Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Μαραγκός: «Στον ΠΑΟΚ δεν υπάρχει σταθερότητα»

Στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Tρίτο Hμίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρώην ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ Σπύρος Μαραγκός, αναλύοντας την εικόνα του «Δικεφάλου» στα εντός έδρας παιχνίδια, ενώ επίσης παρουσιάζει την άποψή του για τον προπονητή που άλλοτε συνεργάστηκε Άγγελο Αναστασιάδη.

Για την εικόνα της ομάδας του ΠΑΟΚ είπε:
«Σίγουρα στην ομάδα δεν υπάρχει σταθερότητα. Αυτό αφορά τα οικονομικά θέματα της ομάδας, αλλά και στην φιλοσοφία. Ας πούμε στο γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν βασίζεται σε νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό πιστεύω πως είναι το πρόβλημα. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να θέσει στόχους και να τους κυνηγήσει».

Για τις αιτίες που έχουν φέρει την ομάδα σε αυτό το αρνητικό σερί τόνισε:
«Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο. Αυτό δεν το σμφισβητεί κανείς. Είναι όμως σφιχτή ομάδα. Από την εποχή του Φερνάντο Σάντος ο ΠΑΟΚ ήταν σφιχτή ομάδα, επικεντρωνόταν στην καλή αμυντική λειτουργία, και με αντεπιθέσεις έπαιρνε σημαντικά αποτελέσματα. Επίσης θεωρώ πως άλλαξαν τα οικονομικά δεδομένα και πρέπει να κοιτάξει για χαμηλότερα συμβόλαια. Αυτό θεωρώ πως είναι ένα σοβαρό πρόβλημα».

Ενώ πρόσθεσε:
«Παίζοντας εκτός έδρας ο ΠΑΟΚ βασίζεται στην άμυνα. Ο ΠΑΟΚ έχει την ποιότητα να χειρηστεί τον ρυθμό του παιχνιδιού. Στον ΠΑΟΚ λείπουν οι κυνηγοί ώστε να δώσουν την λύση στο επιθετικό κομμάτι. Βέβαια ένας προπονητής ξέρει καλά την κατάσταση της ομάδας. Το να δεχτείς γρήγορο γκολ εντός έδρας σε επηρεάζει. Το άγχος είναι μεγαλύτερο σχετικά με εκτός έδρας παιχνίδια. Η Τούμπα θεωρώ πως είναι πολύ ισχυρή έδρα. Πιστεύω επίσης πως μερικές αποχωρήσεις παικτώ από την ομάδα επηρεάσαν την ομάδα».

Για τις αποχωρήσεις κορυφαίων ποδοσφαιριστών από την ομάδα σχολίασε:
«Ο ΠΑΟΚ είχε χτίσει κορμό και βασίστηκε σε ποδοσφαιριστές μεγάλους, και στην συνέχεια χρησιμοποιούσε και άλλους. Η φυγή Βιερινία και Κοντρέρας για παράδειγμα επηρέασε την καλή εικόνα της ομάδας, επίσης όμως και κάποιοι άλλοι παίκτες έχουν πέσει αγωνιστικά και αυτό επηρέασε την ομάδα».

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής και νυν προπονητής δεν απέφυγε να καταθέσει την άποψή του για τον προπονητή που έχει ζήσει σαν παίκτης, Άγγελο Αναστασιάδη:
«Τον Αναστασιάδη τον έζησα, και είναι πάρα πολύ καλός προπονητής. Βασίζεται πολύ στην ψυχολογία και αυτό φαίνεται στον ΠΑΣ Γιάννενα. Έχει ανεβάσει την αυτοπεποίθηση στην ομάδα, έχει αναπτερωθεί το ηθικό, και αυτό βασίζεται στον Αναστασιάδη που θεωρώ πως είναι από τους καλύτερους προπονητες στον τομέα ψυχολογία».

Τέλος, αναφέρθηκε και στις ομάδες που κυνηγούν την παραμονή στην κατηγορία:
«Όλες οι ομάδες που κυνηγούν την παραμονή είναι σωματεία που δουλεύουν σωστά, και έχουν την δική τους ανοδική πορεία. Το πρόγραμμα που έχει η κάθε ομάδα θα κρίνει την παραμονή αυτών των ομάδων. Απ' όσο θυμάμαι ο Παναιτωλικός έχει το δυσκολότερο πρόγραμμα αλλά πιστεύω όλα θα κριθούν στο τέλος».

πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: