Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Δύο μεγαθήρια, ένα εισιτήριο!!

Δύο μεγαθήρια, ένα εισιτήριο
Δεν γίνεται αλλιώς! Ένα «μεγαθήριο» θα υποχρεωθεί σε ρόλο τηλεθεατή στο υπόλοιπο του φετινού Champions League. Μπαρτσελόνα και Μίλαν συγκρούονται το βράδυ της Τρίτης στο «Καμπ Νου» στη ρεβάνς του 0-0 που αφήνει ανοικτή σε προγνωστικά την πρόκριση στα ημιτελικά. Τσεκάρει το εισιτήριο για την τετράδα η Μπάγερν φιλοξενώντας τη Μαρσέιγ με προίκα το 2-0 του «Βελοντρόμ».

Μπαρτσελόνα-Μίλαν (0-0)

Πρόκειται ίσως για το μοναδικό ζευγάρι με… τόσο ανοιχτούς λογαριασμούς στα προημιτελικά, αφού κατά τα άλλα Μπάγερν, Ρεάλ Μαδρίτης και Τσέλσι έχουν ουσιαστικά κλείσει θέση στην οκτάδα. Μίλαν και Μπαρτσελόνα θα λύσουν τις διαφορές τους στο «Καμπ Νου», καθώς το 0-0 της περασμένης Τετάρτης στο «Σαν Σίρο» δεν έδωσε σαφές προβάδισμα σε καμία από τις δύο ομάδες.

Οι γηπεδούχοι προέρχονται από τη νίκη με 2-0 επί της Μπιλμπάο και παραμένουν στο -6 από τη Ρεάλ Μαδρίτης στην Primera Division. Ο Πεπ Γκουαρντιόλα θα έχει στη διάθεσή του τον Αντριάνο, που αποθεραπεύτηκε, ωστόσο εκτός παραμένουν οι Βίγια και Αμπιντάλ. Οι «ροσονέρι» μετά το 1-1 με την Κατάνια στη Σικελία είδαν τη διαφορά τους από τη δεύτερη Γιουβέντους να μειώνεται στους δύο βαθμούς. Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι αναγκάστηκε να αποκλείσει από την αποστολή τους Τιάγκο Σίλβα και Φαν Μπόμελ, ωστόσο επιστρέφει ο Πάτο.

Οι δύο ομάδες έχουν αναμετρηθεί συνολικά 14 φορές, με τους Καταλανούς να μετρούν πέντε νίκες και τους Μιλανέζους τέσσερις (19-18 τα γκολ υπέρ της «Μπάρτσα»), ενώ η Μπαρτσελόνα ως γηπεδούχος έχει δύο νίκες, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα απέναντι στη Μίλαν. Φέτος συναντήθηκαν και στη φάση των ομίλων, με τους «μπλαουγκράνα» να επικρατούν 3-2 στην Ιταλία και το παιχνίδι στο «Καμπ Νου» να λήγει με 2-2. Η Μπαρτσελόνα έχει 10 νίκες, 5 ισοπαλίες και 2 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε ομάδες από την Ιταλία, ενώ η Μίλαν μετρά 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 10 ήττες επί ισπανικού εδάφους.

Στο όριο των καρτών για την Μπαρτσελόνα είναι ο Κάρλες Πουγιόλ και από πλευράς Μίλαν οι Αντόνιο Νοτσερίνο, Μάσιμο Αμπροζίνι και Αλεσάντρο Νέστα. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ολλανδός Μπιόρν Κάουπερς. Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με εκείνον του Τσέλσι-Μπενφίκα (1-0).

Μπάγερν-Μαρσέιγ (2-0)

Ενθουσιασμός επικρατεί στις τάξεις της Μπάγερν, καθώς είναι μέσα και στους τρεις στόχους της. Οι Βαυαροί νίκησαν τη Νυρεμβέργη με 1-0 το Σάββατο και εκμεταλλευόμενοι το στραβοπάτημα της Ντόρτμουντ, πλησίασαν στους τρεις βαθμούς την πρωτοπόρο Ντόρτμουντ, με την οποία θα αναμετρηθούν και στον τελικό του Κυπέλλου. Ο Γιουπ Χάινκες δεν υπολογίζει στον τιμωρημένο Σβαϊνστάιγκερ και τους τραυματίες Βαν Μπούιτεν και Μπρένο. Εκ διαμέτρου αντίθετο το κλίμα στις τάξεις της Μαρσέιγ, που μετά την κακή πορεία στο πρωτάθλημα όπου είναι ένατη (δεν έπαιξε το Σαββατοκύριακο), έρχεται και ο αποκλεισμός στην Ευρώπη. Ο Αλού Ντιαρά είναι τιμωρημένος, ο Σουλεϊμάν Ντιαβαρά τραυματίας, αλλά επανέρχεται ο βασικός γκολκίπερ Μανταντά για την ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν.

Η Μπάγερν μετρά οκτώ νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες ως γηπεδούχος κόντρα σε γαλλικές ομάδες, ενώ η Μαρσέιγ μετρά μία νίκη και τρεις ισοπαλίες στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις της στη Γερμανία.

Στο όριο των καρτών για την Μπάγερν είναι οι Ζερόμ Μπόατενγκ, Τόμας Μίλερ, Λουίς Γκουστάβο και Τόνι Κρόος, ενώ από πλευράς Μαρσέιγ οι Ζερεμί Μορέλ, Μόργκαν Αμαλφιτανό, Αντρέ Αγιού και Στεφάν Εμπία. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Νορβηγός Σβέιν Όντβαρ Μουν. Ο νικητής του ζευγαριού θα αναμετρηθεί με εκείνον του Ρεάλ Μαδρίτης-ΑΠΟΕΛ (3-0).

πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: