Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δια βίου αποκλεισμό θέλει για τους «στημένους» ο Πλατινί!

Δια βίου αποκλεισμό θέλει για τους «στημένους» ο Πλατινί
Τον ισόβιο αποκλεισμό των ποδοσφαιριστών που είχαν εμπλοκή σε «χειραγωγημένους» αγώνες προτείνει ο Μισέλ Πλατινί.

Ο πρόεδρος της UEFA, ο οποίος βρίσκεται στη Μάλτα για να παρακολουθήσει το ντέρμπι μεταξύ της Βαλέτα και της Φλοριάνα, χαρακτήρισε τα «στημένα» ως μια από τις μεγαλύτερες απειλές για το ποδόσφαιρο και ανέφερε πως οι ποδοσφαιριστές έχουν τη μεγαλύτερη ευθύνη.

Οι δηλώσεις του Πλατινί έγιναν στο πλαίσιο της έρευνας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Μάλτας μετά την αποκάλυψη πέρυσι πως Μαλτέζοι ποδοσφαιριστές είχαν συνεργαστεί με παράνομο κύκλωμα προκειμένου η ομάδα τους να χάσει από τη Νορβηγία τον Ιούνιο του 2007 για τα προκριματικά του EURO 2008.

Η υπόθεση που ήρθε στο φως κατά τη διάρκεια της δίκης του κυκλώματος του Αντε Σάπινα στη Γερμανία, έχει περάσει πια στα χέρια της Πειθαρχικής Επιτροπής της UEFA η οποία αναμένεται να λάβει απόφαση μέχρι το τέλος της σεζόν.

Υπενθυμίζουμε πως συνεργάτης του Σάπινα είχε αποκαλύψει πως είχε συναντηθεί με τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές της Μάλτας την παραμονή του αγώνα στο Όσλο και είχαν συμφωνήσει την ήττα της ομάδας του με μεγάλο σκορ. Μάλιστα όπως είχε δηλώσει τότε ο κατηγορούμενος : «Ημουν ικανοποιημένος από το 4-0, αλλά θα προτιμούσα μια ήττα με 5-0 ή ακόμα και μεγαλύτερο σκορ».

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: