Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Τον Γκαρσία δεν τον σκεφτήκαμε…

Ήττα και από τον ΠΑΣ στην Τούμπα… Για να δούμε από ποιον άλλο θα χάσει αυτή η ομάδα; Γράφει ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου.
Τον Γκαρσία δεν τον σκεφτήκαμε…
Και όμως… Πέρα από την ήττα αλλά και τα πλέι οφ που έρχονται, πρέπει να σταθούμε περισσότερο στις δηλώσεις του Πάμπλο Γκαρσία.
Ο ΠΑΟΚ χθες έχασε από την δεύτερη χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος. Μην ξεγελιόμαστε… Μετά την Δόξα, ο ΠΑΣ (μάλλον μαζί με την Κέρκυρα) είναι o πιο …λίγος ως ομάδα. Έχει σίγουρα το χειρότερο ρόστερ. (Συγχαρητήρια στον Αναστασιάδη, που σώζει αυτή την ομάδα).
Τελικά δεν μπορεί ο ΠΑΟΚ να πάρει την πρωτοβουλία και την κατοχή μπάλας. Δεν έχει πλέον την ποιότητα και το ταλέντο να κάνει το κάτι απροσδόκητο στην επίθεση για να κερδίσει αυτόν που απλώς αμύνεται.
Εδώ που τα λέμε, ούτε καν παίκτη που να παίξει καλά το ένας με έναν δεν έχει… Και δεν είναι μόνο αυτό. Χάνοντας την μπάλα, δεν έχει και την ισορροπία να αμυνθεί αποτελεσματικά.
Το διανοείστε, ότι μετά τον Αστέρα Τρίπολης που ήρθε και έκανε τρεις φάσεις – τρία γκολ, ο ΠΑΣ Γιάννινα έκανε ΜΟΛΙΣ 2 ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ σε όλο τον αγώνα και έβαλε δύο γκολ!! (Τρεις τελικές έκαναν. Δύο στο πρώτο γκολ και μία στο δεύτερο!!)
Δεν το είχε αυτό το παιχνίδι έτσι και αλλιώς ο ΠΑΟΚ και φυσικά χωρίς Γκαρσία – Φωτάκη, έχασε ΚΑΙ σε προσωπικότητα. Όταν λείπει και ο Μαλεζάς ταυτόχρονα, χάνει σιγουριά και στην άμυνα. Επειδή η απόφαση για να λείψουν και οι τρεις ταυτόχρονα, πάρθηκε πριν 20 ημέρες όταν φάνηκε ότι… εντός είναι το μεγαλύτερο θέμα, πρόκειται σαφώς για ένα λάθος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά δεν χάθηκε και ο κόσμος (προς το παρόν…).
Του ΠΑΟΚ του ταιριάζει να περιμένει μέσα στο γήπεδο, να προσέχει περισσότερο την άμυνά του και κυρίως να… αντεπιτίθεται. Και επειδή ο Ρουμάνος δεν είναι χαζός, στα πλέι οφ που θα έρθουν, ας το κάνει. Ας αφήσει στην άκρη το… επιθετικό ποδόσφαιρο και ας παρατάξει τον ΠΑΟΚ (φυσικά και μέσα στην Τούμπα) σε ένα πιο παθητικό ρόλο. Πως το έλεγε παλιά; «Δεν παίζουμε όπως θέλουμε, αλλά όπως μπορούμε». Δεν μπορεί να μην το κάνει… Δεν γίνεται.
Αλλά έχουμε καιρό γι’ αυτά τα πλέι οφ. Εκεί όπου πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα πάει έχοντας συν εφτά με εννιά βαθμούς από Ατρόμητο, Δόξα, Λεβαδειακό, εκεί όπου πιστεύω ότι ΠΡΕΠΕΙ και ΜΠΟΡΕΙ να βγει στα προκριματικά του Τσάμπιονς ληγκ. Βαθμολογικά ως πρώτος ή ως… επιλαχών. (Το πώς θα τιμωρηθούν ΑΕΚ και ΠΑΟ από UEFA και ΕΠΟ είναι ένα άλλο τεράστιο θέμα, που θα το δούμε).
Οι δηλώσεις Γκαρσία λοιπόν είναι το βασικό μας θέμα.
Το κακό είναι ότι ΚΑΙ σε αυτή την περίπτωση, έχουμε τον φόβο ότι κάτι (πολλά ή λίγα ή μία ουσιαστική λέξη) από όσα είπε ο Γκαρσία δεν μεταφράστηκε σωστά και κινδυνεύουμε να χάσουμε το βασικό νόημα των λεγομένων του.
Όσον αφορά αυτό, πραγματικά λυπάμαι που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, ενώ ξέρει το συγκεκριμένο πρόβλημα (όχι μόνο με τον Γκαρσία βέβαια), ΔΕΝ έχει κάνει κάτι ουσιαστικό να το λύσει. Και σε αυτή την περίπτωση, (για εμένα) ισχύει το ότι… το αποτέλεσμα μετράει. Όλα τα άλλα (τα γύρω – γύρω και οι δικαιολογίες) δεν ενδιαφέρουν και πολύ…
Ο σπουδαίος Γκαρσία λοιπόν, λέει ότι κουράστηκε. Λέει ότι δεν αντέχει άλλο τον ΠΑΟΚ να κυνηγάει κάτι και… να μην το φθάνει ΠΟΤΕ. Η μεγάλη προσωπικότητα λέει ότι νοιώθει έναν κορεσμό από την υπάρχουσα κατάσταση και τον μέτριο ΠΑΟΚ που αρκείται στα λίγα, που μένει στάσιμος, που δεν μπορεί να φθάσει στην κορυφή ενός πρωταθλήματος, έστω ενός κυπέλλου, ή του Τσάμπιονς ληγκ.
Ώπα… Αυτό δεν το είχαμε σκεφτεί. Μέχρι τώρα όλοι εμείς βλέπαμε τον ΠΑΟΚ μέσα από τα μάτια ενός… οικονομολόγου. Μίας διοίκησης που κάνει εξυγίανση και ξεχάσαμε ότι υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές. Όχι ένας απλός παίκτης που νιώθει δέος παίζοντας στον ΠΑΟΚ . Όχι ένας νεαρός που αγχώνεται και μόνο στην ιδέα. Ένας μεγάλος παίκτης, ο οποίος έχει μεγάλους στόχους και δεν αντέχει, δεν αρκείται στις μετριότητες… Κάποιος που δεν παίζει μόνο για να… παίζει, ή μόνο για να πάρει τα φράγκα και να πάει σπίτι του.
Αυτούς τους παίκτες τους ξεχάσαμε το τελευταίο διάστημα που ασχολούμαστε μόνο με τα νούμερα, με την οικονομία, με το πώς θα εξυγιανθεί ο ΠΑΟΚ. Ξεχάσαμε πως βλέπει τον ΠΑΟΚ ο παικταράς και η μεγάλη προσωπικότητα που θα κληθεί να αποφασίσει αν θα παραμείνει σε μία τέτοια ομάδα. Ξεχάσαμε τι μπορεί να λέει γι’ αυτό ο Σαλπιγγίδης, ο Λίνο, ο όποιος σπουδαίος ποδοσφαιριστής υπάρχει. Ξεχάσαμε τι μπορεί να πει κάποιος σαν τον Κοντρέρας. Και όχι μόνο αυτοί… Τι θα πει κάποιος… άλλος Κονσεϊσάο, ή ένας άλλος Μουσλίμοβιτς στον οποίο θα γίνει πρόταση να έρθει… Αυτοί δηλαδή που ΕΦΕΡΑΝ τα 20 χιλιάδες διαρκείας και τα εκατομμύρια από τις Ευρωπαϊκές πορείες, αυτοί που διεκδίκησαν και το πρωτάθλημα…
Εδώ υπάρχει πρόβλημα… Εκτός και αν πλέον δεν τους θέλουμε αυτούς τους παίκτες. Εκτός και αν πιστεύουμε ότι μόνο με Σταφυλίδη – Γιάννου – Αποστολόπουλο – Γεωργιάδη – Κατσικά – Γλύκο – Παναγιωτούδη κτλ, θα κάνουμε μεγάλη ομάδα που θα κερδίζει, θα πρωταγωνιστεί που… θα φέρει τον κόσμο πίσω στην Τούμπα.
Αυτά είναι τα δύσκολα για τον ΠΑΟΚ… Πως θα ξανακάνει μεγάλη ομάδα, ένα σύνολο που θα φέρνει κόσμο στο γήπεδο, μία ομάδα στην οποία θα θέλουν να παίξουν όλοι, μία ομάδα που δεν θα την βαριούνται οι μεγάλοι της παίκτες…
* Αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να δώσει δύο- τρία – τέσσερα συμβόλαια 250-300 χιλιάδων του χρόνου (μην ξεγελιέστε, αυτά θα είναι τα πιο μεγάλα ποσά) πρέπει να προσέξει ΠΑΡΑ πολύ που θα τα δώσει. Αυτοί οι 3-4 θα πρέπει να μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους. Να είναι αρχηγοί εκτός γηπέδου και αυτοί που θα να κάνουν την διαφορά εντός τεσσάρων γραμμών. Ήδη μέσα στην υπάρχουσα ομάδα, φαίνεται ποιοι μπορούν και ποιοι δεν το έχουν…
Πηγή: paok24.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: