Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Πατσιαβούρας: «Κοστίζει η αρχή»

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και του Παναθηναϊκού, ο Νίκος Πατσιαβούρας, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» προκειμένου να τοποθετηθεί κυρίως για την εμφάνιση των «κιτρίνων» στο ΟΑΚΑ. Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Στην αρχική του τοποθέτηση ανέφερε: «Πιστεύω πως μετά τη χθεσινή του ήττα, ο Άρης δεν προλαβαίνει να μπει στην πεντάδα. Το τρένο βέβαια χάθηκε στις αρχές του πρωταθλήματος, στο δεύτερο γύρο έγινε μεγάλη προσπάθεια, αλλά δυστυχώς αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο».

Για το που πιστεύει ότι οφείλεται η πορεία: «Έγιναν πολλές αλλαγές το καλοκαίρι. Οι ομάδες χτίζονται και δεν γίνονται από τη μια μέρα στην άλλη. Πώς γίνεται ο Άρης με μια τόσο καλή ομάδα πέρυσι το καλοκαίρι να αλλάζει τόσους ποδοσφαιριστές και να χαλάει τη χημεία που υπήρχε; Προσωπικά πιστεύω ότι απαιτείται χρόνος και διάρκεια πάνω απ' όλα».

Για τις συνέπειες του να μείνει εκτός Ευρώπης: «Δεν είναι απαραίτητα κακό για μια ομάδα να μείνει εκτός Ευρώπης. Μια ομάδα χρειάζεται να δουλέψει και να κρατήσει ένα ρόστερ για αρκετά χρόνια μαζί. Όταν αλλάζουν κάθε έξι μήνες οι ποδοσφαιριστές του ρόστερ, είναι δύσκολο να φτιάξεις κάτι καλό. Δεν μπορείς να τα προλάβεις όλα, αλλά στην Ελλάδα συνηθίζεται να κάνουμε συνέχεια αυτό το λάθος. Στην Ελλάδα όλοι πάμε για πρωτάθλημα, αυτά δεν γίνονται...».

Για το που πιστεύει ότι οδηγείται το ποδόσφαιρο και ο Άρης: «Η Ελλάδα πρέπει και νομίζω πως θα στηριχθεί στους Έλληνες παίκτες. Το ευρωπαϊκό τρόπαιο άλλωστε το πήραν Έλληνες, όχι ξένοι. Θέλουμε, δεν θέλουμε πάλι εκεί θα οδηγηθούμε. Με όσα περνάει η Ελλάδα, είναι λογικό πως θα επηρεαστεί και ο αθλητισμός. Ο Άρης πάντα δούλευε στα τμήματα υποδομής του και βγάζει καλούς νεαρούς παίκτες. Αλλά σε αυτούς πρέπει να δοθούν ευκαιρίες και να παίρνουν παιχνίδια στα πόδια τους...». 
 
πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: