Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

Εχθρός του εμφράγματος το σεξ

Οι ευεργετικές ικανότητες του σεξ δεν περιορίζονται μόνο στη σωματική άσκηση, κάτι που επιβεβαιώνουν όλοι οι ειδικοί, αλλά επεκτείνονται και σε πιο …ιδιαίτερες περιπτώσεις, όπως οι παθήσεις της καρδιάς.
Εχθρός του εμφράγματος το σεξ
Η επίδραση της σεξουαλικής δραστηριότητας στη καρδιά έχει απασχολήσει έντονα τους επιστήμονες και τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι δεν υπάρχει φόβος για τους ανθρώπους που έχουν υποστεί έμφραγμα του μυοκαρδίου.
Αντίθετα, μια σεξουαλική δραστηριότητα πρέπει να υπάρχει και συστήνεται στους ασθενείς που έχουν επιβιώσει μετά από ένα επεισόδιο εμφράγματος.

Η συμβουλή του γιατρού των καρδιοπαθών ασθενών είναι πολύ σημαντική για το θέμα της σεξουαλικής τους ζωής. Ασφαλώς και παίζει ρόλο η σοβαρότητα της κάθε περίπτωσης, όμως ανάλογα με την πάθηση της καρδιάς, συστήνεται και η αντίστοιχη σωματική άσκηση, συμπεριλαμβανομένης και της σεξουαλικής δραστηριότητας.

Οι έρευνες έδειξαν ότι ελάχιστες περιπτώσεις ασθενών μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις λόγω του σεξ. Πρόκειται κυρίως για ευάλωτα άτομα που είχαν καθιστική ζωή, ήταν υπέρβαροι και δεν είχαν γυμναστεί στο ελάχιστο στη ζωή τους.
Στα άτομα αυτά υπάρχει λίγο μεγαλύτερος κίνδυνος από άλλους να παρουσιάσουν έμφραγμα του μυοκαρδίου μετά από μια σεξουαλική επαφή. Με τη βοήθεια του γιατρού τους πάντως, μπορούν και αυτοί να βρουν τη λύση που ταιριάζει στην περίπτωση τους.
Πηγή: sirinatv

Δεν υπάρχουν σχόλια: