Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

FC: Η μηχανή των γκολ της Μαδρίτης, δεν έχει σταματημό!!

FC: Η μηχανή των γκολ της Μαδρίτης, δεν έχει σταματημό
Δεν γνωρίζω αν η Ρεάλ θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ισπανία, αν θα περάσει τη Μπάγερν στα ημιτελικά του Champions League και θα φτάσει τελικό και ποιος θα το σηκώσει τελικά. Επίσης ποσώς με απασχολεί η κόντρα Μέσι - Κριστιάνο Ρονάλντο για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην Ισπανία - όταν για παράδειγμα στο φετινό Champions League τον Μέσι από τον Γκόμεζ τους χωρίζει ένα μόλις γκολ, καταλαβαίνει κανείς πόσο έχει ξεφτιλιστεί η έννοια του πρώτου σκόρερ. Όποιος έχει μάτια, βλέπει κι όποιος έχει ποδοσφαιρική αισθητική, καταλαβαίνει ποιος είναι καλύτερος ή τέλος πάντων ποιος υπηρετεί το σύνολο και το θέαμα και ποιος υπηρετεί την πάρτη του στη φάμπρικα που λέγεται ποδόσφαιρο.
Σχολιάζει το Fight Club.
Αλλά αυτό που έχει κάνει ως τώρα η επιθετική τριπλέτα της Ρεάλ Μαδρίτης κι αυτό που μπορεί να κάνει μέχρι το τέλος της χρονιάς, προκαλεί πραγματικό δέος: Κριστιάνο, Μπενζεμά και Ιγκουαΐν κάνουν πράγματα ασύλληπτα, που ξεπερνάνε την ποδοσφαιρική λογική! 100 γκολ από τρεις παίκτες αρχές Απρίλη, δεν είναι κάτι που βλέπεις συχνά.

Μέχρι πριν λίγο καιρό αναρωτιόμασταν ποιος εκ των Μπενζεμά και Ιγκουαΐν «πρέπει» να παίζει, ποιος συνεργάζεται καλύτερα με τον Κριστιάνο και αν είναι αδικία να μένει ο Γάλλος ή ο Αργεντινός εκτός, αφού πρόκειται για δυο σπουδαίους επιθετικούς. Το ίδιο «πρόβλημα» φαντάζομαι ότι απασχολούσε και τον Μουρίνιο, μέχρι που βρήκε τη λύση: βάζει και τους τρεις μαζί. Θυσιάζοντας ουσιαστικά τον Ντι Μαρία, που τράβηξε πολύ κουπί στο ξεκίνημα της χρονιάς κι έδινε άλλον αέρα στην ομάδα, αλλά μάλλον έχει ξεμυαλιστεί τώρα τελευταία και θέλει να πάει Αγγλία, ο Μουρίνιο επέλεξε μια επιθετική τριάδα με τους τρεις επιφανείς κυρίους και τον Οζίλ ή τον Κακά πίσω τους, με συνεχείς αλλαγές θέσεων, με άλλον παίκτη να βγαίνει στην κορυφή κάθε φορά, που μπορεί να πάσχει σε δημιουργία, σέντρα και μακρινή μεταβίβαση, αλλά μέσα στην αντίπαλη περιοχή κυριολεκτικά «σκοτώνει». Καμιά φορά και εκτός περιοχής, αν πιάσει καμιά «καραβολίδα» ο Κριστιάνο.

Αν όλα κυλήσουν ομαλά, χωρίς τραυματισμούς ή τιμωρίες, τα κοντέρ θα σπάσουν και το ρεκόρ παραγωγικότητας της Μπάρτσα θα γίνει παρελθόν. Όχι διότι η Μπαρτσελόνα δεν παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο βέβαια, αλλά κυρίως διότι η Ρεάλ έχει όλους τους επιθετικούς τους on fire, ενώ η Μπάρτσα πέραν του Μέσι, δεν έχει άλλον σκόρερ σε μόνιμη βάση: ο Βίγια είναι τραυματίας εδώ και καιρό, ο Πέδρο παίζει φέτος λιγότερο από πέρυσι και πρόπερσι, ο Ινιέστα σκοράρει λιγότερο, ο Αλέξις είναι πολλά και σπουδαία πράγματα αλλά όχι ο αρχι-σκόρερ. Και άσχετα με ποια ομάδα υποστηρίζει ο καθένας, επειδή το γκολ παραμένει το νούμερο ένα ζητούμενο στο ποδόσφαιρο κι αυτό που μας κάνει να το αγαπάμε περισσότερο από κάθε καλή αμυντική τακτική, κάθε διπλή και τρίδιπλη ζώνη άμυνας και κάθε παρτίδα σκάκι των προπονητών για να μπλοκάρει ο ένας τα ατού του άλλου, ας περιμένουμε να δούμε πόσο ψηλά θα φτάσει ο πήχης.

Καλύτερα να φτάσει πολύ - πολύ ψηλά εδώ που τα λέμε. Θα έχει ένα έξτρα κίνητρο η Μπαρτσελόνα του χρόνου να το ξεπεράσει με τη σειρά της...


πηγή: sportfm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: