση του Δαμιανίδη να στείλει S.O.S. στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ πηγάζει από την υπόθεση Ηλιάδη και επιβεβαιώνει πως απαγορεύονται άλλες χρονοτριβές. Είναι αναγκαίο να δοθεί μια λύση. Αμφισβητείται όμως, ποιοι θα την δώσουν. Γιατί δεν χρειάζονται μυαλά, αλλά λεφτά. Κανείς δεν δίνει λεφτά.
Οι μέτοχοι της Γένεσις παρότι είναι οι ιδιοκτήτες της εταιρίας διατηρούν απόμακρη θέση, πράγμα αδικαιολόγητο και προφανώς θεωρούν ότι δεν τους βαραίνουν οι ευθύνες για την κατάσταση στη ΚΑΕ γιατί αποχώρησαν διοικητικά, πριν από τέσσερα χρόνια. Εξουσιοδότησαν τον Θανάση Τζεβελέκη να αποφασίσει επί της πρότασης Πρωτοδικείου, ενώ οι ίδιοι ουδέποτε ασχολήθηκαν. Και απορρίφθηκε η πρόταση με την σημείωση ότι θα δοθεί λύση. Πέρασαν δύο εβδομάδες από τότε και λύση δεν είδε κανείς.
Και ο Δαμιανίδης είναι ο εκτεθειμένος σε όλη την ιστορία, διότι ήταν ο άνθρωπος που υπέγραφε, γιατί έκανε ένα τεράστιο λάθος. Εμεινε στη ΚΑΕ πιστεύοντας ότι μπορούσε να τα καταφέρει μόνος του, αναλαμβάνοντας υποχρεώσεις και πρωτοβουλίες που ήταν αδύνατο να τις αντέξει. Πλέον, έχει μπροστά του μια κατάσταση που δεν μπορεί να την ελέγξει. Βλέποντας ότι οι μέτοχοι δεν ασχολούνται, θα αποταθεί και επίσημα στη Λέσχη Φίλων ΑΡΗ, γιατί δεν βλέπει άλλη λύση.
Η Λέσχη, κάποια στιγμή, φαίνεται ότι μάλλον θα αποκτήσει ηγετικό ρόλο στην ΚΑΕ Αρης. Παρότι τούτη τη στιγμή τα στελέχη της Λέσχης υποστηρίζουν –όχι άδικα ίσως- ότι «δεν είναι έτοιμη η Λέσχη για να αντέξει κι αυτό το βάρος, αφού είναι ήδη επιφορτισμένη αυτό της ποδοσφαιρικής ομάδας». Δεν υπεκφεύγουν, πράγματι το φορτίο είναι βαρύ. Αν όμως η κρισιμότητα της κατάστασης, οδηγήσει τον ενιαίο φορέα να αναλάβει επιπλέον πρωτοβουλίες, θα φανεί.
Αν η Λέσχη δεν είναι σε θέση να αναλάβει τη ΚΑΕ, το σύνολο των μετόχων - και όχι συγκεκριμένα πρόσωπα - θα πρέπει να δουν και πάλι τη λύση του Πρωτοδικείου. Και να γίνει σοβαρή προσέγγιση της προοπτικής και από τις δύο πλευρές.
Οι μεν παράγοντες που θέλουν να σχηματίσουν διοίκηση Πρωτοδικείου να ξεκαθαρίσουν ότι «είμαστε αυτοί, μπορούμε να κάνουμε αυτά», για να μην αναφέρονται και ονόματα που δεν ισχύουν. Οι δε μέτοχοι να ξεκαθαρίσουν τι ζητάνε. Γιατί κι αυτό δεν είναι ξεκάθαρο.
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: