Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Υπήρχε και πιο έξυπνη επιλογή

Ομολογώ ότι η είδηση πως και σήμερα οι παίκτες του Άρη θα απέχουν από την προπόνηση, ήταν έκπληξη. Γράφει ο Αλέξης Τσαρούχας.

Υπήρχε και πιο έξυπνη επιλογή
Καταλαβαίνω απόλυτα την ανασφάλεια που νιώθουν για το οικονομικό περιβάλλον, τη βιώνω προσωπικά και πιστεύω σε όλους μας συμβαίνει. Πιστεύω όμως ότι θα μπορούσαν να κάνουν μια περισσότερο έξυπνη επιλογή και να επιστρέψουν στο γήπεδο.
Γνωρίζοντας από την πρόταση της διοίκησης ότι πριν από το επόμενο 15νθήμερο δεν θα υπήρχε έτσι κι αλλιώς εξέλιξη, ανέμενα την επιστροφή στο γήπεδο και μια σχετική δήλωση από τους αρχηγούς. Παράλληλα και ένα κάλεσμα στον κόσμο, να γεμίσει το γήπεδο και να μετατραπεί το ματς με τον Εργοτέλη σε μια άτυπη καμπάνια οικονομικής ενίσχυσης της ομάδας μέσω των εσόδων από τα εισιτήρια.
Ο αγώνας της Κυριακής πρέπει να συνοδευτεί από νίκη. Για να πλησιάσει περισσότερο την πεντάδα ο Άρης, να βελτιώσει η ομάδα τη θέση της και οι παίκτες να διατηρήσουν την ηρεμία στα αποδυτήρια υπό την οποία θα αναζητηθεί λύση και για το δικό τους πρόβλημα.
Τα πράγματα είναι τόσο απλά, όσο και δύσκολα: Η ΠΑΕ περιμένει δυο καλές ειδήσεις. Η πρώτη είναι να γίνει νέα ρύθμιση για οφειλές Α.Ε. στο δημόσιο. Αν γίνει, θα πάρει φορολογική ενημερότητα με μικρότερο ποσό από αυτό που πρέπει να καταβάλλει σήμερα. Και αμέσως από «μπλοκαρισμένα» χρήματα που υπάρχουν, να δοθούν όσα απομείνουν για μια πρώτη καταβολή οφειλόμενων.
Η δεύτερη είναι αυτή από το ταξίδι των παραγόντων στην Ελβετία. Αν ολοκληρώσουν με επιτυχία τις επαφές και φέρουν πρόταση για χορηγία ή και κάτι περισσότερο στη Λέσχη, θα τρέξουν γρήγορα εξελίξεις και σε ότι αφορά τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών.
Κάθε πλευρά κοιτάζει το πρόβλημα από το δικό της πρίσμα. Οι παίκτες αγωνιούν για τα συμβόλαια τους, ανάμεσα τους υπάρχουν και ορισμένοι (όπως και υπάλληλοι της ΠΑΕ) που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην καθημερινότητα τους.
Από την άλλη η ΠΑΕ ξέρει ότι… μπορεί να πάρει τη φορολογική ενημερότητα. Αλλά αν το κάνει άμεσα, αυτά που θα περισσέψουν για τους παίκτες θα είναι ελάχιστα. Συν τοις άλλοις το οικονομικό πρόβλημα δεν αφορά μόνο τους ποδοσφαιριστές. Η προσπάθεια της διοίκησης να προσελκύσει έσοδα, αφορά και την ανάγκη να καλυφθούν μέχρι τέλος Μαρτίου υποχρεώσεις που θα επιτρέψουν τη στελέχωση φακέλου για την αδειοδότηση.
Πηγή: pamesports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: