Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Διάλεξε να πάρει μαζί του τη Ρούμπιν!!

Πρώτος από τον 1ο όμιλο της Europa League πέρασε ο ΠΑΟΚ στους "32"! Με το 1-1 με τη Ρούμπιν στην Τούμπα, πήρε μαζί του τη ρωσική ομάδα και άφησε εκτός την Τότεναμ. Ο Βιεϊρίνια με πέναλτι το γκολ (15΄). Με 10 έπαιξαν οι Ρώσοι από το 12΄.

Διάλεξε να πάρει μαζί του τη Ρούμπιν!
Ο ΠΑΟΚ έχοντας την σιγουριά της πρόκρισης, δεν είχε το άγχος των Ρώσων οι οποίοι είχαν και το μυαλό τους στην Ιρλανδία και στο ματς της Σάμροκ κόντρα στην Τότεναμ. Η Ρούμπιν στα πρώτα λεπτά έδειχνε περισσότερη διάθεση από τον «δικέφαλο», ωστόσο ο Γλύκος τον οποίο εμπιστεύτηκε ο Μπόλονι για τα δοκάρια της ομάδας του δεν αντιμετώπισε προβλήματα.
«Βέλος» ο Γεωργιάδης, αποβολή και 1-0!
Χωρίς να έχει δείξει τίποτα το ιδιαίτερο ο ΠΑΟΚ στον αγωνιστικό χώρο, μετά από ένα κόρνερ που κέρδισε η ομάδα του Καζάν, βγήκε στην κόντρα με τον Γεωργιάδη που έκανε πλάκα στην άμυνα της Ρόυμπιν.
Ο άσος του «Δικεφάλου» βρέθηκε απέναντι από τον Ριζίκοβ, με τον τερματοφύλακα της ρωσικής ομάδας να τον ανατρέπει και τον διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι αλλά και την κόκκινη κάρτα. Ο Βιεϊρίνια δεν αστόχησε απέναντι στον Αρλάουσκις έκανε το 1-0 και έβαλε τον ΠΑΟΚ στον δρόμο της νίκης.
Απόλυτος έλεγχος
Με παίκτη παραπάνω και με 1-0 μπροστά στο σκορ, οι παίκτες του Λάσλο Μπόλονι έκαναν την πιο σωστή διαχείριση στο παιχνίδι. Η Ρούμπιν δεν μπορούσε να απειλήσει, με τον ΠΑΟΚ να κρατάει μπάλα και ρυθμό, τη στιγμή που προσπαθούσε με προσοχή μήπως σημειώσει και δεύτερο τέρμα για να «καθαρίσει» το ματς.
Τελικά το 1-0 παρέμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου και την Ρούμπιν να την έχουν... ζώσει τα φίδια, καθώς στην ανάπαυλα η Τότεναμ έριχνε τριάρα στην Σάμροκ.
Τον... έφαγε η σιγουριά
Σε τέτοια ματς όταν χαλαρώνεις θα την πληρώσεις. Ο ΠΑΟΚ πίστεψε πως δεν μπορεί να κινδυνέψει από την Ρούμπιν, λόγω της αριθμητικής υπεροχής, αλλά οι Ρώσοι μπόρεσαν στο 48΄ να φέρουν το ματς στα ίσια με το γκολ που σημείωσε ο Βαλντες, ύστερα από το γύρισμα του Καραντενίζ στην περιοχή του Γλύκου.
Μετά το γκολ ο «Δικέφαλος» ισορρόπησε και πάλι το ματς, παίρνοντας τις πρωτοβουλίες των κινήσεων ενώ έκανε και δύο με τρεις ευκαιρίες με τον Λιθουανό τερματοφύλακα της Ρούμπιν να λέει «όχι».
Ικανοποιημένοι και οι δύο
Ο Λάσλο Μπόλονι πέρασε στο 72΄ τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Γεωργιάδη, με τον βραχύσωμο επιθετικό να μην ξεκινάει το ματς καθώς ο Ρουμάνος τεχνικός ήθελε να τον προφυλάξει. Η εικόνα του ματς πάντως δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να έχει τον έλεγχο του αγώνα και την Ρούμπιν να προσπαθεί να βγει μπροστά σε κάποια αντεπίθεση δίχως να το καταφέρνει.
Στο ματς δεν άλλαξε και αυτό δεν... χάλεσε τις δύο ομάδες. ΠΑΟΚ και Ρούμπιν έκαναν το 1-2 στον όμιλο και πέρασαν μαζί στους «32», αφήνοντας εκτός την Τότεναμ που επικράτησε με 4-0 στο Δουβλίνο.

Το φιλμ του αγώνα
90΄+3΄ Λήξη στο ματς
90΄ Στη θέση του Βαλντές περνάει ο Ντιαντιούν
89΄ Σέντρα του Λίνο από τα αριστερά, με τον Φωτάκη να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά αλλά την μπάλα να περνάει πάνω από τα δοκάρια.
83΄ Τελευταία αλλαγή για τον Μπόλονι. Στη θέση του Αρίας περνάει ο Λαζάρ.
80΄ Ο Φωτάκης περνάει στη θέση του Ίβιτς
72΄ Ο Γεωργιάδης αφήνει τη θέση του στον Σαλπιγγίδη
69΄ Η κεφαλιά του Βιεϊρίνια περνάει δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λιθουανού τερματοφύλακα της Ρούμπιν.
62΄ Μακρινό σουτ του Αρίας, μπλοκάρει ο Αρλάουσκις
61΄ Αλλαγή για την Ρούμπιν. Στη θέση του Μάρτινς περνάει ο Μπιστρόβ
57΄ Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ να περάσει ξανά μπροστά στο σκορ. Ο Βιεϊρίνια από τα δεξιά σέντραρε στην περιοχή της Ρούμπιν, η μπάλα στρώθηκε στον Γεωργιάδη αλλά το σουτ του απέκρουσε εντυπωσιακά ο Αρλάουσκις.
51΄ Ο Βιεϊρίνια βρέθηκε απέναντι από τον Αρλάουσκις, αλλά το πλασέ του απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν.
48΄ ΓΚΟΛ για την Ρούμπιν. Ο Καραντενίζ γύρισε στην καρδιά της περιοχής του Γλύκου και ο Βαλντέζ με σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.
47΄ Πρώτο σουτ στο δεύτερο μέρος για τον ΠΑΟΚ με τον Γεωργιάδη, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

46΄ Έναρξη στο δεύτερο ημίχρονο
45' +2' Tέλος του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΠΑΟΚ είναι μπροστά στο σκορ με 1-0.
40΄ Νέο κόρνερ για τον ΠΑΟΚ που κερδίζει ο Βιεϊρίνια, αλλά και πάλι ο Γκαρσία δεν κάνει καλή εκτέλεση
34΄ Κόρνερ κερδίζει ο Έτο από τα δεξιά

25΄ Φάουλ σε καλό σημείο έξω από την περιοχή της Ρούμπιν κερδίζει ο Βιεϊρίνια. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο, με τον Βραζιλιάνο να στέλνει την μπάλα στα σώματα.
24΄ Πρώτη ευκαιρία για την Ρούμπιν, αλλά το σουτ του Νομπόα πέρασε άουτ

21΄ Ο Βιεϊρίνια ανέβηκε από τα δεξιά, γέμισε στην περιοχή αλλά η άμυνα της Ρούμπιν έδιωξε σε κόρνερ.
15΄ ΓΚΟΟΟΟΟΟΟΛ! Ο Βιεϊρίνια ευστοχεί στο πέναλτι και βάζει μπροστά στο σκορ τον ΠΑΟΚ με 1-0!
12΄ Ο Γεωργιάδης βγήκε στην αντεπίθεση και στο τετ α τετ με τον Ριζικόβ ο τερματοφύλακας της Ρούμπιν τον ανατρέπει στην περιοχή, με τον Ιταλό διαιτητή να δείχνει το σημείο του πέναλτι. Φυσικά ο Ριζικόβ πάει στα αποδυτήρια και γίνεται η πρώτη αναγκαστική αλλαγή για τους Ρώσους, με τον Αρλάουσκις να παίρνει τη θέση του Καλέσιν.
11΄ Ο Γκαρσία προλαβαίνει τον Βαλντέζ και διώχνει σε κόρνερ

10' Κίτρινη στον Λίνο για φάουλ

1΄ Έναρξη!
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Γλύκος, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Λίνο, Έτο, Πάμπλο Γκαρσία, Γεωργιάδης (72΄ Σαλπιγγίδης), Ίβιτς (80΄ Φωτάκης), Αρίας (83΄ Λαζάρ), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης.
Πάγκος: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Σνάουτσνερ, Ρομπέρ, Φωτάκης, Λαζάρ, Σαλπιγγίδης
Ρούμπιν (Κουρμπάν Μπερντίεφ): Ριζικόβ, Ανσάλντι, Καλέσιν (16΄ Αρλάουσκις), Μποκέτι, Σαρόνοβ, Νέμοβ, Νομπόα, Καραντενίζ, Νάτχο, Μάρτινς (61΄ Μπιστρόβ), Βάλντες (90΄ Ντιαντιούν)
Πάγκος: Αρλάουσκις, Κουζμίν, Ζεστόκοβ, Κβιρκβέλια, Μπιστρόβ, Ντιαντιούν, Οραζαχέντοβ
Διαιτητής: Ντανιέλ Ορζάτο (Ιταλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια: