Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Κιριλένκο: «Να τελειώσω ό,τι άρχισα»

Κιριλένκο: «Να τελειώσω ό,τι άρχισα»
Στην απόφασή του να παραμείνει στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και μετά τη λήξη του lock out στο ΝΒΑ, στάθηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της FIBA ο Αντρέι Κιριλένκο, που υποστήριξε ότι δεν ήθελε να αφήσει στη μέση ό, τι άρχισε.

«Δεν ήθελα να αφήσω την ομάδα που αγαπώ τόσο, την ομάδα που χτίσαμε με πολλή δουλειά. Σίγουρα ήθελα όσο τίποτε να βοηθήσω την ΤΣΣΚΑ να κατακτήσει την Ευρωλίγκα και τους υπόλοιπους τίτλους της σεζόν», τόνισε ο Ρώσος αστέρας, που στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης θα κληθεί να αντιμετωπίσει μαζί με τους συμπαίκτες του τον νικητή της σειράς ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Εθνική ομάδα της Ρωσίας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταφέρει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και να διεκδικήσει ένα μετάλλιο.

«Κατά την γνώμη μου η Ρωσία είναι αρκετά δυνατή για να πάρει την πρόκριση και να παλέψει για ένα μετάλλιο. Πρώτα βέβαια πρέπει να παραμείνουμε υγιείς ενόψει του προολυμπιακού τουρνουά, να είμαστε σοβαροί και στην συνέχεια θα δούμε», τόνισε ο 31ετών φόργουορντ, η ομάδα του οποίου θα κοντραριστεί με την Κορέα και τη Δομινικανή Δημοκρατία.

«Ήταν κάτι ξεχωριστό. Και μόνο που μπαίνεις μέσα στο Ολυμπιακό Στάδιο τρέμεις ολόκληρος», σχολίασε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008, στην τελετή έναρξης των οποίων ήταν σημαιοφόρος της αποστολής της Ρωσίας.

«Το να ηγείσαι ολόκληρης της χώρας, αντιπροσωπεύοντας μία ομάδα με κορυφαίους αθλητές ήταν ένα υπέροχο συναίσθημα. Ένιωσα συγκινημένος, εντυπωσιασμένος και εμπνευσμένος», τόνισε και απέδωσε στην έλλειψη τύχης τον αποκλεισμό από τον προκριματικό όμιλο.

Όσο για το ποια ομάδα είναι το φαβορί για να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ήταν σαφής. «Νομίζω ότι όταν οι Η.Π.Α. βρεθούν στα καλύτερά τους πρέπει να είσαι πολύ τυχερός για να τους νικήσεις», σχολίασε.


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: