Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Το "ευχής έργον", ο Ναός και η λαμογιά!!

Ο Νίκος Αλέφαντος επιστρέφει απολαυστικός όπως πάντα! "Ευχής έργον να μείνει ο Βαλβέρδε" και "Ναός ο Ολυμπιακός" τονίζει ο "Αλέ", που θυμάται τη "λαμογιά" που στέρησε την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Το "ευχής έργον", ο Ναός και η λαμογιά!
Καταρχήν, πληροφορήθηκα μέσα στην εβδομάδα ότι ο Καρπετόπουλος έγραψε και είπε πολύ καλά λόγια για εμένα για ένα ξέσπασμα πολλών λεπτών που είχα στην τηλεόραση. Τον ευχαριστώ. Μπορεί να έχουμε τσακωθεί, αλλά δεν κρατάω κακία, ήμασταν φίλοι παλιότερα, ερχόταν στον Πανελλήνιο για χρόνια και τα λέγαμε. Είναι ικανός δημοσιογράφος- αν και με έχει αδικήσει στο παρελθόν.
• Πάμε τώρα στα θέματά μας και θα κλείσω με το ΑΠΟΕΛ- Ρεάλ όπου ταξίδεψα στην Κύπρο, είδα από κοντά το ματς, μάλιστα βρέθηκα σε απόσταση 10 μέτρων από τον Μουρίνιο όταν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους.
Ο Ολυμπιακός είναι ο δικαιότατος πρωταθλητής, έγινε πολύ καλή δουλειά φέτος από τον προπονητή, από τη διοίκηση, από τους παίκτες. Διοικητικά μόνο ο Μαρινάκης ήταν δυνατός φέτος στο πρωτάθλημα, άξιος διάδοχος του Κόκκαλη, εύρωστος οικονομικά και με ψυχή, οπαδός.
Μου άρεσε που ο Ολυμπιακός χτύπησε το ματς στο Αγρίνιο, δεν έδωσε δικαιώματα να πούνε ότι κάθισε και χάρισε βαθμούς, ο Ολυμπιακός είναι Ναός, κράτησε ψηλά τη σημαία. Δεν λέρωσε το όνομά του. Παρ’ ότι σκεφτόταν και το ματς Κυπέλλου, ήταν καλύτερος από τον Παναιτωλικό απ’ την αρχή ως το τέλος του αγώνα. Και ας καιγόταν ο Παναιτωλικός.
Ευχής έργον θα είναι να συνεχίσει ο Βαλβέρδε. Θέλω να είμαι δίκαιος, με σταματάει κόσμος στο δρόμο και μου λένε ότι με διαβάζουν στο σάιτ, πολύς κόσμος διαβάζει και πρέπει να είμαι σωστός. Δεν υπήρξα ποτέ Βαλβερδικός, δεν υπήρξα ούτε αντιβαλβερδικός, οι αντιβαλβερδικοί καλό είναι να ξεκολλήσουν επιτέλους, ευχής έργο θα είναι να συνεχίσει ο Βαλβέρδε. Αν δεν έβλεπα πράγματα σωστά, δεν θα το έλεγα. Το μεγάλο ψεγάδι του φέτος ήταν μόνο η κακή διαχείριση του αγώνα με τη Μέταλιστ όπου πήγε να τη σκοτώσει στο πρώτο μισάωρο με ένα εξαντλητικό παλαβό πρέσινγκ, δεν μπήκαν τα γκολ, και η ομάδα έσκασε στο τελευταίο κρίσιμο 20λεπτο του ματς.
Ο Ολυμπιακός φέτος θα πάρει και το Κύπελλο, πήρε και το πρωτάθλημα, έκανε και σπουδαία ματς στην Ευρώπη. Κανονικά ο Ολυμπιακός έπρεπε να συνεχίσει και στο Τσάμπιονς Λιγκ, σε καμιά περίπτωση η Μαρσέιγ δεν ήταν καλύτερή του, είδα και το πρόσφατο ματς της Μαρσέιγ με την Μπάγερν, δεν άξιζε αυτή η ομάδα να πετάξει έξω τον Ολυμπιακό. Έγινε λαμογιά όμως με την Ντόρτμουντ στα τελευταία λεπτά εκείνου του αγώνα…
Ο Ολυμπιακός βγάζει πρωταθλήτρια ομάδα, πρωταθλητή πρόεδρο, πρωταθλητή προπονητή, βγάζει και τον πρώτο σκόρερ στο πρωτάθλημα- τον Μιραλάς που γνωρίζετε ότι του έχω αδυναμία- βγάζει και το δεύτερο σκόρερ, τον Μήτρογλου που ανήκει στον Ολυμπιακό. Με ορισμένες προσθήκες στις μεταγραφές μπορεί να γίνει ακόμα πιο δυνατός του χρόνου στην Ευρώπη, αλλά αυτά θα τα πούμε στις επόμενες στήλες.
• Η Μπιλμπάο μου αρέσει ιδιαίτερα, είδα μια Σάλκε να ελέγχει το ματς ως το ’70, ήθελε να κάνει το 3-1 και ανοίχτηκε, έφαγε το 2-2, ανοίχτηκε κι άλλο για να κάνει το 3-2, έφαγε το 2-3, ανοίχτηκε κι άλλο, κι έφαγε το 2-4! Γι’ αυτό εκτός της Μπάγερν δεν εκτιμώ καμία γερμανική ομάδα στην Ευρώπη και το έχω πει πολλές φορές.
Είναι πολύ καλή ομάδα η Μπιλμπάο, μικροί, Βάσκοι, με πολύ καλό προπονητή, ο Μπιέλσα από την Εθνική Χιλής μου άρεσε, τους έχει γυμνασμένους και με τακτική. Σε πνίγει πίσω. Θα πάει τελικό πιστεύω,  δεν αποκλείεται και να το πάρει.
• Οι προπονητές στη Γερμανία παίζουν πολύ ανοιχτά, είδα και το Ντόρτμουντ- Στουτγκάρδη, ωραίο για το θεατή, αλλά μαχαιριά για την ομάδα που κοντεύει να χάσει το πρωτάθλημα από την Μπάγερν αυτοκτονώντας. Μπάτε σκύλοι αλέστε. 2-0 προηγείται μπαμ μπαμ η Ντόρτμουντ και τρώει 3 γκολ και βρίσκεται να χάνει 2-3! Ανοιχτές κι οι 2 ομάδες πίσω, το γυρίζει και το κάνει 4-3. Τη βρίσκει ανοιχτή ξανά η Στουτγκάρδη, περνάει ένας παίκτης δύο αντιπάλους αμυντικούς, περνάει και τον τερματοφύλακα και το κάνει 4-4.
• Εγώ ήμουν και είμαι με τον Μουρίνιο. Γελούσα που έλεγαν τον Μπόας ότι είναι ο νέος Μουρίνιο. Έτσι εύκολα γίνεσαι Μουρίνιο ρε; Ξεφτιλίστηκε στην Τσέλσι. Η Ρεάλ βλέπετε τι κάνει στην Ισπανία και στο Τσάμπιονς Λιγκ. Να έχετε υπόψη, το 0-3 στον ΑΠΟΕΛ δεν ήταν εύκολο για άλλη ομάδα. Αν έπαιζε η Τσέλσι εκεί, δεν θα νίκαγε.
Ήμουν στο γήπεδο και τα είδα από κοντά, εκπληκτικό το στήσιμο του ΑΠΟΕΛ. Για μεγάλο μέρος του αγώνα η Ρεάλ δεν μπορούσε να σκοράρει. Και μιλάμε για χαοτική διαφορά κλάσης ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο ΑΠΟΕΛ όμως άντεχε.
• Φτάσαμε με το γιο του Καρατζαφέρη στην Κύπρο την Τρίτη το μεσημέρι, σε ένα πολύ ωραίο ξενοδοχείο στη Λεμεσό. Είχε ήδη ξένους τουρίστες το νησί, Ρώσους πολλούς στη Λεμεσό. Καθίσαμε στα επίσημα, με χαιρετούσε ο κόσμος, δεν ξεχνούσαν το Κύπελλο που είχα πάρει με τον ΑΠΟΕΛ σε εποχές τελείως διαφορετικές απ’ τις σημερινές, καμία σχέση δεν είχε οικονομικά τότε ο ΑΠΟΕΛ με το σήμερα. Είχαμε νικήσει την Ομόνοια στον τελικό.
Ο Μουρίνιο δεν είπε τυχαία τους ύμνους για το στήσιμο του ΑΠΟΕΛ στο γήπεδο. Ξέρει ο άνθρωπος ότι χάρη στην άμυνα έφτασε ο ΑΠΟΕΛ στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ, μια τεράστια επιτυχία για μια ομάδα από μικρό νησί όπως η Κύπρος. Είχαμε κάρτα press και βρέθηκα πολύ κοντά του όταν έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους.
Είναι άλλο πράγμα να βλέπεις τη Ρεάλ του Μουρίνιο από κοντά. Τον έσκασε η Ρεάλ τον ΑΠΟΕΛ στο τρέξιμο! Ναι, όσο παράξενο και αν φαίνεται αυτό για την ομάδα που είναι στημένη πίσω. Αυτή η Ρεάλ σε εξουθενώνει. Όποιος παίκτης της Ρεάλ κάνει την πάσα, αμέσως τρέχει 10 μέτρα σπριντ για να την ξαναπάρει, είτε για να παρασύρει αντιπάλους μαζί του και να ανοίξουν χώροι, μιλάμε για έκρηξη. Αυτό το κάνουν συνεχώς, μεγάλες αντοχές, ο Μουρίνιο έχει φτιάξει μέχρι και τον Μπενζεμά που ήταν αρκουδιάρης, αλλά του έκοψε κιλά και τον έχει κάνει πολύ κινητικό.
Τρέξανε πολύ τα παιδιά του ΑΠΟΕΛ για να κλείσουν όλους τους χώρους, πολύ καλό το στήσιμό τους, αλλά εξουθενώθηκαν. Εξαιρετικές οι αλλαγές της Ρεάλ, πέταξε μέσα ο Μουρίνιο τους Μαρτσέλο και Κακά που ήταν φρέσκοι, έριξε το βάρος στα αριστερά, το καθάρισαν το ματς.

  πηγή:katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: